Proizvodnja

Industrijska proizvodnja FBiH u decembru veća za 2,9 odsto

SARAJEVO - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) u decembru prošle godine veća je za 2,9 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a u odnosu na decembar 2020. za 7,4 odsto.

Posljednji američki Volkswagen Passat sišao sa proizvodne trake

Volkswagen je prije svega desetak godina otvorio novu fabriku u gradu Čanatuga unutar američke savezne države Tenesi i s njom najavio da je sopstveni model Pasat spreman da pokori tržište.

Proizvođačke decembarske cijene u BiH više za 1,1 odsto

​SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u decembru prošle godine više su za 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te više za 10,3 odsto u odnosu na isti mjesec 2020.

Raste industrijska proizvodnja, ali i inflacija

BANJALUKA, BRISEL - Industrija u RS i BiH počela je da se oporavlja poslije pada koji je uslijedio zbog kovida, ali je u međuvremenu značajno porasla i inflacija, pokazuju izvještaj Evropske komisije o ekonomskom napretku za BiH za posljednji kvartal 2021. i statistički podaci Zavoda za statistiku RS.

Marinković: Prekomjerni uvoz remeti poljoprivrednu proizvodnju

ŠAMAC - Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković upozorio je da farmeri ne mogu opstati u otežanim tržišnim uslovima kada su izrazito visoke cijene žitarica i evidentan prekomjeran uvoz mesa.

Volkswagen predstavlja novi i pristupačniji liftbek od Arteona

Njemačka marka Volkswagen će za svega par dana predstaviti drugu generaciju modela Lamando.

Industrijska proizvodnja u novembru veća za 0,3 odsto

SARAJEVO - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u novembru veća je za 0,3 odsto u odnosu na oktobar, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast industrijske proizvodnje u Srpskoj za 12,7 odsto

BANJALUKA - Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj za jedanaest mjeseci ove godine imala je rast od 12,7 odsto u odnosu na isti period lani, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Audi će u Ingolštatu proizvoditi samo električna vozila od 2028. godine

Audi je namjeran da okonča proces sklapanja konvencionalnih četvorotočkaša u pogonima postavljenim uz samo sjedište kompanije, na koji način bi dizeli i benzinci bili protjerani s ingolštatskih proizvodnih traka.

BMW će popularni X5 sklapati i u Kini

Njemački velikoserijski proizvođač luksuznih automobila BMW će proizvoditi veoma traženi krosover X5 i u Kini, saznali smo nakon jučerašnje objave portparola minhenske firme.

Najčitanije