Protesti

Radnici "Konjuha" traže prodaju zemljišta da uvežu staž

ŽIVINICE - Stotinak radnika Fabrike namještaja "Konjuh" organizovalo je danas protestnu šetnju ulicama Živinica, a potom i sastanak, zbog osporavanja prava od strane opštinskih organa da prodaju dio imovine ovog preduzeća u stečaju.

Okončani protesti prosvjetnih radnika, najavljuju veća okupljanja

SARAJEVO - Prosvjetni radnici iz Kantona Sarajevo okončali su danas mirne proteste ispred zgrade kantonalne Vlade na kojima su tražili povećanje osnovice za obračun plate u visini od 330 KM.

Nekoliko stotina prosvjetara protestuje na ulicama Sarajeva

SARAJEVO - Nekoliko stotina prosvjetara upravo protestuju ispred zgrade Vlade u Sarajevu tražeći povećanje osnovice za obračun plate na 330 KM.

Protesti prosvjetnih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Prosvjetni radnici u osnovnom obrazovanju sa područja Kantona Sarajevo najavili su za danas proteste ispred zgrade kantonalne Vlade i traže povećanje osnovice za obračun plate u visini od 330 KM, kao i poboljšanje njihovog ekonomsko-materijalnog statusa.

Ranjeno najmanje deset Palestinaca

GAZA - Izraelski vojnici ranili su najmanje deset Palestinaca tokom protesta na plaži na granici Izraela i Pojasa Gaze, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja u Gazi.

Zehofer: Pridružio bih se protestima protiv migranata

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer izjavio je da bi se pridružio protestima nakon što su, navodno, dvojica migranata nanijela smrtonosne rane nožem jednom njemačkom državljaninu.

Demobilisani borci najavili proteste na predizbornim skupovima

SARAJEVO - Demobilisani borci koji se nalaze ispred Parlamenta FBiH danas su poručili da ne odustaju od svjih zahtjeva.

Na protestima uhapšena tri borca, sedam policajaca povrijeđeno

SARAJEVO - Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo osiguravali su danas proteste grupe demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH te u drugim dijelovima grada, a tokom ovog događaja povrijeđeno je sedam policajaca.

Policija napala urednika i novinara TV1

SARAJEVO - Tokom protesta demobilisanih boraca u Sarajevu danas je došlo do naguravanja policije sa novinarom i urednikom TV1.

Protesti u Kemnicu, povrijeđeno 18 ljudi

KEMNIC - Najmanje 18 osoba, među kojima i tri policajca, povrijeđeno je u subotu na protestima u njemačkom gradu Kemnicu, na kojima je učestvovalo više od 11.000 ljudi iz različitih tabora, javlja Deutsche welle pozivajući se na saopštenje policije Saksonije.

Najčitanije