Prosvjetari

Ni sudska zabrana ne zaustavlja štrajk prosvjetara u USK

BIHAĆ - Članovi sindikata prosvjetnih radnika na području Unsko-sanskog kantona danas su odlučili da nastave generalni štrajk, koji su počeli prije dvije sedmice, i pored odluke Općinskog suda u Bihaću prekinu štrajk te da počne odvijanje nastave.

Vlada tužila sindikate obrazovanja u USK

BIHAĆ - Vlada USK odlučila je tužiti sindikate prosvjetnih radnika koji su prije deset dana organizovali generalni štrajk radnika u obrazovanju ovog kantona, te je preko Kantonalnog pravobranilaštva uputila tužbe Općinskom sudu u Bihaću.

Prosvjetari u Unsko-sanskom kantonu razjedinjeni

BIHAĆ - Na području Unsko-sanskog kantona traje štrajk prosvjetnih radnika, iako se iz dana u dan pokazuje njihova sve veća razjedinjenost u borbi za svoja prava.

Prosvjetnim radnicima omogućena prekvalifikacija

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona će prosvjetnim radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom omogućiti proces prekvalifikacije kako bi se pokušao ublažiti ovaj problem, izjavio je ministar obrazovanja u Vladi USK Damir Omerdić.

Ružnić: Neće biti masovnih otpuštanja prosvjetara

BIHAĆ - Neće biti masovnih otpuštanja u obrazovanju Unsko-sanskog kantona i Vlada će učiniti sve da sačuva radna mjesta u ovoj oblasti, izjavio je danas na pres-konferenciji premijer USK Mustafa Ružnić.

Prosvjetari USK novu školsku godinu počeće generalnim štrajkom

BIHAĆ - Sindikati koji okupljaju prosvjetne radnike na području Unsko-sanskog kantona donijeli su odluku o organizaciji generalnog štrajka, koji će započeti 2. septembra 2019. godine, s početkom nove školske godine.

Vraćanjem na stari sistem osnovnog školovanja bez posla bi ostale hiljade prosvjetara

BANJALUKA, SARAJEVO - Devetogodišnji sistem osnovnog školovanja u BiH uveden je prije 15 godina, a Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo nedavno je podnio zahtjev nadležnom kantonalnom ministarstvu da se vrate na osmogodišnji sistem.

Štrajk prosvjetara USK-a za kraj godine

BIHAĆ - Štrajk prosvjetnih radnika u Unsko-sanskom kantonu započeće u naredni ponedjeljak, 31. decembra, posljednjeg dana tekuće godine, saopštili su iz sindikata zaposlenih u obrazovanju tog kantona.

Nekoliko stotina prosvjetara protestuje na ulicama Sarajeva

SARAJEVO - Nekoliko stotina prosvjetara upravo protestuju ispred zgrade Vlade u Sarajevu tražeći povećanje osnovice za obračun plate na 330 KM.

Više od 40.000 prosvjetara protestuje na ulicama Slovenije

LJUBLJANA - Većina osnovnih i srednjih škola i vrtića u Sloveniji danas ne radi zbog štrajka oko 40.000 prosvjetnih radnika u toj zemlji koji zahtijevaju veće plate.

Najčitanije