Putovanja

Na poslovni put avionom planira 40 odsto manje putnika

LONDON - Četiri od deset evropskih putnika planira manje poslovnih putovanja avionom kada se u potpunosti ukinu kovid mjere ograničenja, pri čemu mnogi od njih namjeravaju da nastave s praksom video konferencija, pokazalo je jedno istaživanje objavljeno danas.

Eksplodirao Maskov prototip "Staršip" rakete

VAŠINGTON - Prototip rakete Staršip kompanije Spejs Iks eksplodirao je tokom pokušaja povratnog slijetanja, nekoliko minuta nakon nakon običnog probnog polijetanja s lansirnog pogona kompanije u Teksasu, pokazali su videosnimci.

Mask sljedeće nedjelje šalje letjelicu "Staršip" prema Marsu

Ilon Mask najavljuje prvi pravi let "Staršipa" za sljedeću nedjelju, kada će biti završena probna lansiranja letjelice koja treba da ide na Mars.

Mjesto u Norveškoj pravi dragulj Sjevernog mora

Arhipelag na sjeveru Norveške je zbog svoje blizine Arktičkom krugu (oko 170 km) jedno od najsjevernijih naseljenih mjesta na Zemlji. Uprkos opravdanim pretpostavkama, ima humanije klimatske uslove, zbog kojih su zime blage.

Mask planira sniziti cijenu leta u svemir sa 152 na 2 miliona dolara

Sve ima svoju cijenu, pa tako i putovanja u svemir. U vremenu kada se tehnologija vrtoglavo razvija "dok trepnemo", Ilon Mask, osnivač SpaceX kompanije, želi da cijenu svemirskih putovanja smanji sa 152 miliona dolara, koliko tvrdi da sada košta, na samo dva miliona.

Osam najboljih štiva o putovanjima po izboru svjetskih stručnjaka

Neko je jednom rekao kako se uspjeh velikih putopisa ne može mjeriti nagradama, već "pređenim" miljama ili kilometrima. To se ne odnosi na milje koje su autori putopisa opisali, već na sve te kilometre koje čitalac u svojoj glavi "pređe" tokom čitanja knjiga. Na sve te kilometre koji su pokrenuli maštu, inspirisali čitaoca da pješači, vozi i leti.

Granada - španski grad za istraživanje i uživanje

Često van fokusa zbog poznatijih španskih gradova Granada, taj famozni andaluzijski grad zove na istraživanje.

Banjalučki bloger u Trebinju

TREBINJE - Banjalučanin Robert Dacešin, mladi bloger i putopisac, koji je ujedno i vlasnik i urednik popularnog bloga "Rio - Priče sa putovanja", postavio je na društvenim mrežama svoju novu putopisnu video-priču o Trebinju.

Bh. građanima treba viza za 109 zemalja

BANJALUKA - Pasoš BiH nalazi se na 52. mjestu po snazi po broju zemalja u koje se može putovati bez viza, objavila je organizacija "Henley Passport" u svom izvještaju za 2020. godinu.

Kinsejl, irski grad fantastične hrane i šarenila

Lučki gradić Kinsejl redovno se nalazi na listi najljepših mjesta u Irskoj, ali i u Evropi. Razlog tome su uske uličice i kuće u svim bojama, kao i pubovi, restorani, barovi, galerije i trgovine kojima ne nedostaje šarma. Posjetioci se šale da se u Kinsejlu mogu izgubiti samo oni koji su slijepi za boje jer je već nakon prve šetnje lako zapamtiti neobične kuće koje pršte bojama.

Najčitanije