Proizvodnja

Proizvodnja "Sputnjika" na "Torlaku" moguća za devet-deset mjeseci

BEOGRAD - Proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V" u Srbiji bi mogla da počne za devet do deset mjeseci, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Vučić: Domaća proizvodnja vakcine Sputnjik V do kraja godine

BEOGRAD - Srbija će investirati koliko god bude potrebno u započinjanje domaće proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V do kraja godine, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bajontek: Napravićemo dvije milijarde doza vakcina u 2021.

BERLIN - Njemačka farmaceutska kompanija Bajontek, koja je razvila vakcinu protiv virusa korona zajedno s američkom kompanijom Fajzer, saopštila je da očekuje da će do kraja godine biti proizvedeno dvije milijarde doza.

Pandemija kumovala većoj proizvodnji mlijeka

Proizvodnja mlijeka na području Unsko-sanskog kantona u ovoj godini biće veća za oko 2,5 miliona litara u odnosu na proteklu, potvrdio je Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede u Vladi USK.

"Tesla" u Kini pravi superpunjače

Kina je najveće tržište električnih automobila i iz "Tesle" su to prepoznali pa će uložiti 6,4 miliona dolara u novu fabriku koja će biti u blizini one u Šangaju, gdje će se praviti brzi punjači poznati kao: Superpunjači V3.

Sokolački mljekari proizveli rekordne količine mlijeka

Sokolački mljekari isporučili su mljekarama u proteklih deset mjeseci ukupno 2.707.000 litara mlijeka, više za 463.000 litara nego lani i postigli su rekordnu proizvodnju, rekao je Srni viši stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Sokolac Slaviša Knežević.

Proizvodna aktivnost u SAD iznad očekivanja u oktobru

VAŠINGTON - Proizvodna aktivnost u SAD ubrzala se u oktobru više nego što se očekivalo, a broj novih porudžbina je skočio na najviši nivo u skoro 17 godina usljed okretanja potrošača ka robi poput motornih vozila.

Industrijska proizvodnja u BiH u avgustu manja za 1,4 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u avgustu manja je za 1,4 odsto u odnosu na jul, te za 6,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Slobodne zone nova ekonomska šansa

BANJALUKA - Slobodne zone investitorima, posebno onima s izvozno orijentisanom proizvodnjom, donose brojne poreske i administrativne olakšice, a lokalnim zajednicima rast prihoda i broja zaposlenih.

Predloženo uputstvo o uvozu grožđa radi zaštite domaće proizvodnje

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara izradilo je Nacrt uputstva o postupanju nadležnih institucija prilikom uvoza grožđa u BiH i proslijedilo ga na usaglašavanje nadležnim institucijama Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Najčitanije