Putevi

Oprez zbog mokrih kolovoza

​BANJALUKA - Kolovozi su ovog jutra mokri u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, pa iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozače pozivaju na pojačan oprez.

Kineski plan za smanjenje siromaštva: Napravili puteve do 700.000 sela

​PEKING - Želite li da budete bogati prvo izgradite puteve, čuvena je kineska izreka i u toj zemlji se i ponašaju u skladu s njom.

Mobilni brojači postavljeni uz puteve u Srpskoj: Mjere brzinu, ali ne pišu kazne

BANJALUKA - Na više dionica magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj postavljeni su pokretni brojački sistemi, koji rade na principu vazdušnih crijeva, te broje, ali i kvalifikuju vozila po dužini i brzini kojim su se kretala, s tim što to nema nikakvih posljedica po učesnike u saobraćaju.

Vozači oprez: Smanjena vidljivost u dolinama rijeka

​BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima smanjena je vidljivost zbog niske oblačnosti i magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Kolovozi mjestimično vlažni

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bez problema u saobraćaju

​BANJALUKA - U Republici Srpskoj kolovozi su suvi ili mjestimično vlažni, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U nesrećama kod Mostara i Kaknja poginule četiri osobe

ZENICA - Nakon saobraćajne nesreće na autoputu kod Kaknja u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, desila se još jedna nesreća kod Mostara sa istim ishodom.

Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost

​BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Mrkonjić Grada, pa se svim učesnicima u saobraćaju savjetuje da budu maksimalno oprezni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Samo pet država ima rizičnije puteve od BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH je prošle godine iznosila 72 poginula na milion stanovnika, čime naši putevi spadaju u najrizičnije u Evropi.

Pojačan saobraćaj u pravcu mora i unutrašnjosti

ZAGREB - Na putevima u Hrvatskoj povremeno je pojačan saobraćaj u pravcu mora i unutrašnjosti.

Najčitanije