Protest

Haos u Melburnu, protesti zbog mjera, hapšenja i nasilje

MELBURN - Policija Viktorije uhapsila je 265 demonstranata, a tri policajca su hospitalizovana nakon nasilnih demonstracija protiv vladinih strogih mjera suzbijanja kovida 19 u Melburnu.

Direktor britanske službe MI5: Talibanski uspjeh moralno ohrabrio teroriste

Pad Avganistana u ruke talibana vjerovatno je "ohrabrio" teroriste koji se nalaze u Velikoj Britaniji, upozorio je generalni direktor MI5, britanske kontraobavještajne i bezbjednosne agencije.

Antivakseri pokušali na silu da uđu u prostorije BBC

LONDON - Britanci koji se protive vakcinaciji pokušali su nasilno da uđu u studio TV centra BBC Studiovorks u zapadnom Londonu.

Protest u Podgorici: Stop kovid diktaturi

PODGORICA - Predstavnici pokreta "WewillALLbethere" zatražili su danas u Podgorici ukidanje aktuelnih mjera protiv korona virusa, poručujući da će svakodnevno izlaziti na ulice ako budu uvedeni kovid pasoši.

Makronov plan za nove mjere izazvao proteste, upotrijebljen suzavac

PARIZ - Desetine francuskih policajaca upotrijebile su suzavac kako bi rastjerale učesnike protesta protiv plana predsjednika Emanuela Makrona da se od narednog mjeseca za ulazak u barove, restorane i bioskope traži potvrdu o vakcinaciji protiv kovida-19 ili negativan PCR test.

Građani Kalesije ustali zbog povećanja paušala: Vijećnici naplaćuju nerad

KALESIJA - Više od stotinu građana Kalesije protestovalo je danas protiv odluke Općinskog vijeća Kalesija o povećanju paušala općinskim vijećnicima.

Protest Samostalnog sindikata državnih službenika u Sarajevu

SARAJEVO - Na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu počeo je protest članova Samostalnog sindikata državnih službenika koji su nezadovoljni zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora.

Protest ispred zgrade Vlade Crne Gore: "Ostaćemo cijelu noć"

PODGORICA - U Podgorici je večeras je održan protest u znak podrške Podgoričaninu Ristu Jovanoviću uhapšenom u Prištini sa kojeg je od crnogorske vlade zatraženo da se angažuje na njegovom puštanju "iz šiptarskih kazamata, u koje je smješten lažima i podmetanjima i neistinama".

Knežević: Ako izostane reakcija zbog Jovanovića, slijedi protest

KOSOVSKA MITROVICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević upozorio je danas da će njegova partija protestovati ispred ambasade tzv. Kosova u Podgorici, ako izostane institucionalna reakcija premijera Zdravka Krivokapića zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću.

Protest evropskih aktivista na granici BiH i Hrvatske zbog migrantske politike EU

Više od stotinu aktivista iz Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke protestovalo je juče nedaleko od Graničnog prelaza Maljevac zbog lošeg tretmana migranata na bosanskohercegovačko-hrvatskoj granici.

Najčitanije