Promjene

Prvi pacijent u svijetu zbog "klimatske promjene"

TORONTO - Kanađanin iz mjesta Nelson u provinciji Britanska Kolumbija koji je suočen s problemima sa disanjem prvi je pacijent u svijetu od "klimatske promjene", jer ljekari smatraju da su vreli talasi i loš kvalitet vazduha uzrok njegovom stanju.

Dramatično izbjeljivanje korala na Velikom koralnom grebenu

Nova studija otkrila je da su ekstremne klimatske promjene zbog globalnog zagrijavanja uzrokovale dramatično izbjeljivanje korala na Velikom koralnom grebenu kod obale Australije.

Malo poznati Sporazum o energentskom poglavlju prijetnja pariskom?

LONDON - Aktivisti upozoravaju da malo poznati Sporazum o energetskom poglavlju (ECT) predstavlja realnu prijetnju Sporazumu o klimatskim promjenama iz Pariza u vrijeme kada države počinju da postepeno ukidaju fosilna goriva, piše britanski dnevnik "Gardijan".

Kako je Greta Tunberg postala globalna ikona borbe protiv klimatskih promjena

Bilo je to prije tri godine kada je Greta Tunberg započela njen "školski klimatski štrajk". Tada je imala 15 godina i izostajala je iz škole da bi protestovala ispred švedskog parlamenta pozivajući svjetske lidere da preduzmu konkretnije korake u očuvanju životne sredine.

Džonson: Ako Glazgov propadne, onda sve propada

RIM - Britanski premijer Boris Džonson upozorio je danas da će globalni napori za borbu protiv klimatskih promjena, koji traju decenijama, propasti, ako pregovori na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (COP26) u Glazgovu ne budu uspješni.

Greta Tunberg stigla u Glazgov, dočekale je stotine ljudi

GLAZGOV - Švedska tinejdžerka i aktivista za borbu protiv klimatskih promjena Greta Tunberg nije dobila zvaničan poziv za učešće na konferenciji UN o klimatskim promjenama u Glazgovu, ali je, po dolasku, dočekao veliki broj ljudi.

Jedina borba koja može da ujedini čovječanstvo, ali - čime ćemo se boriti

Cijeli svijet čekaju krupne promjene. Doslovno cijeli.

Promjene na Yas Marini će smanjiti vrijeme kruga za 10 do 15 sekundi

Revizija Yas Marina staze mogla bi smanjiti vrijeme krugova premier klase za čak 15 sekundi, a sve ovo znači da će se dodati još tri kruga na završnoj utrci sezone.

Pčelari očekuju najgori prinos meda u posljednjih nekoliko decenija

Francuski pčelari očekuju najgori prinos u posljednjih nekoliko decenija jer zbog nesezonskih hladnoća i vlažnog vremena usljed klimatskih promjena pčele nisu mogle da proizvode med.

Kraljica Elizabeta nezadovoljna djelovanjem u vezi klimatskih promjena

Britanska kraljica Elizabeta je nezdovoljna činjenicom da svjetski lideri, koji govore o klimatskim promjenama, čine vrlo malo ili ništa za rješavanje ove krize.

Najčitanije