Prointer

Nova stručna institucija kontroliše tehničke preglede

U Banjaluci se danas i sutra održava obuka za zaposlene u stanicama za tehnički pregled vozila. Nova stručna institucija za tehničke preglede vozila u Republici Srpskoj na taj način omogućava polaznicima da obnove licence koje su osnov za nastavak rada. Na predavanjima koja će se u kontinuitetu održavati tokom godine polaznici će se upoznati s propisima iz oblasti tehničkih pregleda vozila, ispitivanjem vozila i načinom obavljanja tehničkih pregleda.

Za podršku mikrobiznisu 371 prijava

BANJALUKA - Na javni poziv za podršku mikrobiznisu u Srpskoj, koji je zatvoren u ponoć, javio se 371 preduzetnik sa zahtjevom za pomoć.

Podrška mikrobiznisu: Sve više preduzetnika prijavljuje se za pomoć

Ogroman procenat radne snage u Republici Srpskoj angažovan je u malim preduzećima koja su i najpogođenija krizom izazvanom pandemijom, pa im je, procjenjuju ekonomisti, pomoć sada najpotrebnija. O tome koliko je pomoć potrebna svjedoči i podatak da se u nešto više od deset dana na javni poziv za podršku mikrobiznisu koji ja raspisala kompanija Prointer ITSS, javilo 140 mikro preduzeća i preduzetnika.

Malim preduzetnicima svaka marka dobro došla

Na pitanje kome je pomoć najpotrebnija, u ovom trenutku najteže je odgovoriti, ali nema dileme da će svaka pomoć i podrška privrednicima dobro doći, smatraju ugostitelji. U njihovom udruženju priznaju da su u protekla dva mjeseca svi pretrpjeli velike gubitke, da se uzdaju u ono što je država obećala, ali se nadaju i svakoj drugoj pomoći koja će im omogućiti da prežive.

Kako smo radili od kuće?

"Interaktivni Webinar sa kolegama iz američke kompanije. Ulazi moja ćerka, jede šnitu hljeba sa marmeladom i kaže: Ovaj hljeb mi je suv, slabo ste mi namazali ovo. Naravno, svi su se nasmijali, pa smo nastavili dalje".

OTVORENO: Sve što niste znali o Prointeru, a niste htjeli da pitate

Za pet godina postojanja, nema kome nije palo na pamet da kompaniju Prointer ITSS okrivi za sve i svašta. Nije tajna da se mnogi odavno takmiče ko će sočniji naslov u medijima izmisliti i od činjenica izabrati samo ono što njegovom šefu ili, bolje čitajte - finansijeru odgovara ili sve to samo pretvoriti u laži. Inspiracija svih tih "zabrinutih i poštenih" da nam na leđa sada natovare i korona virus, za šta je posebno nadahnut milićki biznismen Rajko Dukić, ipak zadire u sferu naučne fantastike.

Izabrana najbolja IT rješenja za borbu protiv korone

Miljan Sikimić i Božo Bjeković osvojili su prvu nagradu od 1.500 KM na prvom online hackathonu u BiH posvećenom borbi protiv koronavirusa, koji je organizovala kompanija Prointer ITSS.

Prvi online hackathon u BiH - 39 rješenja za borbu protiv korone!

Hack&Solve, prvi online hackathon u Bosni i Hercegovini, u organizaciji kompanije Prointer ITSS, završen je sinoć u ponoć.

Bojan Vujić, direktor kompanije "Prointer": Borba na dva fronta - i za zdravlje i za privredu

Vjerovatno niko nije mogao da zamisli da se svijet može suočiti sa zdravstvenom krizom ovakvih razmjera koja će za posljedicu svakako imati i ozbiljnu ekonomsku krizu.

Prvi online hackathon u BiH – IT rješenjima protiv korone

Hack&Solve Weekend, prvi online hackathon u Bosni i Hercegovini, u organizaciji kompanije Prointer ITSS, s ciljem borbe protiv COVID-a 19, biće organizovan narednog vikenda.

Najčitanije