Pustinja

Satelitski snimak otkrio milijarde stabala u afričkim pustinjama

Nova revolucionarna studija satelitskih snimaka visoke rezolucije koja koristi specijalni algoritam otkrila je da, suprotno popularnom mišljenju, u pustinjama Sahel i Sahara postoji najmanje 1,8 milijardi stabala.

"Ivica svijeta" u sred pustinje Saudijske Arabije

Nazivaju je geološkim čudom koje je smješteno na 300 metara visine u kamenoj pustinji Saudijske Arabije koja je zemlje sunca, pijeska i žutog kamena.

Impresivni spomenik Atakame: "Pustinjska ruka" koja očajnički traži spas

Naizgled beskrajne crvenkasto-narandžaste ravnice pustinje Atakama, na sjeveru Čilea, podsjećaju na slike sa Marsa. Ono što doprinosi nestvarnosti ovog predjela je neobičan spomenik, za koji mnogi nisu sigurni da li zaista postoji "Mano del Desierto" (Pustinjska ruka).

"Pustinjski Davos" bio "dupke pun"

NJUJORK, RIJAD - Iako su brojni vodeći svjetski zvaničnici i poslovni lideri otkazali učešće na ovonedjeljnoj investicionoj konferenciji u Rijadu zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, sala u kojoj se održavao trodnevni skup bila je "dupke puna", pišu svjetski mediji.

Smještaj s milion zvjezdica u Dolini mjeseca

Za razliku od klasičnih beduinskih šatora u kojima vam prijete visoke temperature, dosadan pijesak i prašina te opasni škorpioni, ove kapsule zaštićene su od tih boljki.

Eksperiment iz zajedništva u srcu pustinje

Svake godine, samo na nedjelju dana, iz pijeska pustinje u Nevadi nikne grad. Blek Rok Siti ima tri principa: radikalno oslanjanje na sebe, samoizražavanje i poklanjanje. Okupljanje se naziva "Burning Man" i održava se već 30 godina. Njegovi osnivači htjeli su da izgrade zajednicu koja odbacuje osnovne principe modernog kapitalizma.

Ovo je najtoplije mjesto na svijetu

Dolina smrti, pustinja u istočnoj Kaliforniji, jedno je od najtoplijh mjesta na planeti. I dok tamošnje stanovništvo na 51 stepen spušta roletne i pali klime, mnogo je onih koji na ovo mjesto gledaju kao na turističku atrakciju.

Najčitanije