Pula

Pulski filmski festival: "Velika zlatna arena" za film "Tereza 37"

PULA - "Veliku zlatnu arenu" za najbolji film Pulskog filmskog festivala osvojilo je ostvarenje "Tereza 37" Danila Šerbedžije, koji je ujedno dobitnik "Zlatne arene" za režiju. Film je dobio "Zlatnu arenu" i za scenario, koji potpisuje Lana Barić.

Počinje Pulski festival: U Areni Golubovićev "Otac"

Projekcijom filma "Mare" sutra uveče u pulskoj Areni biće otvoren 67. Pulski filmski festival, a u takmičarskom programu među 16 ostavrenja našao se i film "Otac" Srdana Golubovića, najavili su organizatori.

Zbog korone mesar u Puli mora da uništi 600 kg mesa

PULA - Slobodan Libero Tupajić, vlasnik poznate pulske mesare, koja je postala žarište virusa korona nakon što je kod petoro njegovih radika potvrđen COVID-19, kaže da je uznemiren zbog toga i da će najvjerovatnije morati da uništi 600 kilograma već obrađenog mesa.

Zbog pandemije otkazan i Pula film festival

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite odlučio je da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom otkaže ovogodišnji Pula film festival (PFF).

Trampov donator luksuznom jahtom uplovio u Pulu

Jahta "Queen Miri" u vlasništvu je multimilijardera Šeldona Adelsona (86) inače najvećeg donatora Donalda Trampa, koji je i vlasnik lanca kockarnica.

Zaraženi turisti u Zadru i Puli

ZAGREB - Državni sekretar u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske Tomislav Dulibić izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o nekoliko slučajeva zaraženih turista u Puli i Zadru istaknuvši da su svi epidemiološki zbrinuti i da nema daljnjeg širenja virusa.

"Otac" Srdana Golubovića u programu Pulskog festivala

Film "Otac" Srdana Golubovića biće Prikazan u Pulskoj Areni u okviru programa tamošnjeg filsmkog festivala koji se održava od 18. do 26 jula, najavili su danas organizatori.

Počela prijava filmova za Pulski festival

Pulski filmski festival pozvao je producente da prijave filmove za program 67. izdanja koje će biti održano od 18. do 26. jula 2020. godine.

Streaming specijalnog koncerta Stjepana Hausera večeras na YouTube-u

Nakon što je violončelist Stjepan Hauser najavio streaming nastupa u praznoj pulskoj Areni koji će se održati danas, 27. aprila u 19 časova na njegovom YouTube kanalu počele su stizati informacije da ljudi planiraju doći do Arene i uživati u ovom jedinstvenom događaju.

Kornjača Huanita uginula u Puli, jer je progutala plastične čepove

PULA - Kornjača Huanita u utorak je uginula u pulskom Centru za oporavak morskih kornjača “Aquariumu”, a kako je saopšteno najvjerovatnije su uzrok njene smrti dva žuta plastična čepa koja su prilikom obdukcije pronašli u njenim crijevima zaposlenici Akvarijuma u Puli..

Najčitanije