Protesti

Makron: Ton SAD-a, Izraela, Saudijske Arabije o Iranu skoro da vodi u rat

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je da je ton komentara SAD, Izraela i Saudijske Arabije o Iranu je skoro kao takav da bi "mogao da nas vodi u rat", prenosi Rojters.

Trampova administracija za sankcije onima koji guše proteste u Iranu

VAŠINGTON - SAD žele da prikupe "valjane informacije" koje bi omogućile rad na sankcijama protiv individualca i organizacija u Iranu koji su uključeni u obračun sa demonstrantima, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik administracije američkog predsjednika Donalda Trampa, prenosi Rojters.

Nema zahtjeva za evakuaciju građana BiH iz Irana

SARAJEVO - Do sada nije bilo zahtjeva za evakuaciju od građana Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Iranu niti su se građani obraćali Ambasadi BiH u Teheranu zbog sigurnosnih problema, potvrdio je načelnik Kabineta za odnose s javnošću Ministarstva spoljnih poslova BiH Nebojša Regoje.

Reuters: Protesti u Iranu - šta ih je pokrenulo?

LONDON - Antivladini protesti u Iranu, koji su započeli 28. decembra, predstavljaju najodvažniji izazov klerikalnoj vlasti u Teheranu još od 2009. godine.

Protesti u Iranu, uhapšeno više od 400 lica, desetine mrtvih

TEHERAN - Najmanje devet osoba je poginulo tokom noći na protestima koji u Iranu traju već šesti dan, prenijeli su iranski mediji.

Iran: Blokada društvenih mreža, očekuje se obraćanje Rohanija

TEHERAN - Iranske vlasti blokirale su pristup društvenim mrežama Instagram i Telegram (aplikacija za razmjenu poruka) koje se koriste preko mobilnih telefona da bi se kontrolisali protesti, javila je danas iranska državna tv stanica, pozivajući se na neimenovani izvor.

Tramp opet uz demonstrante u Iranu

VAŠINGTON -- Predsjednik SAD Donald Tramp ponovo je podržao demonstrante u Iranu gdje se širi talas protesta zbog poskupljenja i lošeg ekonomskog stanja.

Haos na ulicama Teherana, protesti protiv vlasti treći dan zaredom

TEHERAN - Demonstranti na Teheranskom univerzitetu zahtjevaju da vrhovni vođa ajatolah Ali Hameneji podnese ostavku. Tokom protesta došlo je do sukoba sa policijom.

Protesti policije završeni bez dogovora, sutra nastavak pred Parlamentom FBiH

SARAJEVO - Protest svih sindikata policije u FBiH i Saveza sindikata policijskih službenika na nivou BiH ispred zgrade federalne Vlade u Sarajevu, završen je bez dogovora, a za sutra su najavljeni novi protesti ispred Parlamenta FBiH.

Bogdanić: Iza protesta majki stoje određene partije

BANJALUKA – Iza protesta majki oko novog zakona o dječjoj zaštiti stoje pojedine političke partije, a prihvatanje takvih zahtjeva bi značilo diskriminaciju porodilja, rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Reklame

Najčitanije