Psi

Rasni psi skuplji zbog velike potražnje tokom pandemije

Cijena štenadi je udvostručena tokom pandemije virusa korona za rase koje inače u prosjeku koštaju gotovo 1.900 funti.

Njemačka vlada: Psi obavezno da se šetaju dva puta dnevno

BERLIN - Ministarstvo poljoprivrede Njemačke izradilo je nacrt nove uredbe, kojom vlasnicima pasa propisuje najmanje dvije šetnje dnevno njihovih kućnih ljubimaca.

Ni psi ne mogu zaspati noću zbog briga

Ako ste ikad ležali noću u krevetu i pokušavali zaspati dok vam se po glavi roje misli o tome što će biti s poslom, kako ćete riješiti neki problem i je li osoba koja vam se sviđa danas nazvala jer želi nešto s vama ili samo zato što je nešto trebala, znajte da to ne radite samo vi.

Veliki psi u šetnji samo s brnjicom i na kratkom povocu

BANJALUKA - Pas već vijekovima važi za najboljeg čovjekovog prijatelja, ali nerijetko se desi da zbog neodgovornosti vlasnika ili nepažnjom ljudi ovaj ljubimac napadne i ozbiljno povrijedi njega ili čak dijete, za šta je odgovoran vlasnik koji nije propisno držao ili šetao svog ljubimca.

Psi u 94 odsto slučajeva nanjuše osobu zaraženu virusom korona

HANOVER - Obučeni psi sa preciznošću od 94 odsto mogu da nanjuše da li neka osoba ima virus korona - pokazalo je istraživanje njemačkih naučnika iz Hanovera.

Rješavanje problema pasa lutalica u Bihaću: Osnivaju higijeničarsku službu

BIHAĆ - Pasa lutalica na ulicama Bihaća sve je više, a građani se svakodnevno žale na njihovo prisustvo, često i na napade.

Čileanci obučavaju pse da otkrivaju zaražene virusom korona

Policija u Čileu obučava pse da po mirisu ljudskog znoja detektuju oboljele od kovida-19.

Posude za vodu za pse na 20 lokacija u Banjaluci

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Kerber" počeli su postavljati posude za vodu za napuštene pse na dvadesetak lokacija na području grada Banjaluka, koje će redovno obilaziti i u njih dosipati svježu vodu.

Čudo iz Zagreba: Prohodalo leglo "otpisanih" nepokretnih štenaca

Iz Zagreba je danas stigla priča o četiri odbačena šteneta koja nisu mogla stati na noge, a sada, nakon rehabilitacije, koračaju u srećniju budućnost.

Pet tipova pasa koji su naročito osjetljivi na štetne sunčeve zrake

Pse takođe treba zaštititi od štetnog sunčevog zračenja, a neki psi posebno su osjetljivi. Pripazite kada svog ljubimca vodite sa sobom na plažu ili u šetnju po suncu.

Najčitanije