Propusnica

Evropska komisija iznijela prijedloge o važenju kovid sertifikata u EU

BRISEL - Evropska komisija predložila je da se upotreba sertifikata o vakcinaciji ograniči na devet mjeseci od primanja posljednje doze primarne vakcinacije, a da se važenje dokumenta automatski produžva dobijanjem buster doze vakcine protiv kovid 9.

Kon: Katastrofalna situacija se pogoršava, medicinari poniženi

BEOGRAD - Katastrofalna epidemiološka situacija se svakim danom pogoršava i zdravstveni radnici su poniženi stavom čitavog društva, poručio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Kako je Hitler dobio "kovid propusnicu"

Internetom su počela da kruže dva zelena pasoša na ime Adolfa Hitlera, ti pasoši su očigledno falsifikovan, a pokrenuta je i istraga.

Mnogi ugostitelji u Srbiji prestali da rade od 22 sata

BEOGRAD - Kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima, a nemaju kovid propusnicu počelo je sinoć, a pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da je u lokalima koji su radili poslije 22 sata uglavnom poštovana obaveza posjedovanja kovid propusnica i da su građani najčešće imali sertifikat o vakcinaciji.

Ðerlek: Čekaćemo deset dana, a onda ćemo tražiti rigoroznije mere

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, a kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.

Vatikan će za ulazak tražiti zelenu propusnicu

VATIKAN - Zdravstveni sertifikat koji dokazuje imunitet na kovid 19 biće neophodan za ulazak u Vatikan od 1. oktobra, saopšteno je danas iz sjedišta Katoličke crkve.

U Srbiji kovid propusnice za starije od 16 godina?

BEOGRAD - Profesor Vladislav Vukomanović, direktor Instituta za majku i dijete, kaže da prijedlog za kovid propusnice u Srbiji podrazumijeva da one budu neophodne starijima od 16 godina.

Kisić: Kovid propusnice se pokazale efikasnim

BEOGRAD - Kovid propusnice, koje su uvedene u nekim zemljama, pokazale su se efikasnim u stimulisanju ljudi da se vakcinišu, izjavila je danas ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i istakla da je vakcinacija jedino oružje u borbi protiv virusa korona.

U Italiji stupa na snagu zelena propusnica

RIM - U Italiji od sutra stupa na snagu zelena propusnica koja je obavezna za sve građane koji imaju više od 12 godina.

Najčitanije