Put

"Mulež" na svjetskom prvenstvu planinara

SANSKI MOST- Sportsko planinarsko društvo "Mulež" iz Sanskog Mosta sudjelovaće na Svjetskom prvenstvu planinara koje će se u period od 23. do 25. septembra održati u austrijskoj pokrajini Tirol.

Dodik: Nisam zadovoljan pričom o auto-putu Sarajevo-Beograd

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik izjavio je da nije više zadovoljan pričom o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd jer nema konkretnih podataka.

Višković: U oktobru gradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor

PALE - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će auto-put Banjaluka-Prijedor biti građen, te da očekuje da to bude u oktobru.

Dodik: Do kraja godine završetak puta Saračica - Čokorska Polja

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević posjetili su danas gradilište puta Saračica - Čokorska Polja, kod Banjaluke, čiju izgradnju i modrenizaciju Vlada Srpske finansira sa 2,5 miliona KM.

Ćorić: Strateški ciljevi auto-put Beograd - Banjaluka i aerodrom Trebinje

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da je intencija Republike Srpske da do 2025. godine bude završena dionica auto-puta od Bijeljine do Rače, te da sljedeće godine počne gradnja aerodroma u Trebinju.

Put koji puni električni automobil tokom vožnje

Istraživači sa Univerziteta Cornell razvijaju poseban put koji je u stanju da puni baterije vozila dok se kreću preko njegove površine. To je svijetla vizija budućnosti u kojoj vozači više nisu vezani za pojedinačne EV punionice, omogućavajući im da putuju istovremeno puneći baterije automobila.

Nema gužvi na granicama, klizište na putu Mrakovica - Gradiška

BANJALUKA - Nesmetano odvijanje saobraćaja jutros karakteriše saobraćajnu situaciju na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a na graničnim prelazima nije zabilježena gužva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozio električni automobil od Minhena do Zagreba, nije bio srećan

Njemački biznismen podijelio je svoje utiske sa ovog putovanja dugog 550 km.

Betonski putevi protiv asfaltnih: Koji su bolji i bezbjedniji?

Nedavno se pojavila vijest da će Britanci sve svoje betonske auto-puteve zamijeniti asfaltnim.

Zbog auto-puta Banjaluka - Prijedor najavljeno rušenje 237 objekata

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas u parlamentu Srpske da je zbog izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor na području Prijedora predviđeno rušenje 80 objekata, a Banjaluke 157 objekata, od čega su 40 odsto stambeni, a 60 odsto pomoćni.

Najčitanije