Proizvodnja

Njemački proizvođači u maju rekordno podigli cijene

Njemački proizvođači su, usljed posljedica rata u Ukrajini, u maju ponovo rekordno podigli cijene svojih proizvoda.

Lada nastavlja proizvodnju - oprema kao prije 40 godina

Otišli ​​su i mnogi dobavljači dijelova, pa se kompanija koja proizvodi Ladu u Rusiji našla u teškoj situaciji. Zbog sankcija je teško doći do komponenti, a mora se voziti.

Proizvodnja struje pogurala industriju u Srpskoj

BANJALUKA - Proizvodnja električne energije je ove godine pogurala povećanje industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za statistiku RS.

Apple više neće proizvoditi dva klasična uređaja

​Apple je zvanično objavio da na svoju listu retro i zastarjelih proizvoda dodaje dva poprilično klasična uređaja iz svog portfolija.

Tri decenije od osnivanja prve pivare u regionu: Mali proizvođači spasavaju tradiciju

Pivarstvo u Pančevu koje ove godine bilježi tačno tri vijeka od dana kada je u ovom gradu poteklo prvo pivo u regionu, a njegova proizvodnja nakon brojnih uspona i padova ugašena 2008. godine, sada izgleda ima nade da povrati nešto od slavne tradicije kakvu nema nijedno mjesto u širem okruženju i to zahvaljujući malim zanatskim proizvođačima.

U Njemačkoj smanjena proizvodnja automobila

BERLIN - Njemački proizvođači automobila suočeni su sa problemima u isporuci dijelova, zbog kojih će ove godine proizvesti za oko 700.000 automobila manje nego što je bilo planirano početkom godine.

Ford ostao bez čipova, obustavlja proizvodnju Mustanga

Kompanija Ford Motor saopštila je da će zbog nedostatka poluprovodničkih čipova sljedeće nedjelje obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici u Flet Roku, gdje sklapa automobile Mustang.

Proizvodnja struje u Ukrajini opala 40 odsto od početka rata

ANKARA - Potražnja i proizvodnja električne energije u Ukrajini pali su za oko 40 odsto od početka napada Rusije na tu zemlju, a najviše je pogođena proizvodnja nuklearne energije, prema današnjim podacima Međunarodne energetske agencije (IEA).

Stellantis obustavio proizvodnju automobila u Rusiji

Automobilska kompanija Stellantis, koja je u Rusiji proizvodila i prodavala brendove Peugeot, Citroen, Opel, Jepp i Fiat, saopštila je danas da je obustavila proizvodnju u svojoj ruskoj fabrici zbog logističkih problema i sankcija uvedenih Moskvi.

Šangajske fabrike se pripremaju za pokretanje proizvodnje

ŠANGAJ - Šangajske fabrike, uključujući Teslu, počele su danas pripreme za ponovno otvaranje svojih pogona i pokretanje proizvodnje nakon skoro tronedeljenog lokdauna i obustave redovnih aktivnosti zbog širenja virusa korona.

Košarac: U fokusu zaštita domaće proizvodnje

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je u vezi poskupljenja da nadležne entitetske institucije prate stanje i da će, kada se ukaže potreba, pokrenuti proceduru prema ministarstvu na čijem je čelu, koje je uvijek spremno da predloži Savjetu ministara uvođenje zaštitnih mjera.

Brodosplit zbog sankcija Rusiji mora da zaustavi proizvodnju

Predsjednik Uprave Brodosplitskog brodogradilišta Tomislav Debeljak najavio je da kompanija obustavlja proizvodnju, jer su sankcije Evropske unije Rusiji prouzrokovale blokadu 60 miliona evra vlastitih sredstava.

U Kini porasla proizvodnja i prodaja vozila s pogonom na nove izvore energije

Proizvodnja i prodaja vozila s pogonom na nove izvore energije (NEV) u Kini naglo su porasle u prva dva mjeseca ove godine uprkos povećanju cijena sirovina i pandemiji virusa korona, navodi se u industrijskom izvještaju Kineske akademije za informacione i komunikacione tehnologije.

Audi zaustavio proizvodnju većeg broja vozila

Njemačka marka obustavila je montažu većeg broja vozila, zbog sukoba u Ukrajini i nedostatka dijelova.

Škodin dobavljač kablova iz Ukrajine obnavlja proizvodnju

Češki proizvođač automobila Škoda Auto, koji posluje u okviru VW grupe, saopštio je danas da je njegov dobavljač automobilskih kablova iz Ukrajine odlučio da ponovo pokrene proizvodnju.

Najčitanije