Protest

Protest protiv policijske brutalnosti u Bitolju

SKOPLJE - U Bitolju je u subotu održan protest protiv policijske brutalnosti nakon što je u tom gradu, sudeći po video snimcima koji se šire društvenim mrežama, policijski službenik fizički napao građanina romske nacionalnosti poslije saobraćajne nesreće.

Dva policajca ranjena tokom protesta u Luisvilu

LUISVIL - Dva policajca ranjena su iz vatrenog oružja tokom protesta u Luisvilu u saveznoj državi Kentaki pokrenutih zbog odluke Velike porote koja je izazvala negodovanje aktivista pokreta za građanska prava jer smatraju da nije sprovedena pravda u slučaju smrti tamnopute Brione Tejlor u martu.

Protesti u Minsku, upotrijebljeni vodeni topovi, 10 uhapšenih

MINSK - Nekoliko osoba je povrijeđeno kada je policija danas upotrijebila vodene topove tokom protesta u Minsku, dok je više od 10 osoba zadržano u pritvoru, prenosi Rojters pozivajući se na ruske medije.

Protesti na ulicama kolumbijskih gradova

Više hiljada Kolumbijaca izašlo je na proteste zbog policijske brutalnosti, masakra i politike prema uslovima rada.

Haos u Londonu, sukob policije i protivnika restriktivnih mjera

LONDON - Policija u Londonu sukobila se danas sa učesnicima protesta protiv restriktivnih mjera, koje imaju za cilj da obuzdaju širenje virusa korona.

Protestuje više od stotinu građana u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA- Više od stotinu građana Velike Kladuše okupilo se jutros ispred zgrade općinske administracije u tom gradu, gdje se upravo održava tematska sjednica posvećena migrantskoj krizi.

U Minsku privedeno više desetina demonstranata

MINSK - Hiljade ljudi okupilo se danas na ulicama Minska, a policija je privela više desetina demonstranata, javio je Rojters.

DW: Opozicija u Bjelorusiji još nema plan

BON - Pod motom "Lukašenko, odlazi!" u Bjelorusiji se već mjesec dana protestuje protiv navodne izborne krađe, ali demonstranti ne znaju šta i kako dalje, piše Deutsche Welle.

Zabranjen protest "Žutih prsluka"

PARIZ - Francuska policija zabranila je planirane antivladine demonstracije "žutih prsluka" u Parizu, koje su bile planirane za predstojeći vikend, uz objašnjenje da bi mogli da izbiju nemiri.

Kolesnikova privedena na granici sa Ukrajinom

MINSK - Lider protesta u Bjelorusiji Marija Kolesnikova privedena je rano jutros pri pokušaju prelaska granice i ulaska u Ukrajinu, ali je dvoje njenih saveznika napustilo zemlju, javila je bjeloruska državna televizija.

Najčitanije