Ptičiji grip

Novi slučaj visokoinfektivnog ptičijeg gripa na farmi u Francuskoj

PARIZ - Visoko infektivan ptičiji grip otkriven je na drugoj farmi u regiji Land na jugozapadu Francuske, saopštile su lokalne vlasti.

Na jugozapadu Francuske pronađen ptičji grip na farmi pataka

PARIZ - U slučaju ptičijeg gripa koji je pronađen na farmi pataka na jugozapadu Francuske, još nije jasno da li je riječ o izuzetno zaraznom obliku virusa, saopštilo je danas francusko tijelo koje predstavlja industriju džigerice i tovljena živine CIFOG.

Ptičiji grip otkriven kod labuda u Sloveniji

LJUBLJANA - Ptičiji grip koji se od oktobra širi Evropom, stigao je i u Sloveniju gde je virus otkriven kod labuda u Piranu.

Hrvatska preduzima sve mjere sprečavanja širenja ptičjeg gripa

ZAGREB - Ministarka poljoprivrede Hrvatske Marija Vučković saopštila je da se preduzimaju sve mjere sprečavanja širenja ptičjeg gripa, koji je potvrđen ranije danas na području Koprivničko-križevačke županije.

Otkriven ptičiji grip H5N8 i na farmi u Njemačkoj

BERLIN - Ptičiji grip tipa H5N8 otkriven je na farmi živine na sjeveru njemačke pokrajine Šlezvig-Holstin, saopšteno je iz pokrajinskog Ministarstva poljoprivrede.

U Holandiji naložen odstrel 200.000 pilića zbog ptičijeg gripa

AMSTERDAM - Holandsko Ministarstvo poljoprivrede naredilo je danas odstrel 200.000 pilića, pošto je na farmi u istočnom gradu Puiflijk otkriven visoko patogeni virus ptičjeg gripa.

Južna Koreja zabranila uvoz živine iz Australije zbog ptičijeg gripa

Južnokorejsko Ministarstvo poljoprivrede zabranilo je uvoz živinskog mesa i jaja iz Australije, nakon što se tamo pojavio izuzetno patogen ptičiji grip, saopšteno je danas u Seulu.

Ptičji grip može doletjeti i u BiH

BANJALUKA, ZENICA - Moguće je da se ptičji ili kokošiji grup, od kojeg može da oboli i čovjek, nakon brojnih evropskih država pojavi i u BiH.

Novi slučaj ptičijeg gripa u Njemačkoj

PARIZ - U Njemačkoj je prijavljen novi slučaj ptičijeg gripa H5N8 u domaćinstvu na sjeverozapadu zemlje, saopštila je Svjetska organizacija za zaštitu životinja (OIE).

Zbog pojave ptičije gripe u Mađarskoj eutanizirano 115.000 patki

U okviru borbe protiv virusa ptičije gripe u Mađarskoj je izvršena eutanazija 115.000 patki.

Najčitanije