Putevi

Najsmrtonosniji putevi u EU su Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji

Najsmrtonosniji putevi u EU nalaze se u zemljama istočne Evrope, posebno u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji, gdje pogine 96 osoba na milion stanovnika, pokazalo je najnovije istraživanje, prenosi Euronews i dodaje da najmanje saobraćajne kulture imaju vožaci na jugu kontinenta.

Novi asfalt nakon 40 godina

TREBINJE - Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", odnosno "Hercegovinaputevi" iz Trebinja, nastavili su radove na rekonstrukciji puta Trebinje - Ljubinje, dugačkog oko 60 kilometara, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila oko 12 i po miliona maraka.

Više od milion KM ove godine ide u putnu mrežu u Banjaluci

BANJALUKA - Gradska vlast u Banjaluci planira da za rekonstrukciju i održavanje putne mreže izdvoji oko 1.350.000 KM.

Zvanično puštena u saobraćaj isključna traka u Zalužanima

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Puteva Srpske" Nenad Nešić svečano su danas pustili u saobraćaj isključnu traku na magistranom putu u banjalučkom naselju Zalužani, u čiju je izgradnju uloženo 460.000 KM.

Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH, u Banjaluci obustava na Gradskom mostu

​BANJALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji odvija bez zastoja, na pojedinim dionicama kolovozi su mokri i klizavi, pa se vozačima savjetuje sporija i opreznija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Korona smanjila broj mrtvih na putevima u RS

BANJALUKA - Tokom marta i aprila na putevima u Srpskoj poginulo je sedam lica, dok ih je u ta dva mjeseca prošle godine smrtno stradalo 23.

Uskoro završetak izgradnje isključne trake u Zalužanima

BANJALUKA - Izgradnja isključne trake na magistralnom putu u banjalučkom naselju Zalužani trebalo bi da bude završena u prvoj polovini maja, a radovi su vrijedni 460.000 KM, rečeno je danas prilikom posjete ovom gradilištu ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđa Popovića i vršioca dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenada Nešića.

Magla u kotlinama i duž riječnih tokova

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra vlažni su kolovozi i ima mjestimične magle u kotlinama i duž riječnih tokova, dok su na dionicama puteva koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Mjestimično vlažni i klizavi kolovozi u BiH

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra vozi se po mjestijično vlažnim i klizavim kolovozima, uz slabiju maglu na dionicama u kotlinama, uz rijeke i jezera, a na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih čekanja na prelazak granice.

Kolovozi mokri, Snijeg u planinama, probleme stvara i jak vjetar

​BANJALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po mokrim i klizavim kolovozima, snijega ima na dionicama u planinskim predjelima, dok su jaki udari vjetra na području Livna, Kupresa i Bosanskog Grahova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Najčitanije