Prosvjetari

Prosvjetnim radnicima omogućena prekvalifikacija

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona će prosvjetnim radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom omogućiti proces prekvalifikacije kako bi se pokušao ublažiti ovaj problem, izjavio je ministar obrazovanja u Vladi USK Damir Omerdić.

Ružnić: Neće biti masovnih otpuštanja prosvjetara

BIHAĆ - Neće biti masovnih otpuštanja u obrazovanju Unsko-sanskog kantona i Vlada će učiniti sve da sačuva radna mjesta u ovoj oblasti, izjavio je danas na pres-konferenciji premijer USK Mustafa Ružnić.

Prosvjetari USK movu školsku godinu počeće generalnim štrajkom

BIHAĆ - Sindikati koji okupljaju prosvjetne radnike na području Unsko-sanskog kantona donijeli su odluku o organizaciji generalnog štrajka, koji će započeti 2. septembra 2019. godine, s početkom nove školske godine.

Vraćanjem na stari sistem osnovnog školovanja bez posla bi ostale hiljade prosvjetara

BANJALUKA, SARAJEVO - Devetogodišnji sistem osnovnog školovanja u BiH uveden je prije 15 godina, a Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo nedavno je podnio zahtjev nadležnom kantonalnom ministarstvu da se vrate na osmogodišnji sistem.

Štrajk prosvjetara USK-a za kraj godine

BIHAĆ - Štrajk prosvjetnih radnika u Unsko-sanskom kantonu započeće u naredni ponedjeljak, 31. decembra, posljednjeg dana tekuće godine, saopštili su iz sindikata zaposlenih u obrazovanju tog kantona.

Nekoliko stotina prosvjetara protestuje na ulicama Sarajeva

SARAJEVO - Nekoliko stotina prosvjetara upravo protestuju ispred zgrade Vlade u Sarajevu tražeći povećanje osnovice za obračun plate na 330 KM.

Više od 40.000 prosvjetara protestuje na ulicama Slovenije

LJUBLJANA - Većina osnovnih i srednjih škola i vrtića u Sloveniji danas ne radi zbog štrajka oko 40.000 prosvjetnih radnika u toj zemlji koji zahtijevaju veće plate.

Prosvjetari zatrpani papirologijom, učionica kao kancelarija

BANJALUKA, SARAJEVO - Prosvjetari u RS žale se da su sve više opterećeni administrativnim poslovima, jer, kako kažu, pored unošenja u dnevnik svih mogućih podataka o djeci i roditeljima, ocjena i vladanja, dužni su da vode i dnevnik rada, dnevnik dopunske, dnevnik slobodnih aktivnosti, svakodnevne pripreme, godišnje planove rada, mjesečne planove, te tvrde da im se posao pretvorio u puku papirologiju.

Najčitanije