Prvi maj

Njemačka policija u pripravnosti

BERLIN - Na ulicama gradova u Njemačkoj danas je raspoređeno više hiljada policajaca uoči protesta desnice i ljevice koji su najavljeni povodom 1. maja - Praznika rada, javlja DPA.

Dodik: Vlast u RS pokazala da je sposobna da pomogne

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima 1. maj - Međunarodni praznik rada, istakavši da sve institucije treba da budu maksimalno posvećen zaštiti radničkih prava i unapređenju položaja svih radnika.

Višković: Vlada će aktivno raditi na zaštiti prava radnika

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je u prvomajskoj čestitki građanima, radnicima i sindikatima da će Vlada u narednom periodu, osim urgentnih mjera za očuvanje ekonomije usljed posljedica pandemije virusa korona, aktivno raditi i na zaštiti prava radnika tamo gdje su ugrožena.

Čubrilović poželio povećanje zaposlenosti i podizanje standarda

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj 1. maj, Međunarodni praznik rada, uz želju da u Srpskoj budu dodatno unaprijeđeni i poboljšani uslovi rada, povećana zaposlenost i podignut standard svih građana, zaposlenih i penzionera.

Tegeltija: Neka 1. maj bude povod za ponovnu afirmaciju rada

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je radnicima, sindikatima i građanima u BiH Međunarodni praznik rada, koji podsjeća na istorijsku borbu za radnička prava, te ukazao da ovaj praznik treba da bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti kao civilizacijskih vrijednosti koje vode napretku društva.

Cvijanović: Borba za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj Međunarodni praznik rada, ističući da Srpska i njene institucije u drugoj godini pandemije, uporedo sa mjerama za odbranu javnog zdravlja, vode jednako izazovnu borbu za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta.

Prvi protesti radnika zabilježeni 1427. u Srebrenici

SREBRENICA - U svijetu se danas obilježava 1. maj kao Međunarodni dan borbe za prava radnika, ali je malo poznato da je prvi slučaj i pisani trag o borbi za prava radnika i pobuni zabilježen 1427. godine u Srebrenici - 65 godina prije otkrića Amerike.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija za Prvi maj

BANJALUKA - U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom nastupajućeg Međunarodnog praznika rada - 1. maja, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija.

Radnici u BiH uz niske plate jedva dočekali slobodan dan

BANJALUKA, SARAJEVO - Radnicima nije do slavlja pa će Prvi maj jedva dočekati da se odmore od posla, gdje imaju loše uslove rada i niske plate, kažu sindikalci.

Zašto slavimo Prvi maj

Radnici Čikaga zaslužni su što danas u dobrom dijelu čovječanstva obilježavamo Prvi maj kao međunarodni praznik rada.

Najčitanije