Protesti

Protesti za i protiv Djeda Mraza u Holandiji

Dok djeca u Holandiji željno iščekuju dolazak Djeda Mraza koji se očekuje tokom vikenda, pristalice i protivnici njegovog pomagača Blek Pita se okupljaju na protestima i kontraprotestima.

Stotine hiljada Ukrajinaca bez grijanja, protestima blokirali puteve

KIJEV - Na stotine hiljada domaćinstava ostalo je bez grijanja u Ukrajini, zbog čega su nezadovoljni građani izašli na ulice i blokirali puteve.

Zaposleni u Googleu protestuju zbog lošeg tretmana žena

Zaposleni u Googleu zahtijevaju nekoliko ključnih promjena u načinu rješavanja optužbi za seksualna zlostavljanja, uključujući prisilnu arbitražu - pokret koji bi omogućio žrtvama da tuže.

Kiša natjerala Bišćane da se raziđu, za sutra najavili novo okupljanje

BIHAĆ - Kiša je natjerala građane Bihaća da se raziđu s današnjih protesta na Borićima, ali, kako su najavili, proteste će nastaviti sutra u 18 sati.

Građani Bihaća se okupili kod Đačkog doma, traže da se zaustavi dolazak migranata

BIHAĆ - Građani Bihaća danas ponovo protestuju zbog dolaska migranata u njihov grad. Kako su i najavili, građani su se u 10 sati okupili u blizini Đačkog doma u naselju Borići, u kojem su smješteni migranti.

Novi protesti u Bihaću zbog dolaska migranata

BIHAĆ - Građani Bihaća najavili su za danas nove proteste zbog dolaska migranata u njihov grad.

Sukob desničara i policije u Londonu

LONDON - Pristalice desničarske organizacije "Alijansa demokratskih fudbalskih momaka" (DFLA) sukobile su se s policijom u Londonu, kada su učesnici kontraprotesta pokušali da im blokiraju planiranu rutu za marš.

U Mostaru Hrvati najavili protest protiv izbora Komšića

MOSTAR - U Mostaru je za četvrtak, 11. oktobar, na društvenim mrežama najavljen protest Hrvata protiv izbora Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U Bugarskoj protesti zbog ubistva novinarke

SOFIJA - Širom Bugarske su održani protesti povodom ubistva 30-godišnje novinarke Viktorije Marinove u podunavskom gradu Ruse.

U Đironi skinuta španska, vijori se zastava nezavisne Katalonije

ĐIRONA - Više desetina pristalica nezavisnosti Katalonije je nasilno ušlo u zgradu predstavništva vlade u gradu Đironi.

Najčitanije