Psi

Psi lutalice nerješiva enigma

SANSKI MOST - Pasa lutalica na ulicama Sanskog Mosta nikada nije bilo u većem broju, a građani se svakodnevno žale na njihovo prisustvo, a često i na napade. Početkom ljetnog perioda i turističke sezone žalbe su posebno učestale, a u nadležnim općinskim službama kažu kako u ovome trenutku ne postoji sistemsko rješenje za ovaj problem.

Pokolj pasa u Gradačcu, udruženje objavilo uznemirujuće fotografije

GRADAČAC - Uznemirujuće fotografije pokolja pasa iz Gradačca objavila je juče grupa Balkanska šapica iz istoimenog gradića na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine.

Psi lutalice ubili ovcu i jagnje

SANSKI MOST - Psi lutalice na području Sanskog Mosta predstavljaju sve veću opasnost, a o tome svjedoči i napad koji se dogodio na imanju Safeta Badnjevića, u naselju Šabića klanac, kada su ubili ovcu i jagnje.

Zašto psi imaju rep?

Vjerovatno znate da psi pomoću repa komuniciraju, ali komunikacija nije jedini razlog zbog kojeg psi imaju rep.

Djevojčicu napala tri psa dok se vraćala iz škole (UZNEMIRUJUĆE)

Tinejdžerku (16) iz Kine napala su tri bijesna psa dok se vraćala iz škole. Na sreću, ubrzo je naišao prolaznik koji je izvukao iz kandži pasa.

Udomljeni psići ostavljeni ispred stadiona "Pecara"

Dva šteneta ostavljena jutros na ulazu na stadion "Pecara" u Širokom Brijegu pronašla su nove domove, a nove male prijatelje dobili su Tomislav i Andrea.

Zablude o psima na koje morate obratiti pažnju

Iako su psi i ljudi prijatelji već hiljadama godina, ne možemo baš razumijeti šta naši četvoronožni ljubimci misle i osjećaju.

Psi lutalice zaklali 27 ovaca u selu kod Tuzle

TUZLA - Čopor pasa lutalica zaklao je 27 ovaca koje su bile zatvorene u štali u vlasništvu Refika Salkanovića iz mjesta Mihatovići kod Tuzle.

U Doboju održana prva državna utakmica pasa ptičara

DOBOJ - Porodice sa djecom se ne otimaju za njih jer teško da bi ih neko želio za kućne ljubimce, ali su zato lovcima ptičari najpoželjniji pratioci tokom lova, a u to smo se uvjerili prošlog vikenda kada je u Doboju održana prva državna utakmica pasa ptičara u radu na fazana bez odstrela.

U Poljoprivrednoj školi organizovana izložba ljubimaca

Učenici i profesori Poljoprivredne škole te građani ponosno su predstavili svoje pse, njih oko 50, u želji da baš njihov ljubimac ponese titulu šampiona na 12. izložbi pasa, koju je danas organizovala ova srednja škola.

Najčitanije