Psi

Velikim psima prijeti ovo oboljenje, a evo kako da prepoznate simptome

Gastrična dilatacija i torzija želuca nerijetko predstavljaju smrtonosno oboljenje. Do ovog stanja dolazi uslijed uzimanja velike količine hrane, halapljivog jedenja, ishrane suvom hranom bogatom mastima, pojačane fizičke aktivnosti nakon obroka.

Otrov postavljen u hranu: Masovni pomor pasa u Zavidovićima

ZAVIDOVIĆI - Stanovnici Zavidovića pokrenuli su peticiju kojom traže od gradonačelnika kažnjavanje nepoznatih osoba koje su otrovale veliki broj pasa na ovom području, zbog čega su ove životinje uginule u najvećim mukama.

Pse sa ulica sklonili u prihvatilište

KOTOR VAROŠ - Devet pasa lutalica sa kotorvaroških ulica danas je transportovano do prihvatilišta u Prnjavoru s ciljem veće bezbjednosti djece, rekao je šef opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević.

Ženka zlatnog retrivera usvojila mače

Iako su psi i mačke prirodni neprijatelji, da je prijateljstvo između njih moguće, dokazuju ženka zlatnog retrivera i mače iz Samsuna, u Turskoj.

Mačetom ubio psa i pokušao ga zapaliti

POŽEGA - Pod uticajem velike količine alkohola (2,14 promila koncentracije alkohola u organizmu), 57-godišnjak je mačetom ubio svog psa i zatim ga je pokušao zapaliti.

Majku i dijete izgrizli psi dok su šetali

Majku koja je šetala sa djetetom, pored rijeke Gradac u Valjevu, napala su prošlog vikenda dva aljaska malamuta.

Žene bolje spavaju uz psa

Oduvijek znani kao čovjekovi najbolji prijatelji, psi su odnedavno postali poznati i kao "partneri" uz koje žene najbolje spavaju, što je dokazano istraživanjem američkog Udruženja ljubitelja pasa.

Psi lutalice spasili bebu bačenu u odvod

Psi lutalice su spasili bebu koju je ženska osoba bacila u odvod.

Psi lutalice nerješiva enigma

SANSKI MOST - Pasa lutalica na ulicama Sanskog Mosta nikada nije bilo u većem broju, a građani se svakodnevno žale na njihovo prisustvo, a često i na napade. Početkom ljetnog perioda i turističke sezone žalbe su posebno učestale, a u nadležnim općinskim službama kažu kako u ovome trenutku ne postoji sistemsko rješenje za ovaj problem.

Pokolj pasa u Gradačcu, udruženje objavilo uznemirujuće fotografije

GRADAČAC - Uznemirujuće fotografije pokolja pasa iz Gradačca objavila je juče grupa Balkanska šapica iz istoimenog gradića na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine.

Najčitanije