Punjač

Analitičar: Apple sljedeće godine prelazi na USB-C

Apple se sprema da sljedeće godine zamijeni vlasnički Lightning port na svojim iPhone uređajima za skoro univerzalno prihvaćen USB-C, tvrdi poznati analitičar Ming-Či Kuo.

Novi Samsung telefoni će dolaziti bez punjača?

Trend uklanjanja punjača iz kutija novih pametnih telefona postao je standard za većinu vodećih uređaja u ovom trenutku, ali budžetski telefoni su uglavnom do sada ostavljeni na miru.

Donijeta odluka da svi koriste univerzalni punjač

Donijeta je odluka o univerzalnom punjaču, koji će biti USB-C.

Punjači za električna vozila na svakih 60 km auto-puta?

​Udruženje evropskih proizvođača automobila smatra da je to premalo i traži dvostruko, 7 miliona punjača do 2030. godine.

CarGo predstavio brzi punjač za električne automobile

Kompanija CarGo predstavila je u Beogradu svoj prvi superbrzi punjač za električne automobile, čija je jačina 50 kilovata i koji se puni za sat vremena, saopšteno je danas iz kompanije.

Ove prozirne Apple prototipove mnogi žele da vide u prodaji

Jedan kolekcionar Apple uređaja, je na svom Twitter nalogu okačio fotografiju prototipa Apple-ovog adaptera za punjenje, i to može biti jedan od rijetkih slučajeva kada prototip proizvoda izgleda bolje od konačne verzije.

Stižu brzine punjenja baterije koje će posramiti mnoge

OnePlus 10 Pro bi trebalo da ima opciju punjenja baterije brzinom do 125W, što će predstavljati i novi rekord.

Stiže najbrži punjač za električne automobila na svijetu

Novi ultrabrzi punjač ima maksimalnu snagu od 360 kW i sposoban je da potpuno napuni bilo koji električni automobil za 15 minuta ili manje, zadovoljavajući potrebe različitih korisnika EV-a, bilo da im je potrebno brzo punjenje ili dopunjavanje baterije.

"Tesla" u Kini pravi superpunjače

Kina je najveće tržište električnih automobila i iz "Tesle" su to prepoznali pa će uložiti 6,4 miliona dolara u novu fabriku koja će biti u blizini one u Šangaju, gdje će se praviti brzi punjači poznati kao: Superpunjači V3.

Poslije Iphonea i Samsung možda dođe bez punjača

Izvještaji kažu da kompanija Apple možda neće uključiti punjač u kutije mobilnih telefona iPhone 12 i iPhone 12 Pro kasnije ove godine. Ta odluka je posljednjih dana žestoko kritikovana, ali sada izgleda da bi Samsung uskoro mogao da krene istim stopama.

Kako prepoznati kvar na turbo punjaču?

Turbo punjač dugo je bio ugrađivan na većinu dizelskih motora, ali sad su dominantni i benzinski motori s turbo punjačima.

Svaka pumpa u Njemačkoj će morati da ima punjač za električna vozila

Njemačka želi da pomogne svojoj autoindustriji u svojim projektima vezanim za električna vozila.

Telefon na punjaču cijelu noć - dobro ili loše za bateriju?

S obzirom na to da ih koristimo tokom većine dana, uobičajeni način da napunimo baterije svojih mobilnih telefona jeste da ih ostavimo na punjaču cijele noći. Međutim, da li je to zaista neophodno?

Evropa odlučila: Od jula isti punjač za sve telefone

Ogromnom većinom glasova Evropski parlament je izglasao prijedlog da svi mobilni telefoni ubuduće koriste isti uređaj za punjenje.

Apple uskoro mijenja punjače zbog novih zakona EU?

Apple će možda ponovo morati da promijeni punjače koje njegovi uređaji koriste, zahvaljujući novim zakonima koje Evropska unija razmatra.

Najčitanije