Prosvjeta

Godišnji koncert muzičkog ansambla SPKD "Prosvjeta"

PALE - Muzički ansambl Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" sa Pala održaće večeras treći godišnji koncert, a na repertoaru će biti duhovna muzika, tradicionalna srpska i zabavna.

Profesorica i nastavnica iz RS na listi najboljih prosvjetara

BANJALUKA - Trud se uvijek isplati pa su tako za svoju kreativnost i inovativnost u nastavi, ali i angažovanje u različitim projektima dobile nagradu Tatjana Jurić, profesorica istorije i latinskog jezika u Gimnaziji u Banjaluci, i Dragana Arsić, profesorica razredne nastave u OŠ "Sveti Sava" u Foči, koje su odnedavno na listi najboljih nastavnika bivše Jugoslavije.

Održan srpski novogodišnji koncert u Beču

BEČ - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" u Beču organizovalo je Srpski novogodišnji koncert u glavnom gradu Austrije, kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora BiH, Srbije, Bugarske, kao i sveštenstvo bečkih pravoslavnih hramova.

Protesti prosvjetnih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Prosvjetni radnici u osnovnom obrazovanju sa područja Kantona Sarajevo najavili su za danas proteste ispred zgrade kantonalne Vlade i traže povećanje osnovice za obračun plate u visini od 330 KM, kao i poboljšanje njihovog ekonomsko-materijalnog statusa.

Cvijanović: Od 1. januara rast plata u prosvjeti za osam odsto

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će plate radnicima u prosvjeti od 1. januara naredne godine biti uvećane za osam odsto, za što će u budžetu biti potrebno obezbijediti dodatnih 20 miliona KM.

Nova godina, nove plate za prosvjetare

BANJALUKA - Platni koeficijenti za zaposlene u oblastima obrazovanja i kulture u RS od 1. januara naredne godine trebalo bi da budu izjednačeni sa koeficijentima drugih budžetskih korisnika u RS.

Cilj očuvanje srpske kulture i identiteta

TUZLA - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" iz Tuzle nastaviće da ispunjava svoj cilj - očuvanje srpske kulture i identiteta, uprkos tome što mu vremena nisu uvijek bila naklonjena, rekla je predsjednik ovog društva Mirjana Lazarević na Vidovdanskoj akademiji u ovom gradu.

"Prosvjeta" pozdravila odluku Ustavnog suda o konstitutivnosti Srba u FBiH

SARAJEVO - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" pozdravilo je odluku Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine o konstitutivnosti Srba u tri kantona nazivajući to važnim korakom za uspostavljanje pune ravnopravnosti Srba na teritoriji Federacije BiH.

Protest prosvjetnih radika 8. maja

SARAJEVO - Prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u utorak, 8. maja, održaće štrajk upozorenja i protestni skup pod motom "Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovog učitelja".

Mogući svakodnevni štrajkovi upozorenja prosvjetara u USK

Zaposleni u prosvjeti u Unsko-sanskom kantonu najavili su da će, ukoliko u ponedjeljak, 7. maja, ne uspiju pregovori sa Vladom ovog kantona i ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima, krenuti u svakodnevne štrajkove upozorenja.

Najčitanije