Pula

Nijemac nasmrt izboden u istarskom kafiću

PULA - Policija je u Puli kasno sinoć uhapsila je muškarca kojeg sumnjiče da je, na terasi kafića u Valbandonu, nožem ubio dvadesettrogodišnjeg Nijemca.

Izložba o Sonji Savić otvorena u Puli

Izložba "Sonja Savić - Devojka iz grada" nastala povodom 35 godina od Zlatne Arene za film "Šećerna vodica" u kojem Sonja Savić igra jednu od glavnih uloga otvorena je večeras u Srpskom kulturnog centru u Puli u okviru programa filmskog festivala u tom gradu.

Pozlilo joj tokom ronjenja u Jadranu, preminula u bolnici

PULA - Državljanka Austrije (37) preminula je danas u bolnici u Puli, gdje je dovezena nakon što joj je pozlilo dok je ronila kod olupine parobroda "Baron Gauč" u rovinjskom akvatorijumu.

Kopija Zlatne arene Milene Dravić u Kinoteci

BEOGRAD - Direktorka Pula film festivala Gordana Restović predala je danas Jugoslovenskoj kinoteci kopiju nedostajuće Zlatne arene za film "Prekobrojna", koju je glumica Milena Dravić osvojila 1962. godine na tom festivalu i koja joj je ukradena iz stana.

Film o Gotovini otvara festival u Puli

Festival u Puli održava se 66. put, od 13. do 21. jula, a otvoriće ga film "General" Antuna Vrdoljaka, o životu Ante Gotovine.

Uljanik ide u stečaj, otkaz za 1.118 radnika

PAZIN - Trgovački sud u Pazinu odlučio je danas da se u Uljanik Brodogradilištu pokrene stečaj, javljaju hrvatski mediji.

Brod se zabio u stijene kod Pule

U Puli, ispod Muzila, u utorak ujutro brod Agios Rafail koji plovi pod moldavskom zastavom zaustavio se jer je pramcem udario u stijene.

Opljačkana srpska crkva u Puli

​Vjernici SPC iz Pule bili su šokirani kada su u nedjelju došli na jutarnju liturgiju u Crkvu Svetog Nikole, koja nije održana jer je prethodne noći crkva opljačkana.

Srpske destilerije na sajmu u Puli

​BEOGRAD - Na prvoj međunarodnoj konferenciji i izložbi o rakiji u Puli od danas do subote, 30. marta, nastupiće i osam proizvođača rakije iz Srbije, najavljeno je danas iz Privredne komore Srbije.

Nevrijeme u Istri, jak jugo u Splitu

ZAGREB - Obilna kiša na području Rijeke uzrokovala je porast vodostaja Rječine, a jako nevrijeme stiglo je i do centralne Istre, dok udari juga u Splitu dostižu 100 kilometara na čas.

Najčitanije