Putarina

"Nezavisne" istražuju: Ko ne plaća putarine na autoputevima Srpske?

BANJALUKA - Putarine na autoputevima u Republici Srpskoj ne plaćaju se za vozila brojnih institucija, udruženja i organizacija, uključujući i automobile diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Kasa putarina sve punija

BANJALUKA - Na autoputevima u RS u prvoj polovini ove godine po osnovu naplate putarine ostvaren je prihod viši od devet miliona KM, samim tim sve je više automobila koji saobraćaju na domaćim autoputevima.

Od ponedjeljka skuplja putarina u Srbiji

Kako prenosi RTS, od ponedeljka, 29. jula, putarina na auto-putevima u Srbiji biće skuplja za 12 odsto.

Evropski sud pravde proglasio njemački sistem putarina nelegalnim

LUKSEMBURG - Evropski sud pravde donio je danas odluku prema kojoj su putarine u Njemačkoj protivzakonite jer na nepošten način kažnjavaju vozače iz drugih članica EU.

Poskupljuje putarina: Evo koliko ćete plaćati vožnju kroz Hrvatsku

S početkom subote odnosno tačno u ponoć počeće i primjena sezonskih cijena putarina na autoputevima kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) pa će za pojedine grupe vozila cijene porasti za 10 odsto.

Od naplate putarina u kasu se slilo oko 11 miliona KM

​BANJALUKA - Prihodi od naplate putarina od uvođenja zatvorenog sistema naplate na autoputevima u RS veći su za skoro 50 odsto u odnosu na prethodni period zbog izgradnje dodatnih kilometara i uvezivanja autoputa u jednu cjelinu, potvrdili su iz "Autoputeva RS".

Utvrđene kategorije vozila koja neće plaćati putarinu u Srpskoj

BANJALUKA - Vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom, koja prevoze oboljele od rijetkih bolesti i Republičke uprave civilne zaštite oslobođena su plaćanja putarine na auto-putevima i brzim putevima u Srpskoj, potvrđeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

Njemačka putarina nije diskriminacija stranaca

BRISEL - Planirano uvođenje naplate putarine na auto-putevima u Njemačkoj ne predstavlja diskriminaciju stranih vozača, rekao je danas savjetnik najvišeg suda EU i preporučio odbacivanje tužbe koju je podnijela Austrija.

RVI od septembra 2019. oslobođeni putarine?

BANJALUKA - Ratni vojni invalidi (RVI) u Republici Srpskoj mogli bi da budu oslobođeni plaćanja putarine od 1. septembra naredne godine jer bi do tada trebalo da bude izmijenjen pravilnik na osnovu kojeg će dobiti ovu pogodnost.

Danas počinje naplata putarine po kilometru na auto-putu "9. januar"

BANJALUKA - Od danas će se primjenjivati zatvoreni sistem naplate putarine na auto-putu "9. januar" od Banjaluke do Doboja, koji podrazumijeva plaćanje po pređenom kilometru, najavljeno je iz Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske".

Najčitanije