Pušenje

Zbog pušenja u BiH godišnje umre oko 9.000 ljudi

Godišnje pušenje u BiH izazove skoro 9.000 smrtnih slučajeva, što znači da ako se ništa ne učini u narednih 20 godina, 180.000 ljudi će umrijeti, od čega je 10 odsto nepušača koji su izloženi duvanskom dimu, poput djece, što je neprihvatljivo, izjavio je danas u Sarajevu šef Kancelarije svjetske banke za BiH Emanuel Salinas.

Sutra obilježavanje Dana bez cigarete

SARAJEVO - Cjelodnevni događaj "Život u dimu - spasi me!" biće održan u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, u četvrtak 31. januara, na Dan bez cigareta.

Turska se biciklima bori protiv pušenja

U turskom gradu Kilisu pokrenuta je nesvakidašnja kampanja tako što su djeca, čiji su roditelji prestali pušiti, na poklon dobila bicikl.

Pasivno pušenje djeci kvari zube

Za dječji karijes su krivi i pušači, odnosno duvanski dim - pokazalo je istraživanje japanskih naučnika.

Švedska uvela zabranu pušenja na otvorenim javnim mjestima

STOKHOLM - Švedska je uvela zabranu pušenja na pojedinim javnim otvorenim mjestima, uključujući igrališta za djecu i perone željezničkih stanica.

Kada prestanete da pušite, uzimajte ove namirnice

Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da tijelo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica.

Koliko će poskupjeti cigarete od Nove godine?

Od početka 2019. godine na snazi će biti nove cijene cigareta u Bosni i Hercegovini. Proizvođači i distributeri cigareta u obavezi su da do 30.11.2018. godine u Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) dostave nove maloprodajne cijene cigareta, koje će biti na snazi od nove godine.

Šok i nevjerica: Zabranjeno pušenje izdaje novi album

Nakon pet godina pauze, legendarni bend Zabranjeno pušenje snimio je album s 14 novih pjesama, koji će biti objavljen krajem oktobra.

Potpuno iskorijeniti pušenje u narednih 12 godina

LONDON - Engleska bi trebalo da u narednih 12 godina potpuno iskorijeni pušenje kako bi spriječila smrtne ishode i uštedjela 900 miliona funti troškova liječenja, rekao je šef engleske Javne službe za zdravlje /NHS/ Dankan Selbi.

Dvogodišnjak puši dvije kutije dnevno, postaje agresivan ako ne dobije cigaretu

Dvogodišnjak iz Indonezije Rapi Anadna Pamungkas ovisnik je o cigaretama, a kako tamošnji mediji pišu ispuši dvije kutije cigareta dnevno.

Najčitanije