Prosvjeta

Protesti prosvjetnih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Prosvjetni radnici u osnovnom obrazovanju sa područja Kantona Sarajevo najavili su za danas proteste ispred zgrade kantonalne Vlade i traže povećanje osnovice za obračun plate u visini od 330 KM, kao i poboljšanje njihovog ekonomsko-materijalnog statusa.

Cvijanović: Od 1. januara rast plata u prosvjeti za osam odsto

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će plate radnicima u prosvjeti od 1. januara naredne godine biti uvećane za osam odsto, za što će u budžetu biti potrebno obezbijediti dodatnih 20 miliona KM.

Nova godina, nove plate za prosvjetare

BANJALUKA - Platni koeficijenti za zaposlene u oblastima obrazovanja i kulture u RS od 1. januara naredne godine trebalo bi da budu izjednačeni sa koeficijentima drugih budžetskih korisnika u RS.

Cilj očuvanje srpske kulture i identiteta

TUZLA - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" iz Tuzle nastaviće da ispunjava svoj cilj - očuvanje srpske kulture i identiteta, uprkos tome što mu vremena nisu uvijek bila naklonjena, rekla je predsjednik ovog društva Mirjana Lazarević na Vidovdanskoj akademiji u ovom gradu.

"Prosvjeta" pozdravila odluku Ustavnog suda o konstitutivnosti Srba u FBiH

SARAJEVO - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" pozdravilo je odluku Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine o konstitutivnosti Srba u tri kantona nazivajući to važnim korakom za uspostavljanje pune ravnopravnosti Srba na teritoriji Federacije BiH.

Protest prosvjetnih radika 8. maja

SARAJEVO - Prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u utorak, 8. maja, održaće štrajk upozorenja i protestni skup pod motom "Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovog učitelja".

Mogući svakodnevni štrajkovi upozorenja prosvjetara u USK

Zaposleni u prosvjeti u Unsko-sanskom kantonu najavili su da će, ukoliko u ponedjeljak, 7. maja, ne uspiju pregovori sa Vladom ovog kantona i ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima, krenuti u svakodnevne štrajkove upozorenja.

Manjim naknadama protiv lažnih bolovanja

BIHAĆ - Vlada USK je donijela odluku kojom se za 20 posto umanjuju naknade za bolovanje zaposlenicima koji rade u obrazovanju na području ovog kantona, potvrdio je kantonalni ministar za obrazovanje Muhamed Ramić.

Prosvjetari prijete novim tužbama

BIHAĆ - Sindikati prosvjetnih radnika u Unsko-sanskom kantonu najavili su podizanje tužbi protiv Vlade USK zbog nepoštivanja sudskih presuda koje se odnose na isplate zaostalih dugovanja radnicima u obrazovanju.

Nema više nadoknade neradnih dana za prosvjetare i učenike u RS

BANJALUKA - Prosvjetari i učenici u RS neće više morati da nadoknađuju praznične dane i radne nenastavne dane, kao i časove u slučajevima vanrednih situacija.

Najčitanije