Puška

Osumnjičen da je iz lovačke puške pokušao da ubije sina

ZAJEČAR - Živojin R. (97) pokušao je da ubije svog sina Bratislava (68) tako što je na terasi porodične kuće u selu Koprivnica kod Zaječara, iz lovačke puške, pucao na njega.

Muškarac koji je u Mostaru hodao sa automatom uhapšen, nema veze sa navijačima

MOSTAR - Naoružani muškarac u centru Mostara sa video snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhapšen je 31. jula i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Vojska Srbije dobila novu pušku kakvu nemaju ni veće armije

Vojska Srbije dobila je pušku kakvu nemaju ni mnogo veće, bogatije i razvijenije armije.

Srpski "mauzer" kroz tri vijeka

Iole ozbiljnije govoriti o obrtno-čepnim karabinima proizvedenim u staroj i uglednoj srpskoj fabrici Zastava oružje, koja ove godine slavi 167 godina postojanja, nemoguće je bez osvrta na tradicionalnu, neraskidivu povezanost te fabrike i srpskog naroda sa prepoznatljivim sistemom "Mauzer". U rukama srpskog vojnika "mauzer" puškama različitih sistema je više puta kroz istoriju izvojevana sloboda. Krajem prošle dekade legendarna fabrika iz Kragujevca nastavila je usavršavanje lovačkog karabina sistema "Mauzer" i na tržište plasirala potpuno nove modele, a mi vas kroz tekst koji slijedi vodimo na zanimljivo i poučno putovanje.

Pucao u komšiju iz vazdušne puške

NEVESINJE - Nevesinjac inicijala S.Š. pucao je u svoga komšiju vazdušnom puškom i nanio mu lakše tjelesne povrede, potvrđeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

"Nevesinjska puška" ponos svekolikog srpstva

NEVESINJE - U organizaciji Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, u Nevesinju je obilježena 145. godišnjica Hercegovačkog ustanka, poznatog kao Nevesinjska puška.

Šumadijski "kalašnjikov" omiljen u Americi

Krajem prošle decenije kragujevačka fabrika Zastava oružje je, prvenstveno za američko tržište, iznova redizajnirala vojničku pušku M77, čime je dokazani, robusni i pouzdani sistem "kalašnjikov" dodatno prilagodila i približila civilima. Američki strijelci imaju samo riječi hvale za ovo kvalitetno oružje modernog i atraktivnog izgleda, a prihvatljive cijene.

Koncern "Kalašnjikov" pravi usavršeni puškomitraljez

Ove godine u Rusiji počinje rad na usavršenom puškomitraljezu na bazi modela RPK-16.

Novo kinesko futurističko oružje - probojnost bez pucnja i plamena

Kineski vojni stručnjaci napravili su prezentaciju moćnog prototipa elektromagnetne puške koju mogu nositi vojnici. Kao što naziv oružja i sugeriše, puška koristi elektromagnetsku silu za ispaljivanje projektila.

Svemirska vinčesterka

Kompanija “Vinčester” stalno radi na unapređenju proizvodnog asortimana. Na sajmu oružja “Shot Show” u Las Vegasu firma je predstavila potpuno novu pušku, ultramoderne konstrukcije, koja je zasluženo privukla pažnju. Velikim dijelom nova je puška izrađena od polimera, čemu duguje svoju masu od samo 1.800 grama. Novo “Vinčesterovo” oružje donosi niz inovacija poput odvojivog modula, koji olakšava čišćenje i održavanje.

Najčitanije