Pušenje

Ko teže ostavlja cigarete, muškarci ili žene?

Ukoliko žene ne mogu da ostave cigarete, a koriste preporučene preparate ili programe za odvikavanje, ne treba previše da se nerviraju. Bez obzira na to što postoji izražena želja da se riješe ovog poroka, često su nemoćne jer su zanemarene njihove potrebe.

Zabranjeno pušenje objavilo pjesmu "Korona pozitivan hit"

Poslije 15 godina pauze legendarni muzički tandem Kurtović-Sexon ponovo radi zajedno a rezultat je pjesma "Korona hit pozitivan".

Pušači u dvostruko većem riziku od teških oblika korone

Pušači i bivši pušači, uključujući korisnike e-cigareta, su u skoro dvostruko većem riziku da dobiju težak oblik COVID-19 od nepušača, pokazuje istraživanje Univerziteta Kalifornije u San Francisku.

Pušenje marihuane povećava rizik od komplikacija COVID-19

ATLANTA - Zdravstveni stručnjaci su otkrili da pušenje marihuane, čak i povremeno, može da poveća rizik od težih komplikacija COVID-19, bolesti uzrokovane novim virusom korona.

Zašto žene manje obolijevaju i rjeđe umiru od COVID-19?

LONDON - Broj smrtnih slučajeva i zaraze zbog pandemije COVID-19 ukazuje na to da muškarci češće obolijevaju od žena i da imaju ozbiljne ili kritične komplikacije ako se to desi.

Zašto su pušači ugroženiji od zaraze virusom korona?

Dr Norman Swan za Daily Mail Australia upozorio je pušače da bi smjesta trebali prestati pušiti kako bi izbjegli zarazu virusom korona.

Direktor izračunao koliko traju "puš-pauze": Nepušačima dao duži odmor

Radnici agencije za zapošljavanje u engleskom gradu Svindonu dobili su četiri dodatna dana godišnjeg odbora pod uslovom da ne puše na poslu.

U Republici Srpskoj puši skoro trećina stanovništva

BIJELJINA - U Republici Srpskoj 30 odsto odraslog stanovništva puši, a taj broj se godinama smanjuje zahvaljujući mjerama Vlade kojima se zabranjuje pušenje na javnim mjestima i prodaja cigareta mlađim od 18 godina, kao i stalnom poskupljenju ovog proizvoda, rekao je Srni nacionalni koordinator za kontrolu duvana Republike Srpske Darko Marković.

Pušači i bivši pušači žive sa većim fizičkim bolom

Sadašnji i bivši pušači žive sa većim fizičkim bolom od onih koji nikada nisu pušili, pokazuje velika naučna studija.

Bečka škola djeci preporučuje da puše kako se ne bi ugojili

BEČ - Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše. To je savjet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

Najčitanije