Protesti

Masovno hapšenje u Australiji na protestima protiv karantina

MELBURN - Oko 700 ljudi uspjelo je da se okupi u dijelovima Melburna, dok je 2.000 policajaca obezbjedilo da ne uđu u centar grada.

Povrijeđeno nekoliko policajaca tokom protesta u Sloveniji

LJUBLJANA - Protivnici mjera za suzbijanje korona virusa sinoć su se okupili na Trgu republike u Ljubljani i pozvali Vladu da podnese ostavku, a u nemirima tokom protesta je povrijeđeno nekoliko policajaca.

Nemiri u Evropi: Francuska i Njemačka u znaku protesta

U Francuskoj i Njemačkoj su održane velike demonstracije protiv vladinih pandemijskih mjera.

Protest zbog vakcinacije u Atini, sukobili se demonstranti i policija

ATINA - Policija je u Atini upotrijebila suzavac i vodeni top kako bi rastjerala demonstrante koji se protive vakcinaciji protiv virusa korona.

U Ljubljani najavljen veliki antivladin protest

LJUBLJANA - U Ljubljani su za danas najavljeni veliki antivladini protesti nakon što je više organizacija i pokreta, uključujući sindikate i opozicione stranke, potvrdilo svoje učešće.

Protesti podrške Palestincima širom Evrope, u Parizu suzavac

PARIZ - Pripadnici specijalne jedinice francuske policije za suzbijanje demonstracija danas su ispalili suzavac i upotrjebili vodene topove u Parizu dok su demonstranti koji podržavaju Palestince u Pojasu Gaze prkosili zabrani okupljanja u francuskoj glavnom gradu.

Amerika od brutalnih ubistava, preko haotičnih protesta do istorijske presude

Od 25. maja prošle godine, kad je Afroamerikanac Džordć Flojd izdahnuo pod koljenom bijelog policajca Dereka Šovina, svezan lisicama i prikovan za asfalt, uzalud govoreći da ne može disati i dozivajući mamu, Amerika je u previranju oko rasizma, policijske brutalnosti i društvene pravde.

Načelnik pozvao osumnjičenog da se preda

BILEĆA - U Bileći su danas ponovo održani protesti građana zbog neodređivanja pritvora sugrađaninu Marku Zvijeri, koji je, zajedno sa Željkom Vujovićem, koji je u bjekstvu, osumnjičen za krivično djelo protivpravnog lišavanja slobode, odnosno, kako Bilećani kažu, za premlaćivanje i gepekovanje Dušana Miloševića.

Poljoprivrednici idu u proteste, traže smjenu Košarca

ODŽAK - Poljoprivredni proizvođači iz cijele BiH nakon današnjeg sastanka najavili su proteste za 28. decembar u 12 časova u Gradišci i Bijeljini, a uz to zahtijevaju i smjenu Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Nastavljeni protesti u Tirani

TIRANA - Albanski demonstranti nastavili su u nedjelju svoje svakodnevne proteste zbog smrti Klodijana Raše, koga je ubio policajac jer je prekršio policijski čas.

Najčitanije