Protest

Protesti u Barseloni zbog kazni katalonskim liderima

MADRID - Stotine studenata i državnih službenika izašlo je u ponedjeljak na ulice Barselone nakon što je devet katalonskih lidera osuđeno na zatvorske kazne zbog njihove uloge u neuspjelom proglašavanju nezavisnosti Katalonije 2017. godine, prenosi.

U Prištini za sutra najavljen protest protiv Handkea

PRIŠTINA - U Prištini je za sutra najavljen protest protiv odluke da ovogodišnju Nobelovu nagradu za književnost dobije austrijski pisac Peter Handke.

Protest u Bileći zbog migranata

BILEĆA - Mještani bilećkih sela održaće danas sastanak u selu Simijova, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što migranti provaljuju u njihove kuće, prave štetu i uznemiravaju stanovništvo, a najavljenom skupu prisustvovaće i predstavnici policije.

Protesti u Ekvadoru, predsjednik se preselio iz prestonice

KITO - Stotine ljudi je uhapšeno tokom protesta zbog cijena goriva u glavnom gradu Ekvadora, a predsjednik te države je povukao vladu iz Kita u obalski grad Gajakil.

Hiljade demonstranata u kampanji protiv klimatskih promjena

LONDON - Na hiljade demonstranata protiv klimatskih promjena izašlo je u ponedjeljak na ulice gradova širom svijeta, pokrećući dvosedmičnu kampanju građanskog neposluha kako bi tražili hitnu akciju na suzbijanju emisije stakleničkih gasova i izbjegavanja ekološke katastrofe.

Bagdad: Maskirane grupe napale TV stanice

BAGDAD - Grupa maskiranih osoba napala je kancelarije televizijskih stanica u Bagdadu, koji potresaju protesti, a na kojima je juče 14 osoba ubijeno.

Protest Albanaca na premijeri filma "Težina lanaca 3", jedan uhapšen

Albanska dijaspora u Njujorku organizovala je protest na premijeri filma "Težina lanaca 3" režisera Borisa Malagurskog, demonstranti su uzvikivali "UČK", a jedan od njih je uhapšen, prenosi "Sputnjik".

Najmanje 33 osobe poginule u protestima protiv Vlade Iraka

BAGDAD - Najmanje 33 osobe su poginule u nemirima i antivladinim demonstracijama koje treći dan zaredom potresaju Irak.

Zatvoren granični prelaz između Iraka i Irana

TEHERAN, BAGDAD - Granični prelaz između Iraka i Irana, preko kojeg ovog mjeseca treba da pređu stotine hiljada šiitskih vjernika na godišnjem hodočašću, zatvoren je zbog nereda u Iraku, javila je danas iranska državna televizija.

Kolaps na holandskim putevima, farmeri traktorima idu u Hag

HAG - Saobraćaj na holandskim putevima od jutros je paralizovan zbog protesta farmera, koji su traktorima krenuli za Hag, gdje planiraju demonstracije.

Najčitanije