Proizvodnja

Industrijska proizvodnja u BiH u avgustu manja za 1,4 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u avgustu manja je za 1,4 odsto u odnosu na jul, te za 6,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Slobodne zone nova ekonomska šansa

BANJALUKA - Slobodne zone investitorima, posebno onima s izvozno orijentisanom proizvodnjom, donose brojne poreske i administrativne olakšice, a lokalnim zajednicima rast prihoda i broja zaposlenih.

Predloženo uputstvo o uvozu grožđa radi zaštite domaće proizvodnje

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara izradilo je Nacrt uputstva o postupanju nadležnih institucija prilikom uvoza grožđa u BiH i proslijedilo ga na usaglašavanje nadležnim institucijama Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Proizvodnja aronije postala neisplativa

Konzumiranjem aronije mnogi su uspjeli ojačati imunitet, poboljšati svoje zdravlje i osjećati se jače, energičnije i bolje.

Procjena kvaliteta automobila na osnovu zvuka zatvaranja vrata

Zvuk izduvnog sistema nije jedini bitan za stvaranje utiska o automobilu.

iPhone SE (2020) se sada sklapa u Indiji

Kompanija Apple se sve više okreće ka Indiji u naporima da raširi proizvodnju iPhone-a i obezbijedi modele za koje neće morati da se plaća taksa i naknade.

Rusija povećava proizvodnju vakcine protiv COVID-19

MOSKVA - Rusija planira da do kraja godine, proizvodnju svoje vakcine protiv COVID-19 poveća na milion i po do dva miliona doza mjesečno.

Zemlje lideri po proizvodnji automobila u posljednjih 70 godina

Najveći svjetski proizvođač automobila u 2019. bila je Kina, sa čak 27.290.302 vozila, što je za preko 2,5 puta više u poređenju sa najbližim pratiocem. Međutim, Kine nije ni bilo na listi top-10 do prije samo dvije decenije.

Ruska vakcina proizvodiće se u pet država

MOSKVA - Rusija je dogovorila proizvodnju svoje vakcine protiv virusa korona u pet zemalja, a raspoloživi kapaciteti mogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

"Tošiba" više ne proizvodi laptope i računare

TOKIO - Japanski tehnološki gigant "Tošiba" prodao je posljednji udio u svom ogranku za proizvodnju laptopa i računara "Dajnabuk", što znači da više neće proizvoditi prenosne ili kućne kompjutere.

Najčitanije