Proizvođači

Maline u USK opet donose zaradu

BIHAĆ - Za proizvođače malina na području Unsko-sanskog kantona ova godina bila je mnogo bolja u odnosu na prethodne, a to se prije svega odnosi na otkupnu cijenu za ovu kulturu, koja je iznosila od četiri do šest maraka po kilogramu.

Proizvođači paprika iz Doboja s njiva stigli na predavanje

DOBOJ - Žurba je najveća greška koju čine proizvođači paprike u plastenicima, poručuju stručnjaci, a insekti i bolesti su najveći neprijatelji bogatom urodu.

Oporavak tržišta nafte još nije blizu završetka

Proizvođači nafte iz grupe OPEC+ imaju oprezan stav jer oporavak tržišta još uvijek nije blizu završetka, izjavio je ministar energetike Saudijske Arabije.

Poljoprivrednici idu u proteste, traže smjenu Košarca

ODŽAK - Poljoprivredni proizvođači iz cijele BiH nakon današnjeg sastanka najavili su proteste za 28. decembar u 12 časova u Gradišci i Bijeljini, a uz to zahtijevaju i smjenu Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tri miliona za interventni otkup mesa

BANJALUKA - Zbog pada konzumacije mesa u RS i nagomilavanja viškova junećeg i svinjskog mesa usljed pandemije virusa korona, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, danas je objavilo poziv za interventni otkup kako bi se pomoglo proizvođačima mesa u RS.

Telefonska linija za povezivanje proizvođača i kupaca iz Semberije

Agrarni fond u Bijeljini uveo je telefonsku liniju 055/206-984 za povezivanje proizvođača i kupaca poljoprivrednih proizvoda iz Semberije.

Važno da se proizvođači upoznaju o podsticajima

BANJALUKA - Veoma je značajno da poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj budu upoznati o svojim pravima i načinima ostvarivanja podsticaja, rekao je rukovodilac Područne jedinice Gradiška Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Dragoljub Malinović.

Proizvođači automobila nastavili sa radom

Јapanske kompanije za proizvodnju automobila nastavile su sa radom u fabrikama koje se nalaze u Kini, nakon prekida rada zbog širenja virusa korona, javila je japanska agencija Kjodo.

Domaće proizvođače najbolje štite vancarinske barijere

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako zbog potpisanih međunarodnih sporazuma Bosna i Hercegovina nema puno mehanizama na raspolaganju kada je zaštita domaće proizvodnje u pitanju, ipak je moguće dosta toga uraditi, samo je pitanje volje, želje i discipline na terenu da ono što se dogovori bude i sprovedeno.

Proizvođači prijete masovnim protestima zbog smanjenja podsticaja

SARAJEVO - Proizvođači mlijeka sa područja Federacije BiH (FBiH) organizovaće masovne proteste ako Vlada FBiH do 23. aprila ne promijeni svoju odluku kojom je podsticaje za ovu godinu smanjila sa 0,30 na 0,25 feninga po litru proizvednog mlijeka.

Najčitanije