Ptice

Vrapci u Podgorici nisu uginuli zbog 5G mreže, biće instalirana 2022.

PODGORICA - Stotine uginulih vrabaca koji su danas pronađeni u Podgorici nisu stradali od posljedica zračenja 5G mreže, jer se prve instalacije te tehnologije u Crnoj Gori očekuju do kraja 2022. godine, saopštio je danas crnogorski Digitalni forenzički centar.

Sergej Ćetković objavio novu pjesmu

Kao i svih prethodnih, i ovog ljeta Sergej Ćetković svojoj publici poklanja novu pjesmu, kojom najavljuje sedmi studijski album, planiran za predstojeću jesen. Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog ljetnog hita "Pusti probleme", Sergej se ovog puta vraća svom autentičnom maniru emotivnih ljubavnih numera, koje su njegov zaštitni znak, i predstavlja baladu pod nazivom "Vratile se ptice", inspirisanu ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena.

Ptica koja živi samo na Tihom okeanu uočena kod Sjenice

BEOGRAD - U predjelu Sjeničko-pešterske visoravni otkriveni su primjerci veoma rijetkih ptica - azijski zlatni vivak, koji živi samo na obalama Tihog i Sjevernog ledenog okeana i mali barski pjetlić, objavilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Nove ptice u Srbiji azijski zlatni vivak i barski pjetlić

Istraživači iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije na području Sjeničko-pešterske visoravni otkrili su za Srbiju novu vrstu ptice - azijski zlatni vivak, a prvi put je tokom sezone gniježnjena potvrđeno prisustvo barskog pjetlića.

Naučnici blizu rješenja za problem koji nervira sve vozače

Inženjeri evropskog ogranka Forda blizu su pronalaska koji bi mogao da eliminiše jedan od najgorih neprijatelja automobilskog laka - ptičiji izmet.

Pojedine vrste ptica u BiH otkazale svoj let

Ekstremne vremenske i prirodne katastrofe, sve češće klimatske promjene i uništavanje ekosistema postaju glavne teme današnjice. Na nedavno održanom Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, koji okuplja najveće svjetske moćnike, jedno od ključnih pitanja je bila ekološka održivost.

Osakatio zaštićene ptice, pa ih prodavao

NOVI SAD - Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine otkrila je kod Ž.T. (63) iz Bačkog Gradišta zaštićene vrste ptica kojima je amputirao krila i kasnije nudio na prodaju.

Milion morskih ptica uginulo iznad Tihog okeana

Čak milion morskih ptica uginulo je iznad Tihog okeana u periodu manjem od 12 mjeseci, a stručnjaci navode da je za to kriva topla voda.

Mrtve ptice padaju s neba

Proteklih dana u Australiji su paklene vrućine. Dok su ljudi bili zatvoreni u kućama i s upaljenim klima-uređajima, životinjama je bilo teže da pronađu sigurno sklonište. Tako su ptice, iscrpljene od toplote, padale mrtve s neba.

Čikago najveći "ubica" ptica

Ptice su sve manje kako se klima mijenja, upozoravaju naučnici.

Najčitanije