Program

Britanija daje 420 evra svakome ko primi ukrajinske izbjeglice

LONDON - Svaki Britanac koji ponudi krov nad glavom ukrajinskim izbjeglicama dobiće mjesečno od države 350 funti (420 evra), što je način na koji vlada želi da se zahvali građanima za taj gest.

Objavljen program obilježavanja Dana Republike Srpske

BANJALUKA - Program, povodom Dana Republike Srpske, trajaće u subotu, nedjelju i ponedjeljak u više gradova Srpske i Brčko distriktu, pa će tako prvog dana vikenda, sa početkom u 18 časova, biti održana svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik" Banjaluka, a dan kasnije, tačno u podne, biće upriličen svečani defile.

"Banjalučka zima": Raznovrstan program i ove sedmice

"Banjalučka zima" donosi raznovrstan program i ove sedmice u novogodišnjem ambijentu parka "Petar Kočić".

Pogledajte šta "Banjalučka zima" nudi u narednim danima

Iz Gradske uprave Banjaluka najavljili su zanimljiv program "Banjalučke zime" na Trgu Krajine i u parku "Petar Kočić".

Preminuo producent "Obojenog programa"

Producent Milan Ćirić preminuo je u 70. godini u Holandiji.

Još 300 dana povratnike dijeli od novih domova

DOBOJ– Još 300 dana moraće se strpiti 12 korisnika projekta regionalnog stambenog zbrinjavanja jer je toliko vremena potrebno izvođaču radova da sagradi njihove kuće u kojima će trajno riješiti svoj problem krova nad glavom.

Windows 10 olakšava borbu protiv neželjenih aplikacija

Windows 10 će automatski blokirati neželjene aplikacije. Microsoft je ubacio novu opciju i PUA (potencijalno neželjene aplikacije) će automatski biti blokirane.

Ovogodišnji Nektar OK fest sprema zanimljivu filmsku zonu

Nektar OK Fest, donosi još novih sadržaja. Ljubitelji filma uživaće i ove godine na Tjentištu u filmskim projekcijama koje su na programu u okviru "OK cinema zone".

U novu školsku godinu sa novim predmetima

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Digitalni svijet za učenike drugog razreda, dva časa istorije za učenike šestog razreda, te predmet poznavanje prirode i društva umjesto dosadašnja dva predmeta priroda i društvo za učenike petih razreda samo su neke od novina koje očekuju đake osnovnih škola od septembra.

Vlada Srpske usvojila Program rada za 2021. godinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas na posebnoj sjednici Program rada Vlade za ovu godinu, koji predstavlja integrisane godišnje planove rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija.

Na programu integrisanja BiH u EU radi čak 1.720 osoba

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina na dobrom je putu da u predviđenom roku, do kraja ove godine, izradi program integrisanja BiH u Evropsku uniju, koji predstavlja jedan od najkompleksnijih i najvažnijih dokumenata na putu evropskih integracija BiH.

Korona ukinula pripremni program za predškolce

BANJALUKA, ZVORNIK - Program za djecu pred polazak u školu neće biti organizovan ove godine zbog pandemije virusa korona, a iz Ministarstva prosvjete i kulture RS uputili su obavještenje svim predškolskim ustanovama i osnovnim školama, saznaju "Nezavisne".

Perpetuum mobile objavio Program Y+, priručnik za zdrav život mladih

Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile" objavio je priručnik "Program Y+" u kojem je predstavljen rad sa mladima s ciljem razvoja njihovih zdravih i prosocijalnih životnih stilova.

Koliko smo sigurni na Internetu?

Informatička pismenost, podrazumijeva razne segmente korišćenja kompjutera i tehničkih uređaja, kao i same spoznaje resursa na Internetu u sklopu privatnog i poslovnog dijela naše svakodnevnice. Da li smo svjesni rizika i opasnosti koje vrebaju na Internetu? Možemo li spriječiti problem ili smanjiti potencijalnu štetu koja vreba iza Internet ćoška?

Hrvati uvrstili "Dnevnik Diane Budisavljević" u školski program

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević dobio je saglasnost Ministarstva obrazovanja Hrvatske da postane dio nastavnog programa učenike osnovnih i srednjih škola, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici filma.

Najčitanije