Protest

Protest Žutih prsluka u Parizu - suzavac i 126 uhapšenih

PARIZ - Na protestima "Žutih prsluka" u Parizu danas je uhapšeno 126 osoba, a policija se sa demonstrantima, koji su podmetali i male požare, obračunala bacivši suzavac.

Blokirana zgrada Skupštine Beograda: Psovke, uvrede i Hitna pomoć

BEOGRAD - U Skupštini grada Beograda u toku je sjednica za rodnu ravnopravnost, ali je u fokusu ono što se događa ispred zgrade gradske Skupštine.

Zaev: Nema makedonskog scenarija u Srbiji

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev smatra da u Srbiji ne postoji makedonski scenario, prenosi portal Plusinfo.

Peskov: Protesti su unutrašnja stvar Srbije

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su protesti unutrašnja stvar Srbije.

Dačić: Poslata poruka da u Srbiji postoji nestabilnost, kriza, sukobi, incidenti

BEOGRAD - Nasilnim demonstracijama dijela opozicije u protekla dva dana iz Beograda je poslata ružna slika, čime je nanijeta velika šteta Srbiji, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji smatra neshvatljivim da se o tim događajima nije oglasila nijedna ambasada, kao ni EU.

Brnabić: Nisam vidjela da su protesti uzdrmali vlast

BEOGRAD - Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da protesti nisu uzdrmali vlast i da ne postoji nikakva nervoza u vezi sa tim.

Rebić: 18 privedenih za vikend, osmoro za krivična djela

BEOGRAD - Tokom protesta u subotu i nedjelju, u Beogradu je privedeno je 18 lica - devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog krivičnih djela.

Telegraf: Moskva upozorila Beograd na plan rušenja vlasti

BEOGRAD - Mlađan Ðorđević, kum lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Ðilasa, otkrio je Rusima plan opozicije da isprovocira sukobe demonstranata i policije u Beogradu, a cijeli plan su ruske službe bezbjednosti zatim predočile predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše "Srpski telegraf" pozivajući se na diplomatske i bezbjednosne izbore.

SZS traži hitnu smjenu vlasti, povrijeđena dva policajca

BEOGRAD - Lideri Saveza za Srbiju, čije su pristalice danas blokirale sve ulaze u zgradu Predsedništva, zatražili su danas odlazak aktuelne vlasti hitnu smjenu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, predsjednice Narodne skupštine Maje Gojković i održavanje slobodnih izbora na svim nivoima.

Demonstranti opkolili albanski parlament

TIRANA - Više hiljada demonstranata, pristalica opozicije, opkolilo je zgradu parlamenta u Tirani, zahtjevajući ostavku vlade i raspisivanje vanrednih izbora.

Najčitanije