Proljeće

Pašalić: Očekujemo veći obim proljećne sjetve u RS

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić istakao je danas tokom video-konferencije s ministrima poljoprivrede zemalja regiona da se u Republici Srpskoj očekuje veći obim proljećne sjetve, što se podstiče paketom mjera koje je donijela Vlada Republike Srpske, navodi se iz ovog ministarstva.

Stiglo proljeće

BEOGRAD - Proljeće na sjevernoj Zemljinoj hemisferi počelo je u 4.49 časova, a u isto vrijeme za stanovnike južne polulopte stiže jesen, saopšteno je iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

Umjesto nove aplikacije, treba vam više rekreacije

S prvim sunčanim danima poslije duge zime i ljudi se bude zajedno s prirodom. Sve se polako obnavlja, što motiviše na buđenje iz zimskog sna, te je potreba za aktivnijom svakodnevicom neophodna.

Registrovan blagi rast izvoza voća i povrća

SARAJEVO - U BiH je u prošloj godini registrovan rast izvoza voća i povrća za 7,4 miliona KM, odnosno četiri odsto u odnosu na 2018. godinu.

Banjaluka i Barselona najtopliji gradovi u Evropi

BANJALUKA - Preuranjeno proljeće stiglo je u BiH, a u 13 časova u Banjaluci je izmjereno 20 stepeni Celzijusovih.

Voćkama šteti proljeće kad mu vrijeme nije

BANJALUKA - Proljeće kad mu vrijeme nije, odnosno ova zima bez snijega mogla bi da ostavi značajne posljedice na budućim voćarskim prinosima te, ukoliko se nastavi, ovo bi mogla biti teška godina za voćare, kažu predstavnici njihovih udruženja.

Toplo vrijeme izmamilo visibabe

NOVI GRAD - U Poljavnicama, kod Novog Grada, procvjetale su visibabe.

Galić: Na proljeće novi migrantski talas

SARAJEVO - Direktor Granične službe BiH Zoran Galić upozorio je da bi se BiH na proljeće ponovo mogla suočiti s migrantskim talasom, te napomenuo da ovoj policijskoj agenciji nedostaju materijalno-tehnička sredstva da bi se efikasno pokrile sve lokacije na kojima su mogući ilegalni prelasci granice.

U Australiji najsušnije proljeće u 120 godina

SIDNEJ - Australija bilježi najsušnije proljeće u posljednjih 120 godina od kada se mjeri količina padavina, saopštila je državna Kancelarija za meteorologiju.

Privredu trese proljećni minus

​BANJALUKA - Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u aprilu ove godine manja je za 19,9 odsto u odnosu na isti mjesec 2018. godine, pokazuju objavljeni podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Najčitanije