Puška

Puškom bez oružnog lista ubio zeca

PRIJEDOR - Prijedorska policija uhapsila je lice čiji su inicijali R.T. iz Prijedora zbog sumnje da je počinilo krivična djela nezakonit lov i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Banjalučanin osumnjičen da je pucao na muškarca u Potkozarju

POTKOZARJE - N.B., iz Banjaluke, prijavljen je juče Policijskoj stanici Potkozarje da je pucao iz puške u pravcu muškarca, saopšteno je iz PU Gradiška.

Pronađena i oduzeta automatska puška i municija

TUZLA - Automatska puška i municija pronađeni su u pretresu stambenog objekta koji koristi osoba inicijala S.D. (30) iz Živinica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Hrvatska influenserka pozirala s puškom - policija reagovala

Hrvatska influenserka Ela Jerković zaradila je prekršajnu prijavu zbog fotografije koju je prije nekoliko dana objavila na Instagramu.

Tim za krupne zvijeri RS opremljen modernim puškama za uspavljivanje

Najveće uzbuđenje nije ubiti već pustiti da živi, napisao je američki pisac i pustolov Džejms Oliver Kervud u romanu “Grizli” iz 1916. godine, priči o prijateljstvu između džinovskog grizlija i mečeta, koje je ostalo bez majke.

Pucao u svadbenoj koloni iz automatske puške

VIŠEGRAD - S.S. iz Višegrada uhapšen je juče nakon što je na svadbenom veselju krećići se u koloni iz vozila pucao iz automatske puške, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Rusi konstruisali novi ultramoderni kalašnjikov

Ruski koncern "Kalašnjikov" uveliko radi na razvoju nove automatske puške AKV 521, koja se bitno razlikuje od standardnog AK47/74 sistema po specijalno konstruisanom dvodijelnom sanduku. Nova rješenja prevazilaze sve probleme sa montiranjem optičkih nišana.

Bajkal IŽ MP-94 - moskvič među puškama

"Koja su to kola bolja od 'moskviča'?", legendarna je replika iz kultnog filma Dušana Kovačevića i Božidara Nikolića "Balkanski špijun", a koju izgovara Ilija Čvorović (Danilo Bata Stojković) na pitanje kćerke Sonje (Sonja Savić) da li da "prodaju 'moskvič' jer troši benzin k'o đavo".

Srpski kalašnjikov u Americi oduševljeno kupuju i NBA zvijezde

Kada je početkom godine "Zastava" predstavila svoj program na najvećem američkom sajmu naoružanja "Shot Show" mnogi su izrazili sumnju u njene ambicije.

Pola vijeka viteškog "broja 1"

Na zasjedanju američke Nacionalne asocijacije za oružje 1966. godine poznata firma "Ruger" predstavila je odabranim novinarima, iz lovačkih i oružarskih revija, četiri prototipa nove jednometne puške. Anahroni mehanizam novog oružja bazirao se na sistemu sa vertikalnim blok zatvaračem koji je u Škotskoj patentirao John Farquharson još 1872. godine i puška nije privukla neku naročitu pažnju.

Najčitanije