Profesor

Ministar prosvjete o podvigu profesora u Velikoj Plani: Biće nagrađen

BEOGRAD - Svaka čast profesoru Slavoljubu Stojadinoviću na hrabrosti i požrtvovanju za svoje đake i školu, razgovarao sam s njim i ispoštovaćemo ga na razne načine, izjavio je ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević.

Izvještaji protiv bivšeg profesora i 18 naručilaca lažnih računa

TREBINJE - Okružno tužilaštvo u Trebinju zaprimilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova RS izvještaje protiv 19 lica, osumnjičenih da su, na štetu "Elektroprivrede RS" i drugih preduzeća i opština istočne Hercegovine, stekli protivpravnu imovinsku korist od blizu 800.000 maraka u aferi "Falsifikator".

Profesor s Oksforda: Ljudi nisu jedina vrsta koja živi na Zemlji

Nova vrsta hibrida u obliku "čovjeka-vanzemaljaca" spasiće zemlju od uništenja od klimatskih promjena, kaže profesor na Univerziteta u Oksfordu, piše New York Post.

Oglasio se profesor koji je ošamario učenicu: "Podnosim prijavu"

BEOGRAD - Profesor Sedme beogradske gimnazije Z.O., koji je ošamario učenicu u četvrtak tokom časa, izjavio je danas da je to učinio u stanju neuračunljivosti, jer je učenica svoje nezadovoljstvo ocjenom izražavala vikom i neprimjerenim ponašanjem i najavio da će protiv učenika J.K. i P.P. koji su reagovali u odbrani drugarice, podnijeti krivične prijave zbog "laži i manipulacija".

Profesorica s lažnom diplomom radila 24 godine

Iz Ministarstva nauke i obrazovanja Republike Hrvatske potvrdili su da je u pokrenutoj provjeri fakultetskih diploma pronađena nova krivotvorena.

Zatražen jednomjesečni pritvor za profesora iz Tuzle

TUZLA - Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla dostavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

Profesor iz Tuzle koji je brutalno pretukao kolegice predat Tužilaštvu TK

TUZLA - Profesor engleskog jezika u Gimnaziji "Ismet Mujezinović" u Tuzli Fuad Isabegović koji je prekjuče čekićem brutalno pretukao dvije kolegice predat je u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje će predložiti određivanje pritvora, potvrđeno je za Klix.ba.

Profesor čekićem tukao direktoricu i pedagogicu

TUZLA - Direktorica i pedagogica teško su povrijeđene u incidentu koji se desio u Gimnaziji "Ismet Mujezinović" u Tuzli kada ih je jedan profesor napao čekićem, a koji je ubrzo i uhapšen.

Po nagovoru profesora zapalili auto njegovoj bivšoj ženi

BEOGRAD - Profesor vazduhoplovne škole Aleksandar Popović (40) uhapšen je zbog podstrekavanja svojih učenika S.S. (21) i N.T. (21) da njegovoj bivšoj supruzi zapale auto.

Direktor škole prisluškivao profesore?

ARANĐELOVAC - Na osnovu anonimne dojave, policija u Aranđelovcu pronašla je prislušne uređaje u Muzičkoj školi "Petar Ilić".

Najčitanije