Protest

Protest prosvjetnih radnika na trgu 24. juna

BIHAĆ - Sindikati radnika u obrazovanju USK zatražili su smjenu Vlade u ovom kantonu te najavili generalni štrajk, kojim će započeti predstojeća školska godina.

Neredi u Monpeljeu na protestima "žutih prsluka"

PARIZ - Dva policajca su povrijeđena tokom protesta "žutih prsluka" u Monpeljeu, gdje se okupilo oko 2.000 ljudi.

Taksisti blokirali uži centar Beograda: Ukazuju na kršenje zakona

BEOGRAD - Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) ponovo je danas organizovalo protest, pa su ulice u centru Beograda blokirane za saobraćaj.

U Moskvi miting podrške Srbiji

BEOGRAD - Pristalice Liberalno-demokratske partije Rusije održali su miting ispred zgrade Ambasade Srbije u Moskvi kao znak podrške odbrani Kosova i Metohije uz poruku "Kosovo je Srbija".

Počeo protest u Kosovskoj Mitrovici: "Ostajemo ovde"

KOSOVSKA MITROVICA - Protestni skup na centralnom trgu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici počeo je danas oko podne, a prvi se građanima obratio gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić koji je zamolio Srbe na KiM da ostanu pribrani i smireni u "ovim lošim vremenima punim iskušenja".

Protest "žutih prsluka" u Briselu, sukobi sa policijom

BRISEL - Na protestu "žutih prsluka" danas u Briselu došlo je do sukoba sa policijom, koja je koristila biber sprej.

Zelenski pozvao policiju da ne koristi silu na protestima

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je od policije da ne koriste silu protiv učesnika političkih protesta, ukoliko oni ne remete javni red.

Nezadovoljni radnici "Vitezita" krenuli pred federalnu vladu

VITEZ - Radnici neriješenog imovinsko-pravnog statusa nekadašnjeg giganta poslovnog sistema "Vitezit" iz Viteza jutros su pješke krenuli prema Sarajevu i najavili protest pred zgradom Vlade Federacije BiH /FBiH/.

Mladić iz kafića gađao kriglom kolonu protesta "Jedan od pet miliona"

NOVI SAD - Jedan mladić gađao je večeras staklenom kriglom kolonu protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu i umalo pogodio dijete koje je u koloni šetalo sa majkom, a interventna policija nakon 15 minuta privela ovog i još dvojicu mladića.

Rudari protestovali u Lukavcu jer nije riješena eksproprijacija

LUKAVAC - Oko 200 rudara Površinskog kopa Šikulje, kod Lukavca, danas je održalo jednosatni štrajk pred zgradom opštine Lukavac, zahtijevajući da se riješi problem eksproprijacije zemljišta jer ne mogu dalje kopati zbog kuća koje nisu iseljene. Rudari su dali opštini 72 sata roka da deložira porodice sa kopa Šikulje. Inače će, kako su najavili, sa mašinama doći pred zgradu opštine i tu spavati.

Najčitanije