Pušenje

Šok i nevjerica: Zabranjeno pušenje izdaje novi album

Nakon pet godina pauze, legendarni bend Zabranjeno pušenje snimio je album s 14 novih pjesama, koji će biti objavljen krajem oktobra.

Potpuno iskorijeniti pušenje u narednih 12 godina

LONDON - Engleska bi trebalo da u narednih 12 godina potpuno iskorijeni pušenje kako bi spriječila smrtne ishode i uštedjela 900 miliona funti troškova liječenja, rekao je šef engleske Javne službe za zdravlje /NHS/ Dankan Selbi.

Dvogodišnjak puši dvije kutije dnevno, postaje agresivan ako ne dobije cigaretu

Dvogodišnjak iz Indonezije Rapi Anadna Pamungkas ovisnik je o cigaretama, a kako tamošnji mediji pišu ispuši dvije kutije cigareta dnevno.

Koliko nikotin ostaje u organizmu?

Nikotin je temeljni sastav cigareta i ono što zapravo stvara zavisnost u pušača.

Japan usvojio prvi zakon protiv pušenja

TOKIO - Japan je usvojio prvi zakon protiv pušenja i zabranio paljenje cigareta u javnim objektima, ali mjerom nisu obuhvaćeni mnogi restorani i kafići.

Uznemirujući video prikazuje kako pušenje utiče na rad srca

Svi znaju da pušenje najviše šteti plućima, međutim, istraživanja ukazuju na to da je konzumiranje cigareta odgovornon za jednu od deset smrtonosnih srčanih oboljenja.

Šokantan video: Evo šta cigarete rade vašem srcu

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je zapanjujući video-snimak koji prikazuje koliku štetu pušenje nanosi srčanom mišiću.

U svijetu ima milijardu pušača, najviše Kineza

U svijetu živi milijardu pušača, odnosno sedmina populacije - svakog minuta bude zapaljeno 11 miliona cigareta, a deset ljudi umre zbog te navike, upozorava Svjetska zdravstvena organizacija.

U Francuskoj milion pušača manje za godinu dana

U Francuskoj je broj pušača u periodu od 2016. do 2017. godine opao za milion, pokazuju rezultati istraživanja, a ovakav nagli pad broja pušača nije zabilježen u posljednjoj deceniji.

Moratorijum guši crno tržište duvanskog dima

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog sve brže rastućeg crnog tržišta duvana i duvanskih proizvoda i pada prihoda od akciza na duvan, Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) prihvatio je informaciju Radne grupe za izmjenu Zakona o akcizama kojom je predloženo uvođenje moratorijuma na dalje povećanje akciza na cigarete, najvjerovatnije u naredne tri godine.

Najčitanije