Putarine

Veliko poskupljuje putarina u Grčkoj – i do 150 odsto

​Nakon što su ove godine značajno poskupjele saobraćajne kazne u Grčkoj, vozače od nove godine očekuju i više cijene putarina.

Putarine u Srbiji poskupile za "strance"

BEOGRAD - Putarine u Srbiji za vozila sa stranim tablicama od danas će biti skuplje zbog usklađivanja sa deviznim kursom.

Bevanda demantuje Novalića: FBiH nije oštećena za 32 miliona KM

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda poručio je danas federalnom premijeru Fadilu Novaliću da je "prešao svaku mjeru", tvrdeći da je Federacija BiH (FBiH) oštećena za 32 miliona KM godišnje kada je riječ o prihodima na ime putarine.

Novalić: FBiH oštećena za 32 miliona godišnje od putarina

SARAJEVO - Zbog Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, koju je Upravni odbor uprave za indirektno oporezivanje donio u julu ove godine Federacija BiH oštećena je za 32 miliona KM na godišnjem nivou i to samo od putarina - ističe federalni premijer Fadil Novalić.

"Putevi RS" dobili novac od putarina

BANJALUKA - "Putevima RS" u petak su isplaćena sredstva dobijena od naplate putarina, koja su nedavno odblokirana, rečeno je "Nezavisnim" u Ministarstvu finansija RS.

Tegeltija o putarinama: Nedopustivo da na računima stoji 100 miliona KM

BANJALUKA - Zoran Tegeltija, ministar finansija Republike Srpske, rekao je da FBiH nije spremna da produži odluka o raspodjeli sredstava od putarina te da je nedopustivo da na računima stoji 100 miliona KM.

Bevanda: Nisu stvoreni uslovi da se novac od putarina doznači entitetima

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da nije bilo saglasnosti među entitetima u vezi sa načinom raspodjele prihoda od putarina, čime nisu stvoreni uslovi da se novac doznači javnim entitetskim preduzećima za izgradnju auto-puteva.

Prvi mjesec primjene akciza donio dovoljno novca za 1,5 kilometara autoputa

SARAJEVO - Samo u prvom mjesecu primjene novog seta Zakona o akcizama prikupljeno je 16,6 miliona KM više nego prošle godine.

UIO - Odluka o raspodjeli 28 miliona KM od putarina

SARAJEVO - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je danas odluku o privremenoj raspodjeli prihoda od putarina za auto-puteve prikupljenih na jedinstvenom podračunu u iznosu od oko 28 miliona KM.

Najčitanije