Proizvodnja

BiH može da proizvede hranu za svoje potrebe

SARAJEVO - Svaka država trebalo bi da proizvede onu količinu hrane koja se konzumira unutar njenih granica, ali i napravi preraspodjelu proizvoda koji se realno mogu proizvoditi u našoj zemlji, rekao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave "AS Holdinga".

Pašalić: Sve veća podrška povrtarskoj proizvodnji

Ministar poljoprirede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić istakao je da resorno ministarstvo sve snažnije podržava povrtarsku proizvodnju, te da je u ovu oblast prošle godine uloženo 1,5 miliona KM.

Fabričke sirene se oglasile u auto-gigatnima u Britaniji i SAD

Fabričke sirene u pogonima vodećih proizvođača automobila u Velikoj Britainji i SAD danas su se ponovo oglasile, označivši početak rada nakon dužeg perioda obustave proizvodnje usljed pandemije virusa korona.

Zbog zatvorenih granica šteta privrednika mjeri se u milionima

BIHAĆ - Privrednici iz Unsko-sanskog kantona već puna dva mjeseca trpe milionske gubitke zbog toga što su granični prelazi Izačić, kod Bihaća, i Maljevac, nadomak Velike Kladuše, još zatvoreni za robni transport.

Privreda prihodovala 21,6 milijardi KM

BANJALUKA - Ukupni prihodi ostvareni u privredi u prošloj godini iznosili su 21,6 milijardi KM, podaci su Privredne komore Republike Srpske.

Raste broj prijavljenih za ekonomske olakšice

Broj privrednika i preduzetnika s područja grada koji se prijavljuju za ekonomske olakšice zbog situacije sa virusom korona konstantno raste, a do sada ih je prijavljeno više od 1.300, rekao je za "Nezavisne" Radenko Komljenović, načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi.

Folksvagen pokreće proizvodnju u Njemačkoj krajem aprila

FRANKFURT - Folksvagen planira da krajem aprila ponovno pokrene proizvodnju vozila u njemačkim pogonima, objavio je danas taj proizvođač automobila, a prenosi SeeBiz.

Horvat: Hrvatska će imati domaće respiratore

ZAGREB - Ministar privrede Darko Horvat izjavio je danas da će za manje od mjesec dana u Hrvatskoj biti proizveden domaći respirator.

Odlaže se vanredni sastanak OPEC+ grupe

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njeni saveznici neće održati vanredni virtuelni sastanak u ponedjeljak, i vjerovatno će ga odložiti za 8. ili 9. april, javlja Reuters pozivajući se na dva izvora iz OPEC-a.

Njive, farme i fabrike hrane donose 2,7 milijardi maraka

BANJALUKA - Očekivana ukupna izlazna vrijednost sektora poljoprivrede i prehrambene industrije u Srpskoj ove godine iznosi više od 2,7 milijarde maraka.

Najčitanije