Pula

Za ubistvo trogodišnjaka majka osuđena na 33 godine zatvora

PULA - Vrhovni sud potvrdio je presudu sutkinje Županijskog suda u Puli Gabrijele Marčete Ferić, kojom su Chiara Pašić i 15-godišnjakinja proglašene krivima da su u maju prošle godine zajedno ubile Denisa Pašića.

Uljaniku deblokiran račun

Uljanik je u četvrtak objavio da je račun te kompanije deblokiran, a tokom posjete Istarskoj županiji premijer Hrvatske Andrej Plenković je izjavio kako je danas započela isplata plata radnicima Uljanika za avgust.

Kupila staru ribu pa zalila prodavačicu sonom kiselinom

U Pulskoj ribarnici oko 11:30 dogodio se stravičan napad kada je nepoznata žena zalila prodavačicu i njenu kćeru sonom kiselinom.

Uljanikov račun odblokiran

ZAGREB - Račun Uljanika odblokiran je danas popodne, a ako ne bude drugih iznenađenja, plate radnicima bi trebalo da budu isplaćene u petak, javlja Hina pozivajući se na izvor blizak Upravi te brodograditeljske grupe.

Facebookom kruži fotografija: Djeca Afrike za Uljanik

ZAGREB - Građanima zemalja regiona još je u svježem sjećanju nedavna izjava hrvatskog premijera Andreja Plenković, kada je govoreći o problemu demografije u toj zemlji, rekao "da bi u Africi vapili da imaju standard kakav imaju građani Hrvatske".

Giganta koji tone već su "čupali" Tito, Hruščov i vlasnik FIAT-a

Najbolji drug najboljeg druga, Josipa Broza Tita, zvao se Ivan Krajačić Stevo, a njegov drugi najbolji drug bio je Josip Kopinič Vazduh, legendarni direktor pulskog Uljanika, koji je to brodogradilište - po svom izboru - vodio punih 13 godina, od 1951. do 1964. godine.

Radnici pulskog Uljanika zalili župana pivom, gađali ga kikirikijem

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik i danas su u štrajku, koji će, kako kažu, trajati do ispunjenja zahtjeva za isplatu plate.

Petnaestominutne ovacije za Milenu Dravić u pulskoj Areni

Milena Dravić (78), diva jugoslovenske kinematografije, pozdravljena je sinoć petnaestominutnim ovacijama kada je na njeno pojavljivanje 5.000 ljudi ustalo i aplaudiralo, na otvaranju 65. Pula filmskog festivala.

U Puli izložba fotografija i monografija o Mileni Dravić

Povodom 65. Filmskog festivala u Puli, u galeriji Srpskog kulturnog centra Pula u četvrtak, 12. jula, biće otvorena izložba fotografija "Milena", koju su priredili Maja Medić i Stefan Arsenijević.

Hrvatski navijači slavili uz "Ðurđevdan" i "jugo 45"

Hrvatski navijači iz Pule, nakon pobjede nad Argentinom (3:0) na Mundijalu, izašli su na gradske ulice i slavili uz trubače i poznatu pjesmu "Ðurđevdan".

Najčitanije