Pruga

Zatvara se pruga na dionici Doboj-Banjaluka zbog radova

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" saopštile su da će u četvrtak i petak, 18. i 19. novembra, zbog radova biti obustavljen saobraćaj vozova na dijelu pruge Doboj-Banjaluka, od stanice Ukrina do ukrsnice Jošavka.

Pronađene rimske skulpture na trasi željezničke linije

Arheolozi su otkrili "zapanjujući" skup rimskih skulptura na trasi željezničke linije HS2 u Velikoj Britaniji.

Vučić: Ja ne samo da se ne stidim, već se i ponosim

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas je s Viktorom Orbanom, premijerom Mađarske, prisustvovao ceremoniji obilježavanja početka rekonstrukcije pruge Subotica - Horgoš - Segedin.

Planirano povezivanje Beča i Berlina brzom prugom

BEČ - Austrija, Češka i Njemačka potpisale su sporazum o povezivanju Beča, Praga i Berlina brzim prugama.

Udarnik sa pruge Brčko - Banovići: Uradili smo što niko tada nije

To što smo mi radili, niko nije u svijetu. Drugi svjetski rat završava 1945. godine u maju, a ja u sam aprilu bio na pruzi, prisjeća se sada 92-godišnji Stjepan Balekić, koji je prije 74 godine zajedno sa 62.268 omladinaca iz cijele Jugoslavije i više od 1.000 brigadira iz inozemstva radio na izgradnji pruge Brčko - Banovići.

Bojan Madžar o prvom singlu: Omaž prijateljstvu kroz rep muziku

Pjevač banjalučkog rokenrol benda "Fjužna pruga" Bojan Madžar, koji se predstavlja pod pseudonimom Zdoje, u saradnji sa muzičarkom Kristinom Moconjom predstaviće svoj prvi singl pod nazivom "Moćni ponedeljak".

Mihajlović: Željeznički Koridor 10 povezaće region sa Evropom i jugom

BEOGRAD - Srbija će završetkom željezničkog Koridora 10 postati nezaobilazna ruta u povezivanju regiona sa Evropom i jugom, ocijenila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Teretni voz usmrtio ženu u Lukavcu

Smrtno je stradala 66-godišnja žena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u 12:15 sati na pružnom prelazu, ispred željezničke stanice u Lukavcu. Žanu je udario teretni voz Željeznica Federacije BiH.

Ponovo saobraćaju putnički vozovi za Banjaluku i Bihać

SARAJEVO - "Željeznice Federacije BiH" najavile su da će nakon završene sanacije klizišta na području koje pokrivaju "Željeznice Republike Srpske" danas i sutra ponovo biti uspostavljen redovan saobraćaj brzih putničkih vozova za Banjaluku i Bihać.

Obustava željezničkog saobraćaja na dijelu pruge Doboj-Banjaluka

BANJALUKA - Željeznice FBiH saopštile su da će od 3. do 12. marta doći do potpune obustave odvijanja željezničkog putničkog saobraćaja na području Željeznica RS, na dijelu pruge Doboj- Banjaluka.

Najčitanije