Putevi RS

Put od Banjaluke do Klašnica najfrekventniji u Srpskoj

BANJALUKA - Magistralni put od prijedorske petlje u Banjaluci do Klašnica predstavlja najfrekventniju relaciju magistralne i regionalne putne mreže u Srpskoj.

Nešićevom bratu prekršajna prijava zbog "šutiranja novca"

ISTOČNO SARAJEVO - Protiv Predraga Nešića iz Istočnog Novog Sarajeva Osnovnom sudu Sokolac podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedoličnog ponašanja, saznaje Srna.

Dižu kredit od 100 miliona evra, a ne znaju gdje će uložiti

SARAJEVO, BANJALUKA - Republika Srpska, odnosno JP "Putevi Republike Srpske", zadužiće se 100 miliona evra za rehabilitaciju i rekonstrukciju magistralnih i regionalnih puteva i putnih objekata u Srpskoj, međutim problem je što još nije poznato koji će sve putni pravci biti rekonstruisani.

Mobilni brojači postavljeni uz puteve u Srpskoj: Mjere brzinu, ali ne pišu kazne

BANJALUKA - Na više dionica magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj postavljeni su pokretni brojački sistemi, koji rade na principu vazdušnih crijeva, te broje, ali i kvalifikuju vozila po dužini i brzini kojim su se kretala, s tim što to nema nikakvih posljedica po učesnike u saobraćaju.

Stanare i Tešanj povezivaće asfalt, a ne makadam

STANARI - Skoro četvrtinu vijeka nakon završetka prošlog rata u BiH, najmlađa lokalna zajednica u RS i federalna opština Tešanj umjesto makadamskim povezaće se asfaltnim putem dugim 8,2 kilometra.

Babić: Pravosnažnu sudsku odluku srušili za pola sata

BANJALUKA - Nakon što sam dobio trogodišnju pravnu bitku protiv "Puteva Republike Srpske", Nadzorni odbor (NO) ovog preduzeća nije sproveo presudu, već je pravosnažnu sudsku odluku srušio za pola sata.

Istog dana vraćen u direktorsku fotelju u "Putevima RS" i smijenjen

​BANJALUKA - Milorad Babić vraćen je na radno mjesto izvršnog direktora za tehničke poslove u "Putevima Republike Srpske", a onda, u istom danu, smijenjen sa te pozicije.

Od naplate putarina u kasu se slilo oko 11 miliona KM

​BANJALUKA - Prihodi od naplate putarina od uvođenja zatvorenog sistema naplate na autoputevima u RS veći su za skoro 50 odsto u odnosu na prethodni period zbog izgradnje dodatnih kilometara i uvezivanja autoputa u jednu cjelinu, potvrdili su iz "Autoputeva RS".

Topić i Mićić: U planu dva prelaska u Srbiju autoputem, preko Save i Drine

BIJELJINA - Direktor "Auto-puteva Republike Srpske" Dušan Topić rekao je danas da će u perspektivi kod Bijeljine postojati dva prelaska u Srbiju autoputem - jedan preko Save u Rači i drugi preko Drine u zoni Pavlovića ćuprije.

Haotično stanje saobraćajnica u Srpskoj, putevi stari više od 40 godina

​BANJALUKA - Putevi u Republici Srpskoj su u najvećoj mjeri građeni prije više od 40 godina, saznaju "Nezavisne" iz resornog ministarstva.

Najčitanije