Putovanja

Banjalučki bloger u Trebinju

TREBINJE - Banjalučanin Robert Dacešin, mladi bloger i putopisac, koji je ujedno i vlasnik i urednik popularnog bloga "Rio - Priče sa putovanja", postavio je na društvenim mrežama svoju novu putopisnu video-priču o Trebinju.

Bh. građanima treba viza za 109 zemalja

BANJALUKA - Pasoš BiH nalazi se na 52. mjestu po snazi po broju zemalja u koje se može putovati bez viza, objavila je organizacija "Henley Passport" u svom izvještaju za 2020. godinu.

Kinsejl, irski grad fantastične hrane i šarenila

Lučki gradić Kinsejl redovno se nalazi na listi najljepših mjesta u Irskoj, ali i u Evropi. Razlog tome su uske uličice i kuće u svim bojama, kao i pubovi, restorani, barovi, galerije i trgovine kojima ne nedostaje šarma. Posjetioci se šale da se u Kinsejlu mogu izgubiti samo oni koji su slijepi za boje jer je već nakon prve šetnje lako zapamtiti neobične kuće koje pršte bojama.

Strmim stepenicama do najljepše plaže na Baliju

Legenda kaže da su Bali naseljavali veštaci i zli demoni. Da bi održali ravnotežu dobra i zla, Bogovi su ljudima koji su naselili Bali podarili toplo srce i rajsko mjesto za život.

Austrija objavila upozorenje za putovanja u zemlje zapadnog Balkana

BEČ - Austrija je objavila upozorenje za putovanja u zemlje zapadnog Balkana koje nisu dio EU zbog širenja virusa korona, saopštili su danas šef diplomatije Aleksander Šalenberg i njegovo ministarstvo.

Ajfelov toranj otvoren nakon 104 dana

Ajfelov toranj ponovo je otvoren za posjetioce nakon najdužeg perioda njegovog zatvaranja u mirnodopsko vrijeme.

Par putuje svijetom i kopira poznate scene iz filmova

Robin Lahajn (31) i Džudit Šnajder (30), par iz Njemačke, imaju veoma zanimljiv hobi - putuju svijetom kako bi kopirali poznate scene iz filmova na lokacijama na kojima su snimljene.

Pet zemalja u Evropi koje nemaju aerodrom

Neke manje zemlje nemaju aerodrome, a mi izdvajamo pet država u Evropi koje ne mogu da se pohvale pistom sa koje polijeću i na koju slijeću avioni.

Egipat od 1. jula dozvoljava posjete popularnim destinacijama

Egipat će od 1. jula dozvoliti turistima da posjećuju popularna, ali udaljenija mjesta, u dijelovima zemlje koji su manje pogođeni epidemijom virusa korona, saopštile su egipatske vlasti.

Hoteli u Egiptu pripremaju se za turiste

KAIRO - Hoteli u Egiptu polako otvaraju vrata za turiste, prije svega domaće uz strogo poštovanje bezbjednosnih pravila vlade koja uključuju obavezno prisustvo doktora, redovnu provjeru temperature gostiju i zonu za karantin.

Najčitanije