Putevi BiH

Vozači oprez, kolovozi mokri i klizavi

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na maglu u višim predjelima i u kotlinama, te na mogućnost odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Putevi u BiH na začelju evropske kolone

BANJALUKA, SARAJEVO - Putevi u BiH i dalje su označeni kao loši i spadaju među najrizičnije za putovanje u Evropi, pokazuje mapa koju su izradili međunarodni medicinski i bezbjednosni stručnjaci organizacije "International SOS".

Kolovozi vlažni, oprez zbog magle i odrona

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po mjestimično vlažnim kolovozima, a vozačima sa savjetuje dodatan oprez zbog smanjene vidljivosti i povećane opasnosti od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Vlažni kolovozi zbog kiše

​BANJALUKA - Slabija kiša koja pada u pojedinim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH uslovljava mjestimično vlažne i klizave kolovoze, dok slabije jutarnje magle, mjestimično, ima u kotlinama, uz rijeke i na dionicama u višim predjelima.

Kolovozi uglavnom suvi, magla mjestimično smanjuje vidljivost

​BANJALUKA - Saobraćaj se ovog jutra na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, a magla ponegdje smanjuje vidljivost, posebno u dolinama rijeka Save, Drine, Vrbasa i Lašve.

Oprez zbog mokrih kolovoza

​BANJALUKA - Kolovozi su ovog jutra mokri u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, pa iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozače pozivaju na pojačan oprez.

Samo pet država ima rizičnije puteve od BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH je prošle godine iznosila 72 poginula na milion stanovnika, čime naši putevi spadaju u najrizičnije u Evropi.

Saobraćaj u BiH prohodan,na granicama gužve

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Duža putovanja planirati u ranim jutarnjim satima

BANJALUKA - Zbog održavanja Svjetskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka-Vrbas 2019", na dionici magistralnog puta Banjaluka-Jajce, na lokalitetu kanjona Tijesno, danas i za vikend biće potpuno obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Nesmetano odvijanje saobraćaja

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja i zastoja, a dužih zadržavanja nema ni na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Najčitanije