Prointer

Nisu stavili ključ u bravu: "Mikro znači više" pomogao preduzetnicima

Više nije najmlađi u poslu, jer ga je pretekao nešto mlađi rođak kad je otvorio svoju radnjicu. Ipak, u zanatu za koji se baš i ne otimaju, i dalje je među "omladincima", a namjerava da u njemu i ostane, ako ova korona dozvoli.

Kampanja koja mijenja život: Uz "Pokreni karijeru" pronašli novi poziv

Javljam se povodom plafona u karijeri koji sam dostigao, a vjerujem da s vama taj plafon mogu probiti. Tako je pisalo u jednoj od biografija koja je stigla na interaktivni oglas kompanije Prointer ITSS kojim je i počela njihova kampanja zapošljavanja "Pokreni karijeru još danas".

PROKids u Pervanu: Donacija kakva se ne pamti

Dovoljno je da njih dvadeset i četvoro optrči samo jedan krug po fiskulturnoj sali, pa da buka bude zaglušujuća. Parket je star i rasklimao se, a i sve ostalo u sali zrelo je za popravku, kaže Milan Pandžić, nastavnik fizičkog u područnoj osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Pervanu, kod Banjaluke.

"Šareno" programiranje za lakše učenje u Calculus centru

Ako biste neki programski jezik zamislili kao list papira prepun kodova, to bi vam izgledalo prilično komplikovano. Ali, ako te kodove zamijenite šarenim kockicama s kojima se možete igrati, a ujedno i programirati, to postaje sasvim druga priča. Šarene kockice iz popularne igrice i platforme za učenje Minecraft, klinci će moći da vide u Calculus Training centru kompanije Prointer, već poznatom po brojnim edukacijama i treninzima u oblasti informacionih tehnologija. Zahvaljujući tome, Prointer je, prvi u Bosni i Hercegovini, dobio status Microsoft Global Training partnera, što otvara vrata za još savremeniju edukaciju namijenjenu prije svega mladima. A za početak – "šareno" programiranje.

Uz "Pokreni karijeru" došli do posla: Prointer zatrpan biografijama

Interaktivni oglas, tačnije - kreativni video u kojem sa svega nekoliko klikova sami sebi možete dati odgovor da li je došao trenutak za promjene u vašoj karijeri, bio je pravi mamac i za Tijanu Mičić. Tih nekoliko klikova, plus biografija i utisak koji je ostavila, bili su dovoljni da i ona postane dio tima kompanije Prointer ITSS koja je prije dva i po mjeseca započela novu kampanju zapošljavanja pod motom "Pokreni karijeru today".

Arhiviranje na drugačiji način: Dokumenti koji zlata vrijede

Prva asocijacija obično je podrum ili neka zabačena, tamna prostorija zatrpana registratorima i papirima u koju se rijetko zalazi, barem u redovnim okolnostima. U vanrednim, poput strašne poplave iz maja 2014, jedno od glavnih pitanja bilo je – jesmo li sačuvali arhivu ili je gomila važnih i originalnih dokumenata otišla u nepovrat.

Prointer na vrhu liste najuspješnijih IT kompanija

Podatak da IT industrija raste s ambicijom da postane strateška privredna grana u Bosni i Hercegovini, sam po sebi pokazuje šta znači kad ste u takvoj industriji na mjestu broj jedan.

Prointer postao Gold SAP partner: Kvalitetom do "zlatne" akreditacije

Sve ono što su uradili SAP konsultanti - ljudi koji su savladali i usavršili sad već globalni softver koji služi za kompletno praćenje procesa rada, rezultiralo je da kompanija Prointer ITSS dobije status Gold SAP partnera.

Podrška Prointera u vremenu krize, pružena ruka kad je najpotrebnije

Moto "Pokreni karijeru danas" pod kojim je kompanija Prointer ITSS započela kampanju zapošljavanja, samo je jedna od poruka da se za svako radno mjesto, i staro i novo, treba boriti i u vremenu krize kakva je ova uzrokovana pandemijom.

Oglas kakav niste vidjeli: Pokreni karijeru još danas

Da li ste dostigli plafon u karijeri i spremni ste za promjenu životnog poziva? Ako jeste, kompanija Prointer ITSS pravo je mjesto za vas.

Najčitanije