Prodaja automobila

Pad prodaje automobila u aprilu za 76,3 odsto

Prodaja novih automobila u zemljama Evropske unije doživjela je rekordan pad u aprilu za 76,3 odsto, objavilo je Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA). Ovaj rezultat je posljedica restrikcija uvedenih zbog pandemije virusa korona.

Zemlja od 1.35 milijardi stanovnika bez prodatog automobila u aprilu

Pandemija virusa korona zahvatila je sve pore društva na globalnom nivou, pa tako i autoindustriju. Tvornice su bile sedmicama zatvorene, kao i prodajni saloni, pa je jedina prodaja novih automobila mogla ići putem dostave.

Prodaja novih automobila bilježi najsnažniji pad ikad zabilježen

Rezultati za mjesec mart kao da su mnogima otvorili širom oči, ali to nije ništa čudno jer malo ljudi u ovakvoj krizi razmišlja o kupnji novog automobile. Stigli su I prvi neslužbeni podaci prodaje automobile za Njemačku, Austriju i Švajcarsku.

Uvezao automobile vrijedne 210.000 KM i nezakonito ih prodao?

GRADIŠKA - Gradiška Policijska uprava podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv muškarca D.S. (38) iz Gradiške zbog sumnje da je nezakonito uvozio automobile iz zemalja zapadne Evrope i prodavao ih u BiH.

Gdje završe novi automobili koji se nikad ne prodaju?

Šta se tačno dešava sa stotinama hiljada automobila koji ne stignu do kupaca, gdje oni idu, i šta se sa njima radi.

PSA grupa prodala najviše auta u Evropi

Francuski proizvođač automobila PSA grupa, vlasnik brendova Citroen i Peugeot, ostvario je u 2018. rekordnu prodaju jer su prodaja Opelovih modela i snažan rast u Evropi neutralizovali pad prodaje na tržištima Kine i Irana.

Skočila prodaja luksuznih automobila u Rusiji

MOSKVA - U Rusiji su u novembru prodata 134 luksuzna automobila, što je treći uzastopni mjesec da je tržište novih luksuznih automobila u toj zemlji zabilježilo rast, prema podacima ruske analtičke agencije Autostat.

Uskrs "pogurao" prodaju automobila u Zapadnoj Evropi

Prodaja automobila u Zapadnoj Evropi skočila je za 9,1 odsto u aprilu na godišnjem nivou, budući da je datum obilježavanja ovogodišnjeg Uskrsa po gregorijanskom kalendaru omogućio veći broj radnih dana prošlog mjeseca nego u aprilu prošle godine.

Najveći pad prodaje automobila u Britaniji od 2009. godine

LONDON - Prodaja novih automobila u Velikoj Britaniji prošle godine je opala najviše od 2009. godine, za 5,7 odsto, usljed neizvjesnosti povodom uvođenja novih ograničenja za dizelske modele i pada samopouzdanja kupaca u vezi sa Brexitom.

Prodaja automobila u Britaniji tone i u oktobru

LONDON - Prodaja automobila u Velikoj Britaniji potonula je u oktobru 2017, sedmi mjesec uzastopno, usljed razočaravajuće tražnje kupaca, pokazali su danas podaci Udruženja proizvođača i trgovaca motornim vozilima (SMMT).

Najčitanije