Putevi

Odbačena krivična prijava protiv direktora “Puteva RS”

BANJALUKA – Okružno javno tužilaštvo Banjaluka odbacilo je anonimnu krivičnu prijavu protiv direktora “Puteva RS” Nenada Nešića i izvršnog direktora za tehničke poslove Duška Gojića jer nije utvrdilo da su zloupotrijebili službeni položaj.

Vozači oprez, odroni na putu

BANJALUKA - Na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Upotreba zimske opreme više nije obavezujuća

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske saopštio je jutros da od danas u Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ nije obavezna upotreba zimske opreme, te da vlasnici treba da pripreme vozila za ljetne uslove vožnje.

Nešić: Za putnu infrastrukturu oko 8,5 miliona KM

ISTOČNO SARAJEVO - Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" uložiće ove godine u izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture na području grada Istočno Sarajevo više od 8.500.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Nenad Nešić.

U RS suvi kolovozi, u FBiH odroni

BANJALUKA - Na području Trebinja i Mrkonjić Grada kolovozi su mokri, a na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj za sada odvija po suvim kolovozima, dok su u Federaciji Bih učestali odroni kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar i Bugojno-Novi Travnik.

Uslovi za vožnju povoljni

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH povoljni su uslovi za vožnju na većini puteva, a na graničnim prelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog Vaskrsa zabranjen prevoz eksplozivnih materija

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, a zbog Vaskrsa zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, oružja i vojne opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na autoputu Banjaluka–Gradiška uskoro tri nove naplatne kućice

BANJALUKA - Na autoputu Banjaluka – Gradiška uskoro niču tri nove naplatne kućice i prvi put se uvodi zatvoreni sistem naplate putarina.

Vozači oprez, učestali odroni

BANJALUKA - Na brojnim dionicama u Bosni i Hercegovini učestali su odroni, a izdvajaju se putevi: Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Donji Vakuf - Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Putni pravci prohodni, na jugozapadu mokar kolovoz

BANJALUKA - Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, dok je zbog kiše koja je padala tokom noći kolovoz mjestimično mokar u jugozapadnim krajevima Federacije BiH (FBiH).

Najčitanije