Protest

Građani i dalje ispred OHR-a, zahtijevaju obraćanje Kristijana Šmita

SARAJEVO - Protesti ispred zgrade OHR-a u Sarajevu zbog mogućeg nametanja Izbornog zakona BiH i ustavnih promjena u Federaciji BiH od strane Kristijana Šmita, visokog predstavnika kojeg Republika Srpska ne priznaje najavljeno je da će biti nastavljeni i danas.

Sjeverna Makedonija na iskušenju - da li je francuski prijedlog posljednji klin u sanduku

Protesti u glavnom gradu Sjeverne Makedonije Skoplju, protiv takozvanog francuskog prijedloga, sa kojim se trebaju odblokirati pristupni pregovori države za članstvo u EU, ušli su u drugu nedjelju trajanja.

Veliki skok cijena izveo ljude na ulice Tirane

TIRANA - Građani i aktivisti opozicione Demokratske partije Salija Beriše protestuju ispred zgrade Vlade Albanije u Tirani, a protest protiče bez incidenata.

Epilog protesta u Skoplju: Povrijeđeno 47 policajaca, dva teško

SKOPLJE - U sukobima na protestu protiv francuskog prijedloga za deblokadu evrointegracija Sjeverne Makedonije sinoć u Skoplju povrijeđeno je 47 policajaca, od kojih dva teško, a specijalna policija rastjerala je demonstrante koji su bili ispred zgrade Skupštine i neke od njih privela.

Demonstracije širom Britanije, građani bijesni zbog cijene goriva

LONDON - Kolone demonstranata koji protestuju zbog visokih cijena goriva u Velikoj Britaniji izazvali su kašnjenja u prevozu i poremećaje na dionicama širom sistema auto-puteva u toj zemlji.

Ustanak holandskih farmera, blokade zbog đubriva i stoke

AMSTERDAM - Holandski poljoprivrednici, ljuti zbog planova Vlade koja od njih može da zahtijeva da koriste manje đubriva i smanje stočni fond, počeli su danas proteste blokiranjem distributivnih centara supermarketa u nekoliko gradova.

U Skoplju protest: "Ultimatum - Ne, hvala"

SKOPLJE - Ispred zgrade Vlade u Skoplju i večeras je u toku protest građana protiv francuskog prijedlog o ukidanju bugarskog veta i početka pregovora o dobijanju statusa kandidata za članstvo Sjeverne Makedonije Evropskoj uniji.

Nezadovoljni borci izlaze na protest 22. juna u Banjaluci

BANJALUKA - Udruženje veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (VOO rata RS) najavljuje protest 22. juna u Banjaluci, jer, kako tvrde, nisu ispoštovani zaključci koje je Narodna skupština Republike Srpske (NS RS) usvojila na tematskoj sjednici o pravima i položaju boraca, a koja je održana 9. marta ove godine.

Džejmi Oliver protestuje ispred Dauninga 10 sa desertom "Itonski haos"

Inflacija u Velikoj Britaniji iznosi devet odsto što je najviša stopa u posljednje četiri decenije. Nakupci se zato okreću jeftinijim, ali manje zdravim prehrambenim proizvodima. Kuvarska zvijezda Džejmi Oliver smatra da zdrava ishrana mora da ostane prioritet Vlade.

Banjalučki prevoznici obustavljaju protest

BANJALUKA - Prevoznici koji saobraćaju na banjalučkim gradskim i prigradskim linijama su odlučili da privremeno obustave protest i redukcije polazaka, tako da će se od sutra sve linije voziti po trenutno važećem Redu vožnje, odnosno kao prije početka protesta.

U Sarajevo dolazi 500 rudara da traže svoja prava

SARAJEVO - Predsjednik Sindikata rudara Federacije BiH (FBiH) Sinan Husić najavio je da će oko 500 rudara sutra doći u Sarajevo kako bi, simbolično, na Međunarodni praznik rada tražili da se njihova prava ispoštuju i da dobiju usaglašen kolektivni ugovor.

Radnici prijete protestom da bi sačuvali direktoricu

GORAŽDE - Pogon kompanije UNIS "Ginex" u Goraždu mogao bi obustaviti proizvodnju ukoliko Vlada FBiH odluči da smijeni direktoricu Muneveru Fočo.

Protest urodio plodom - mljekarima 150 KM po muznom grlu

ŽIVINICE - Poljoprivredni proizvođači iz Živinica postigli su danas dogovor sa gradonačelnikom nakon što su po drugi put traktorima došli pred zgradu gradske uprave, a sve zbog nezadovoljstva raspodjelom novčanih sredstava.

Protest mljekara i stočara u Živinicama

U Živinicama su danas mljekari i stočari ponovo izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog raspodjele novčanih sredstava, a u znak potesta će građanima dijeliti mlijeko.

Završen skup "Sloboda", poruka jasna: "Branićemo Srpsku i istinu"

BANJALUKA - U Banjaluci je završen skup "Sloboda" sa kojeg je poručeno da će borci i njeni građani složno braniti istinu, Srpsku i slobodu.

Najčitanije