Provjera

Poreska uprava RS: Ko ne dokaže porijeklo imovine, plaća 75% poreza

BANJALUKA - Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, rekao je da će biti organizovan sektor za utvrđivanje porijekla imovine i posebnog poreza, saopšteno je iz Poreske uprave.

Uniformisani i policajci u civilu počinju provjeru poštovanja propisa u Austriji

BEČ - U Austriji, uniformisani i u civilu policajci od sutra će provjeravati poštovanje propisa o virusu korona u prodavnicama, ugostiteljskim ustanovama i na popularnim mjestima.

Provjeru opravdanosti bolovanja tražilo 98 poslodavaca

BANJALUKA - Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u ovoj godini obratilo se 98 poslodavaca sa zahtjevom za provjeru opravdanosti bolovanja za ukupno 276 radnika.

Dijagnoze "vječnih" pacijenata pod lupom

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS ove godine zaprimio je 38 zahtjeva za provjeru opravdanosti odsustva sa posla zbog bolesti za 45 radnika, a kontrolama su utvrđene nepravilnosti u šest slučajeva.

U Francuskoj se razmatra zabrana provjere nevinosti

Francuska je podijeljena oko planova da se u toj zemlji zabrani praksa "provjere djevičanstva". Učesnici kampanje koja zagovara ukidanje takvih provjera postupak nazivaju varvarskim, dok drugi upozoravaju na moguće posljedice odluke o zabrani.

Facebook počinje provjeru tačnosti sadržaja u BiH i regionu

Facebook je pokrenuo program provjere informacija sa Istinomjerom i agencijom Frans pres (AFP). Ukoliko procijene da je vijest ili priča lažna, biće prikazivana niže na pregledu vijesti, tzv. njuz fidu, što će značajno umanjiti njenu vidljivost.

SIPA završila provjere, nema smetnji za Cikotića

SARAJEVO- Nema smetnji da Selmo Cikotić, kandidat za ministra bezbjednosti BiH, bude imenovan na tu funkciju, saznaju nezvanično "Nezavisne", nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) završila provjere ovog kandidata.

Saznajte da li je neko prijavljen na vaš Facebook

Ukoliko vam se ikada desilo da niste sigurni da li ste se odjavili sa svog naloga koji ste koristili na tuđem uređaju i ukoliko sumnjate da vas nakon toga neko špijunira, evo savjeta kako da to provjerite i spriječite.

Na udaru diplome gradskih službenika

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izdao je uputstvo za provjeru diploma državnih službenika, namještenika i uposlenika u gradskoj administraciji te institucijama i preduzećima čiji je osnivač grad Bihać ili se finansiraju iz gradskog budžeta.

Divljak: Hrvatska zaustavlja zapošljavanje diplomaca iz RS

ZAGREB - Hrvatska ministarka nauke i obrazovanje Blaženka Divljak izjavila je da Republika Srpska odbija da provjerava diplome na zahtjev Hrvatske, zbog čega će, kako kaže, biti zaustavljeno svako zapošljavanje u hrvatskom školstvu osoba sa diplomama koje potiču iz RS.

Počinje provjera diploma državnih službenika u HNK

MOSTAR - Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) usvojila je danas na sjednici u Mostaru Odluku o provjeri diploma državnih službenika i namještenika.

Vlada RS zatražila provjeru 30 diploma

BANJALUKA - Oko trideset diploma osoba zaposlenih u javnoj upravi Republike Srpske dostavljeno je Prosvjetnoj inspekciji kako bi se provjerilo da li su validne, saznaju "Nezavisne".

Počela provjera diploma zaposlenih u javnim institucijama

SARAJEVO - U Federaciji BiH /FBiH/ počela je provjera diploma zaposlenih u federalnim organima, javnim preduzećima i privrednim društvima u većinskom vlasništvu FBiH, saopšteno je iz federalne Vlade.

"Nedopustiva samo kolektivna provjera diploma"

SARAJEVO - Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH nije zabranila provjeru diploma zaposlenih u paralmentu BiH, već je samo dala mišljenje da je kolektivna provjera nedopustiva i da je neophodno da postoji sumnja pa da se onda uđe u istraživanje validnosti diplome.

Zbog pojave "majmunskih boginja" pojačan nadzor na graničnim prelazima

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja Srbije naložilo je mjere pojačanog nadzora na graničnim prelazima zbog pojave prvih slučajeva majmunskih boginja u zemljama zapadne Evrope, saopšteno je danas iz resornog ministarstva.

Najčitanije