Projekat

Projekat dječaka iz Broda za NASA finansiraju kabinet predsjednice i Vlada

BANJALUKA - Kabinet predsjednice i Vlada Republike Srpske zajednički će finansirati realizaciju projekta nano satelita trinaestogodišnjeg Dejana Lukića, a koji je prihvatila Američka svemirska agencija "Nasa", kazala je tokom razgovora sa ovim mladim genijem Željka Cvijanović, predsjednica RS, koja je danas organizovala prijem za Lukića.

Zašto je ovo posao koji ćete željeti da radite

Iako se ranije pod terminom „projekat“ uglavnom mislilo na crteže i planove koji se tiču arhitekture i građevine, danas se ovaj izraz može čuti u različitim sferama poslovanja. Koriste ga umjetnici, marketinški stručnjaci, menadžeri u velikim korporacijama i odgovorna lica u udruženjima građana ili nevladinim organizacijama.

Za naučnoistraživačke projekte 800.000 KM

BANJALUKA - Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u ovoj godini u Republici Srpskoj, vrijedan 800.000 KM, otvoren je danas, kazao je Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije RS.

Predškolsko obrazovanje za svu djecu

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK i organizacija "Save the children" realiziraće na području Unsko-sanskog kantona zajednički projekat čiji je cilj da se svoj djeci u godini pred polazak u školu osigura predškolski odgoj i obrazovanje.

Otoplili odnosi dobojske i republičke vlasti

DOBOJ - Projekat nove sportske dvorane ujedinio je lokalnu i republičku vlast, pa su dobojski gradonačelnik Obren Petrović, premijerka Željka Cvijanović i predsjednik RS Milorad Dodik položili kamen temeljac za izgradnju, dogradnju i sanaciju sportskog objekta, ukupne vrijednosti 7,5 miliona KM.

Most kod Gradiške saobraćajni prioritet broj 1

BANJALUKA - U novoj ažuriranoj strategiji za infrastrukturne projekte, koja će biti dopunjena u narednom periodu, most na Savi kod Gradiške biće prioritet broj jedan, rekao je Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta BiH.

Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve

Šta god da planirate u životu i šta god želite da postignete, prvi korak koji morate napraviti jeste postavljanje cilja.

Pet miliona za pet kapitalnih projekata

BANJALUKA - Grad će ovog mjeseca donijeti odluku o emisiji obveznica ili kreditnom zaduženju do pet miliona KM, koje će biti iskorišteno za realizaciju pet kapitalnih projekata u ovoj godini.

Kusturica prvi stranac u ruskom projektu

BEOGRAD - Režiser Emir Kusturica doputovao je u Moskvu, na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, gdje će učestvovati u kreativnom projektu "Susret sa pravim ljudima".

Monika Ponjavić o filmu "Projekat Florida"

Scenska postavka filma "Projekat Florida", novog djela Šona Bejkera, trospratni je motel - "Magični dvorac" - okrečen u fantastičnu svijetloljubičastu boju.

Najčitanije