Proizvodnja

Niče fabrika za proizvodnju sinofarma u Srbiji

BEOGRAD - U zemunskom naselju Soko Salaš, u dijelu privredne zone "Autoput", danas počinje izgradnja fabrike za proizvodnju vakcina kineske kompanije sinofarm, a svečanom polaganju kamena temeljca prisustvuje predsjednik Aleksandar Vučić.

Stellantis zaustavlja proizvodnju

Fabrike u vlasništvu PSA, Opela i Fiata su zatvorene. Sve zbog problema s dostupnošću mikročipova.

Rudari će ručno utovarati ugalj samo da krene proizvodnja

TUZLA - Sindikat radnika Rudnika Dubrave uputio je zahtjev "Elektroprivredi BiH" i Rudniku Kreka za ponovno pokretanje proizvodnje uglja na Dubravama, a kako su istakli, spremni su ga ručno utovarati kako bi zaštitili radna mjesta i egzistenciju.

Zasad neće slati radnike Rudnika Kreka na čekanje

TUZLA - Sindikati radnika Kreke i Samostalni sindikat rudnika FBiH danas su u Tuzli održali sastanak sa direktorom Rudnika Kreka i dogovorena je samo jedna stvar, a to je da nema više pravljenja spiskova radnika za slanje na čekanje do okončanja sudskog postupka.

Javni pozivi u KS: Podsticaji za nove proizvodnje

SARAJEVO - Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo počelo je s objavama javnih poziva za sprovođenje Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, kojima će biti podržane strateški važne industrije i razvojni programi i za koje je izdvojeno gotovo 3,5 miliona KM.

Industrijska proizvodnja u Srpskoj veća za 15,4 odsto

BANJALUKA - Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj za pet mjeseci ove godine porasla je za 15,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, a najviši rast zabilježen je kod proizvodnje robe široke potrošnje, električne opreme i namještaja.

U Srbiju stigla supstanca za sputnjik V iz Rusije

BEOGRAD - U Srbiju je danas, na Institut "Torlak", dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V, saznaje Tanjug.

Bh. municija izrešetala izvozne prepreke

SARAJEVO, BANJALUKA - Baš kao što se i očekivalo, bh. proizvodnja oružja, municije i eksploziva je u ovoj godini uhvatila snažan zalet te za pet mjeseci ostvarila izvoz težak 97 miliona maraka.

Organska proizvodnja na samom početku, ali ima potencijal

BANJALUKA - U posljednjih godinu dana uduplao se broj poljoprivrednika u Republici Srpskoj koji se bavi organskom proizvodnjom, rekao je Goran Bursać, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, nakon održane prezentacije i radionice o organskoj proizvodnji.

Rast kalendarski prilagođene i desezonirane proizvodnje u Srpskoj

BANJALUKA - Desezonirana industrijska proizvodnja u Republici Srpskpoj u aprilu veća je za 4,9 odsto nego u martu, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Najčitanije