Put

Ćorić: Strateški ciljevi auto-put Beograd - Banjaluka i aerodrom Trebinje

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da je intencija Republike Srpske da do 2025. godine bude završena dionica auto-puta od Bijeljine do Rače, te da sljedeće godine počne gradnja aerodroma u Trebinju.

Put koji puni električni automobil tokom vožnje

Istraživači sa Univerziteta Cornell razvijaju poseban put koji je u stanju da puni baterije vozila dok se kreću preko njegove površine. To je svijetla vizija budućnosti u kojoj vozači više nisu vezani za pojedinačne EV punionice, omogućavajući im da putuju istovremeno puneći baterije automobila.

Nema gužvi na granicama, klizište na putu Mrakovica - Gradiška

BANJALUKA - Nesmetano odvijanje saobraćaja jutros karakteriše saobraćajnu situaciju na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a na graničnim prelazima nije zabilježena gužva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozio električni automobil od Minhena do Zagreba, nije bio srećan

Njemački biznismen podijelio je svoje utiske sa ovog putovanja dugog 550 km.

Betonski putevi protiv asfaltnih: Koji su bolji i bezbjedniji?

Nedavno se pojavila vijest da će Britanci sve svoje betonske auto-puteve zamijeniti asfaltnim.

Zbog auto-puta Banjaluka - Prijedor najavljeno rušenje 237 objekata

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas u parlamentu Srpske da je zbog izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor na području Prijedora predviđeno rušenje 80 objekata, a Banjaluke 157 objekata, od čega su 40 odsto stambeni, a 60 odsto pomoćni.

Snijeg padao u gotovo cijeloj RS, kolovozi mokri i klizavi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) u nižim predjelima kolovozi su mokri i klizavi, dok se u višim predjelima i preko prevoja saobraća po mjestimično zasnježenim i klizavim kolovozima.

Poginuo pješak na auto-putu kod arodroma "Nikola Tesla"

BEOGRAD - Jedna osoba poginula je večeras u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Novi Sad u blizini aerodroma "Nikola Tesla".

Dodik s ambasadorom Kine, RS želi više uključenosti u "Pojas i put"

SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodika razgovarao je danas u Sarajevu sa kineskim ambasadorom Đi Pingom o Samitu inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će biti održan u video-formatu 9. februara, a čiji će domaćin biti predsjednik Kine Si Đinping.

Velika lavina blokirala put u Sloveniji

Snježna lavina blokirala je put blizu slovenačkog sela Soča, a zbog topljenja snijega vlasti su upozorile i na izlivanje rijeka u većini dijelova te zemlje.

Najčitanije