Protesti

Tramp: Volio sam London, ako nisam dobrodošao zašto bih ostao?

LONDON - Na destine hiljada demonstranta ismijalo je danas američkog predsjednika Donalda Trampa prikazujući ga kao ogroman balon u obliku narandžaste bebe koja vrišti.

Tramp u Londonu dočekan protestima: "Gubi se odavde, idi kući"

LONDON - Američki predsjednik Donald Tramp je tokom posjete Engleskoj u prijestonici Londonu dočekan protestima.

Ratari najavili proteste

BIHAĆ - Udruženja koja okupljaju poljoprivredne proizvođače u Unsko-sanskom kantonu najavila su u naredni četvrtak mirna okupljanja i proteste u svim gradovima ovog kantona, o čemu su već obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova USK.

Gradonačelnik Bihaća zbog migranata najavljuje moguće proteste u Sarajevu

Nezadovoljni državnom strategijom u rješavanju migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona i činjenicom da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ni danas nije ponudio konkretna rješenja za privremeno zbrinjavanje ilegalnih migranata, odbornici i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić najavili su da će vjerovatno "morati na proteste u Sarajevo".

Protesti u Atini i Solunu protiv sporazuma o imenu Makedonije

ATINA - U Atini i Solunu večeras se održavaju demonstracije protiv sporazuma koji je prošlog mjeseca postignut o imenu Makedonije, a u grčkoj prestonici izbili su sukobi s policijom.

Nezadovoljni borci ponovo prijete blokadom FBiH

SARAJEVO - Vlada FBiH juče je, na sjednici u Mostaru, utvrdila Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i uputila ga u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku. Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi ovaj prijedlog zakon trebalo da bude razmatran održaće se 10. jula.

Ako ne izmjeste migrante iz Bihaća na proteste će i gradonačelnik

BIHAĆ - Gradsko vijeće Bihaća zatražilo je od Ministarstva bezbjednosti BiH da u roku od sedam dana odredi privremenu lokaciju na koju bi se izmjestili migranti koji borave u tom gradu ili će u suprotnom organizirati proteste pred zgradom Vijeća ministara i zajedničkih institucija BiH u Sarajevu.

Građani u Skoplju ponovo protestovali protiv novog naziva

SKOPLJE - Grupa građana ponovo je sinoć održala miran protest ispred Sobranja u Skoplju protiv dogovora o novom nazivu Makedonije postignutog sa Grčkom.

Demonstranti upali u zgradu rumunskog Parlamenta

BUKUREŠT - Demonstranti su ušli danas u zgradu rumunskog Parlamenta u Bukureštu gdje su održali bučan protest zbog zakona za koji kažu da će olakšati korupciju na visokom nivou.

Održan još jedan protest ispred Sobranja

SKOPLJE - Građani su ponovo izašli ispred Sobranja u Skoplju da bi izrazili neslaganje sa potpisanim dogovorom o promjeni imena države u Republika Sjeverna Makedonija.

Najčitanije