Protesti

U Kataloniji protesti, 34 povrijeđeno, četvoro uhapšeno

BARSELONA - U sukobu policije i pristalica nezavisnosti Katalonije, koje su danas blokirale glavne saobraćajnice, autoputeve, ulice i železničke pruge širom tog španskog regiona, povrijeđene su 34 osobe, među kojima i 12 policajaca.

Održan jedanaesti protest "1 od 5 miliona"

BEOGRAD - Jedanaesti protest građana pod nazivom "Jedan od pet miliona" završen je ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Novi neredi u Parizu, policija upotrijebila suzavac

PARIZ - Francuska policija u više navrata je danas bacila suzavac, kada su neki od učesnika protesta "žuti prsluci" pokušali da skrenu sa odobrene maršrute, dok su drugi prevrtali velike kante u potrazi za flašama koje bi mogli da upotrijebe kao oružje.

Protesti protiv NATO u Minhenu

MINHEN - Više hiljada ljudi protestovalo je danas poslije podne u Minhenu, gdje se održava Minhenska bezbjednosna konferencija na kojoj učestvuju lideri mnogih zemalja svijeta, protiv NATO i zalažući se za mir.

Sukobi u Parizu, demonstrant izgubio dio šake

PARIZ - Više hiljada učesnika protesta "žuti prsluci" i danas su, 13. vikend zaredom, izašli na ulice Pariza, neki od njih sukobili su se policijom, dok je jedan demonstrant izgubio dio šake.

Razočarani dočekali pet godina od februarskih protesta

TUZLA - Manje od 100 građana danas se okupilo pred zgradom "Soda soli" u Tuzli na obilježavanju pete godišnjice protesta.

Žuti prsluci se vraćaju na ulice širom Francuske

PARIZ - Učesnici pokreta "Žuti prsluci" izlaze na ulice kako bi nastavili da vrše pritisak na vladu francuskog predsjednika Emanuela Makrona, na protestima koji se održavaju 12. vikend za redom.

Protesti širom Srbije

BEOGRAD - Širom Srbije večeras su održani protesti pod sloganom "Jedan od pet miliona".

Federaciji BiH prijete protesti: Plate, penzije i podsticaje tražiće na ulici

SARAJEVO - Federacija BiH mogla bi se, pored finansijskog kolapsa, od 1. februara suočiti i sa građanskim neposluhom i velikim brojem budžetskih korisnika na ulicama Sarajeva i drugih gradova ovog entiteta.

Velika Kladuša: Protest mještana zbog migranata

VELIKA KLADUŠA - Mještani naselja Polje, gdje se nalazi tvornica „Miral“ u kojoj su smješteni migranti koji se nalaze na području Velike Kladuše, održali su u proteklu subotu protestni skup kako bi ukazali na probleme s kojima se svakodnevno suočavaju.

Najčitanije