Proizvodnja

Proizvodnja šumskih sortimenata manja za 1,14 odsto

Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u BiH u trećem kvartalu iznosila je 1.200.811 metara kubnih i manja je za 1,14 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

BANJALUKA - Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Proizvedena 1,42 miliona metara kubnih šumskih sortimenata u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj su za devet mjeseci proizvedena 1,42 miliona metara kubnih raznih šumskih sortimenata, ili manje za šest odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Manja proizvodnja električne energije u avgustu

SARAJEVO - Bruto proizvodnja električne energije u BiH u avgustu ove godine iznosila je 1.483 gigavat-časa, što je za 5,36 odsto manje nego u istom mjesecu lani.

Pogledajte kako nastaje Volkswagenov električni automobil

Volkswagenov prvi model koji je konstruisan isključivo kao vozilo na električni pogon izrađuje se u fabrici Cvikau u Njemačkoj.

Industrijska proizvodnja u avgustu manja za 3,9 odsto

SARAJEVO - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u avgustu bilježi pad od 3,9 odsto u odnosu na juli, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Za sedam mjeseci manja proizvodnja i prodaja šumskih sortimenata

U Republici Srpskoj je za sedam mjeseci ove godine proizvedeno 1,019 miliona metara kubnih raznih šumskih sortimenata, što je za 7,8 odsto manje nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Dobojski poljoprivrednici se udružili: Klasterom do velikih tržišta

DOBOJ - Odlazak stanovništva trbuhom za kruhom i manjak radne snage jedan je od problema sa kojim se suočavaju članovi tek osnovanog dobojskog klastera, jer su za proizvodnju kvalitetne jagode, krastavca kornišona ili suve šljive, osim agrotehničkih mjera, potrebne i vrijedne ruke ne samo seljaka, nego i sezonaca.

Boing planira rekordnu proizvodnju modela 737 za 2020.

SIJETL - Američka kompanija "Boing" prenio je svojim dobavljačima da će od februara 2020. godine nastaviti da proizvodi svoj najprodavaniji model, 737, i to po 57 aviona mjesečno.

Proizvodnja šumskih sortimenata manja za 16,5 odsto

SARAJEVO - Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u BiH u drugom kvartalu iznosila je 997.843 metra kubna i manja je za 16,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Najčitanije