Prvačići

U Derventi više prvačića nego lani

DERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je danas da je u osnovne škole na području ove lokalne zajednice upisano 250 prvačića, što je za 25 više nego lani.

Nikad manje prvačića u USK

SANSKI MOST - U prvom upisnom roku za narednu školsku godinu u osnovne škole na području Sanskog Mosta upisana su svega 132 prvačića, što je rekordno mali broj u odnosu na sve ranije godine.

I ove godine manje prvačića u RS

BANJALUKA, TREBINJE - U Republici Srpskoj upis budućih prvačića počeo je od 1. aprila, a direktori pojedinih škola već kažu da će broj upisanih đaka u novoj školskoj godini ponovo biti manji nego lani.

Manje prvačića neće zatvoriti škole

BANJALUKA - Iako iz godine u godinu imamo sve manje đaka u osnovnim školama u RS, nadležni kažu da naredne školske godine neće doći do stavljanja katanca na škole, ali ni do gašenja područnih odjeljenja.

U Trnovu i Oštroj Luci upisana samo po dva prvačića

BANJALUKA - Broj upisanih prvačića u RS se smanjuje unazad nekoliko godina, tako da su školske klupe sve praznije, a od 9.600 mališana koji bi u septembru trebalo prvi put da sjednu u školske klupe najmanje ih je upisano u Trnovu i Oštroj Luci, po dvoje, dok ih je najviše u Banjaluci - 1.919.

Najviše prvačića u RS u banjalučkoj OŠ "Branko Radičević"

BANJALUKA - Školu sa najviše đaka u Republici Srpskoj, OŠ "Branko Radičević" u naselju Starčevica, ove školske godine pohađaće 220 prvačića, što je za 15 manje u odnosu na prošlu godinu, potvrdila je Darija Mićić, direktorica ove škole.

U novu školsku godinu upisano 1.928 prvačića

BANJALUKA - U 29 banjalučkih osnovnih škola u prvi razred u školsku 2018/2019. godinu ukupno je upisano 1.928 učenika, što je za 15 učenika više nego prethodne školske godine, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Upisano 16 prvačića, u Hašanima jedan

KRUPA NA UNI - U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni, upisano je 16 prvačića, sedam više nego prošle godine.

U Srpskoj počeo upis prvačića

BANJALUKA - U Republici Srpskoj počeo je upis djece u prvi razred osnovne škole, koji će trajati tokom aprila i maja, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Upis budućih prvačića u aprilu i maju

BANJALUKA - Upis djece u prvi razred osnovne škole biće obavljen tokom aprila i maja, kazali su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS, navodeći da se u prvi razred školske 2018/2019. upisuju djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina.

Najčitanije