Proizvodi

Ambalaža skuplja i do 40 odsto

BANJALUKA, GRAČANICA - Rast cijena u Bosni i Hercegovini nije zaobišao ni ambalažne proizvode, te su cijene ovih artikala samo ove godine skočile i za oko 40 odsto.

Od kojih se sve proizvoda proizvodi kozmetika

Rimljani su od životinjske masti pravili kreme, a jedna je Talijanka puderom za lice ubijala muškarce. Danas je industrija kozmetike vrijedna pola bilijuna dolara, a sastojci se pronalaze u svakom kutku planeta.

Proizvodi iz BiH vraćaju izgubljenu poziciju

BANJALUKA, SARAJEVO - Proizvodi iz Srpske i FBiH vratili su izgubljeno mjesto na policama marketa na samoproglašenom Kosovu, što potvrđuje i podatak da su domaće kompanije za devet mjeseci ove godine tamo plasirale proizvode u vrijednosti od 81,7 miliona maraka, što je četiri puta više u odnosu na vrijednost robe koja je iz tamošnjih preduzeća stigla u BiH.

U centru Trebinja otvorena “Krajiška kuća”

TREBINJE- Gradonačelnik Mirko Ćurić otvorio je u centru Trebinja, zajedno sa Draškom Ilićem, direktorom Centra za razvoj poljoprivrede i sela Grada Banjaluka i direktorom Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselinom Dutinom, objekat „Krajiške kuće“, u kome će se na oko 60 kvadrata prodavati više od 500 krajiških proizvoda sa 120 gazdinstava iz Banjaluke i onog dijela Krajine koji joj gravitira.

Prodaja domaćih proizvoda ispred zgrada

BANJALUKA - Prema projektu Centra za razvoj poljoprivrede i sela, ove godine planirana je prefabrikacija velikih poslovnih kontejnera koje bi dali na raspolaganje poljoprivrednim proizvođačima kako bi u nekoliko većih naselja mogli prodati ono što proizvedu, kazao je za "Nezavisne" Draško Ilić, direktor ovog centra.

Plastični proizvodi iz BiH stigli i do Mauritanije

BANJALUKA - Industrija plastike u Bosni i Hercegovini, uprkos pandemiji virusa korona, i prošle godine zabilježila je rast, kojim je dodatno smanjen disbalans između izvoza i uvoza u ovom sektoru.

Banjalučke delicije u Hercegovini, otvara se Krajiška kuća u Trebinju

TREBINJE, BANJALUKA - U Trebinju su u petak počeli građevinski radovi na adaptaciji poslovnog prostora u samom centru grada, u Ulici cara Lazara, koji će biti buduća "Krajiška kuća", prepoznatljivi brend Banjaluke sa delicijama poljoprivrednih proizvođača s ovog podneblja.

Cijena kilograma meda biće viša od 20 KM zbog slabih prinosa

BANJALUKA, SARAJEVO - Prinosa meda u BiH ove sezone zbog nepovoljnih vremenskih uslova gotovo da nije ni bilo, tvrde pčelari, a sve je to dovelo do skoka cijena pa tako sada kilogram kvalitetnijeg meda košta i do 20 KM, a kako kažu, može se očekivati da će cijene u nekom naredom periodu još rasti.

Dani domaćih proizvoda ispred "Krajiške kuće"

BANJALUKA - Manifestacija "Dani domaćih proizvoda - Banjaluka 2020" biće svečano otvorena u četvrtak u 15 časova na platou ispred "Krajiške kuće", najavljeno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Vrijednost uvezenih farmaceutskih proizvoda veća za 24 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - U prvih osam mjeseci ove godine vrijednost uvezenih farmaceutskih proizvoda je skoro za 24 miliona KM veća nego u istom periodu prošle godine.

Najčitanije