Projektil

Vulin: Projektil dometa 40 kilometara prvi put od 1991.

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vojska Srbije usvaja i ono što je nekada imala i nove sposobnosti i neće proći nijedan dan, a da se ne radi na jačanju njene modernizacije.

Pjongjang ispalio dva projektila

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je dva projektila kratkog dometa blizu grada Vonsan na istoku zemlje, saopšteno je iz Zajedničke komande oružanih snaga u Seulu.

Moskva može proizvesti projektile za šest mjeseci

MOSKVA - Rusija može da proizvede projektile srednjeg i kraćeg dometa u roku od šest mjeseci ukoliko SAD preduzmu korake ka razvoju, proizvodnji i razmještanju takvih projektila u trećim zemljama, izjavio je predsjedavajući Komitetu za odbranu u Savjetu Ruske Federacije Viktor Bondarev.

Ukrajina testirala krstareću raketu "Neptun"

UKRAJINA - Na internetu se pojavio snimak testiranja ukrajinske krstareće rakete R-360, kompleksa RK-360MC "Neptun" koje je snimljeno sa lovca Su-27 Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine.

Rusija uspješno testirala balističku raketu "Topolj"

MOSKVA - Na poligonu "Kapustin Jar" u Astrahanskoj oblasti Rusije uspješno je lanisrana interkontinentalna balistička raketa "Topolj".

Rusi Amerikancima demonstrirali moć svoje najbolje rakete

MOSKVA - Ruska vojska je demonstrirala američkim stručnjacima raketni sistem "Avangard" sa hipersoničnim krstarećim blokom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

Južna Koreja ispalila dva projektila u more

​SEUL - Južna Koreja je ispalila dva neidentifikovana projektila u more, saopštile su oružane snage Južne Koreje.

Južna Koreja ispalila dva projektila u more

SEUL - Južna Koreja je ispalila dva neidentifikovana projektila u more, saopštile su oružane snage Južne Koreje.

Kod Lukavca pronađen minobacački projektil zabijen u drvo

LUKAVAC - U naselju Brijesnica Donja u blizini Lukavca ekipa Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) pronašla je minobacački projektil zabijen u drvo, koji je ubrzo po pronalasku i uništen.

Rusi testirali nove rakete: Za sekundu prelete četiri kilometra

MOSKVA - Rusija je objavila da je uspješno testirala novu generaciju projektila presretača dizajniranih za odbrambeni raketni štit.

Najčitanije