Projekat

EU uklanja rampu sa projekata u RS nakon izbora?

BRISEL, BANJALUKA - Projekti auto-puteva u RS, koje finansiraju EU i institucije povezane s EU, biće najvjerovatnije nastavljeni poslije izbora nakon što se formiraju nove vlasti, saznaju "Nezavisne".

"Narodno sa narodom" u Podrinju i Hercegovini

BANJALUKA - Tragom stava da je nužno da pozorišna umjetnost bude prezentovana u što većem broju lokalnih zajednica Republike Srpske, Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) organizuje akciju pod nazivom "Narodno sa narodom", u okviru koje će predstava "Sinovi umiru prvi" u junu biti izvedena u Podrinju i Hercegovini.

Gostovanja NP RS: "Narodno sa narodom", projekat od dugoročnog značaja

BANJALUKA - Tragom stava da je nužno da pozorišna umjetnost bude prezentovana u što većem broju lokalnih zajednica Republike Srpske, Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) organizuje akciju pod nazivom "Narodno sa narodom".

UNIBL pokrenuo projekat "Stare sorte za nova vremena"

IBANJALUKA - Institut za genetičke resurse Univerziteta u Banjaluci pokrenuo je pilot-projekat "Stare sorte za nova vremenaˮ, te pozvao sve zainteresovane da uzmu učešće u očuvanju starih sorti voća od propadanja i zaborava.

"Narodno s narodom": "Garsonjera" u Laktašima

LAKTAŠI - Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Garsonjera" autora Imrea Benčika u režiji Aleksandra Pejakovića u ponedjeljak, 30. maja, gostuje u Laktašima, a glumci će od 20 časova nastupiti pred publikom u Centru za kulturu i obrazovanje Laktaši u okviru projekta "Narodno s narodom".

Predstava "Hrkači" NP RS u Trebinju u okviru projekta "Narodno sa narodom"

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Hrkači" autora i reditelja Nikole Pejakovića u srijedu, 4. maja gostuje u Trebinju, gdje će u 20 časova nastupiti pred publikom u Kulturnom centru Trebinje.

Predstavljanje pilot projekta o uvođenju supervizije medicinskih sestara/tehničara u UKC-u

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u saradnji sa Fondacijom "Fami", kroz projekat Jačanje sestrinstva u BiH (ProSes) organizuje sutra u Banjaluci predstavljanje pilot projekta "Uvođenje supervizije medicinskih sestara/tehničara u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske" i otvaranje edukacije u oblasti supervizije u zdravstvenom sistemu.

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat "Boravak za oporavak"

BANJALUKA - Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut od strane Vienna Insurance Group 2011. godine u 30 država u kojima je VIG Grupa prisutna, za jedanaest godina aktivnog sprovođenja ostvario je više od 300.000 sati volonterskog rada zaposlenih.

"Bingo" nagradio preduzetnice kroz projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi!"

SARAJEVO - Petu godinu u sklopu projekta "Odvažne i hrabre, to ste vi" i ukupno sedmu godinu u kojoj se pruža podrška ženama u Bosni i Hercegovini na različite načine, kompanija "Bingo" i ove godine je prepoznala i nagradila dame sa najboljim poslovnim idejama.

Duo "Duola": Djeca s poteškoćama u razvoju najpažljiviji slušaoci umjetnosti

BANJALUKA - Kada je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS raspisalo konkurs, mi smo vidjeli u tome priliku da neku marginalizovanu grupaciju ljudi stavimo u fokus i razmišljali o tome kako djeca s poteškoćama u razvoju nemaju često priliku da dolaze na koncerte u koncertne dvorane ili prostore koji su za to predviđeni, pa smo pomislili zašto ne bismo mi bili ti koji će otići njima.

Prvi ICO projekat u BiH spriječila UniCredit banka

BANJALUKA - I pored činjenice da ne postoji sveobuhvatni i standardizovani regulatorni okvir u vezi s ICO projektima, mnoge zemlje u svijetu su prihvatile ovaj alternativni i inovativni način prikupljanja finansijskih sredstava potrebnih za realizaciju određenog projekta.

Tegeltija: Blokiranje sredstava za RS znači blokadu projekata za BiH

BANJALUKA, LONDON - Svako uvođenje sankcija vodi u blokadu ne samo dva projekta u Republici Srpskoj, nego svih projekata u Bosni i Hercegovini, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nakon samita Evropske banke za obnovu i razvoj sa zemljama zapadnog Balkana u Londonu.

Varheji: Projekti EU u RS biće realizovani ako institucije BiH profunkcionišu

BRISEL – Oliver Varheji, evropski komesar za proširenje, je na tviteru napisao da će projekti EU na teritoriji RS moći biti realizovani samo ako institucije BiH profunkcionišu.

Projekat s ciljem osnaživanja pčelara

MILIĆI - Opština Milići, Udruženje za razvoj i afirmaciju društva "Nodas" iz Sarajeva i Udruženje pčelara "Matica" Milići potpisali su Memorandum o razumijevanju čiji je cilj razvoj pčelarstva i proizvodnja meda na području ove lokalne zajednice, putem projekta ukupne vrijednosti 80.000 evra.

Srbija donirala više od tri miliona evra Banjaluci za projekte

BANJALUKA - Vlada Srbije je upravo uplatila na račun grada više od tri miliona evra za projekte na području Banjaluke, rekao je danas na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik grada na Vrbasu.

Najčitanije