Promocija

U Istočnom Sarajevu promovisan roman Branka Brđanina Bajovića

U Istočnom Sarajevu večeras je promovisan roman Branka Brđanina Bajovića "Novi Mihail, Appendix: Put u pokajanje", u organizaciji Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Promovisana knjiga "Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom"

TREBINJE - U Narodnoj biblioteci Trebinje večeras je promovisana knjiga "Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom" Željane Radojičić Lukić, koja na bajkovit način promoviše istinske vrijednosti i vrline ljudi, te povezuje trougao dijete-roditelj-učitelj .

Promovisana knjiga "Noć kada su palili knjige" Uglješe Kesića

Druga zbirka pjesama banjalučkog pjesnika Uglješe Kesića zanimljivog naslova "Noć kada su palili knjige" promovisana je u ponedjeljak uveče u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, a o knjizi je pored autora govorila književnica Neda Gavrić, dok je moderator večeri bio Kemal Handan.

Zoran Matić za "Nezavisne": Putopis nije putopis bez ličnog doživljaja

Zoran Matić mladi je putopisac iz Banjaluke, koji je u vikendu iza nas objavio knjigu "Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu" kao svojevrsni nastavak njegove prve knjige "50 top lokacija Bosne i Hercegovine", čiji je tiraž rasprodan u veoma kratkom roku.

"Rimaginator" u čast Kolje Mićevića

BANJALUKA - Promocija zbornika "Rimaginator", u podnaslovu "Sećanja na Kolju Mićevića", upravo objavljenog u izdanju Društva za afirmaciju kulture "Presing" iz Mladenovca, biće održana u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske na godišnjicu smrti znamenitog književnika i prevodioca u srijedu, 17. novembra, u 11 časova.

Željana Radojičić Lukić: Budućnost obrazovanja je u srećnom učenju

Željana Radojičić Lukić je spisateljica ovdašnjih korijena decenijama nastanjena u Srbiji i lider obrazovanja u regionu zapadnog Balkana, koja je u vikendu iza nas na Filozofskom fakultetu u Banjaluci predstavila svoju knjigu "Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom".

U Banskom dvoru predstavljene "Gravitacije" Senke Marić

BANJALUKA - Roman "Gravitacije" književnice Senke Marić predstavljen je u srijedu uveče u Vijećnici Banskog dvora, a s Marićevom je o romanu razgovarala Marija Pejić.

U Banjaluci promovisana knjiga "Srpski prosvjetitelji"

Promocija knjige "Srpski prosvjetitelji" priređivača Јelenka Bojića održana je u Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Hristina Mrša, novi pjesnički talenat grada na Vrbasu

BANJALUKA - Zbirka poezije "Pjesme" mlade pjesnikinje Hristine Mrše predstavljena je u ponedjeljak uveče u prepunoj Vijećnici Banskog dvora, promociju je, u saradnji sa ovom institucijom, organizovalo Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ", a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Održana promocija Orlovićeve "Ničije kuće"

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru večeras je održana promocija knjige "Ničija kuća" autora Mihajla Orlovića o sudbini četvoročlane porodice koja se, nakon što je ostala bez kuće i novca, našla na ulici.

Najčitanije