Putovanja

Zemlje zabranjuju letove zbog novog soja korone: "Odluka neopravdana"

Države Evropske unije složile su danas da privremeno obustave putovanja u region južne Afrike nakon otkrivanja nove varijante kovida 19, saopštilo je slovenačko predsjedništvo Savjetom EU.

Amerika ukida restrikcije za strane putnike

VAŠINGTON - SAD će početkom novembra otvoriti svoje granice za sve putnike avionom iz Kine, Indije, Velike Britanije i mnogih evropskih zemalja koji su primili vakcine protiv kovida 19, saopštila je danas Bijela kuća.

Skupovi, putovanja i malo vakcinisanih dižu broj oboljelih u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Tokom ljetnih mjeseci širom BiH su organizovani festivali, koncerti, mitinzi i zborovi na kojima se nije ni marilo za epidemiološke mjere, a pandemija pala u zaborav, pa već prvog dana septembra broj novozaraženih divlja.

Ljetovanja spasila turističke agencije u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Turističke agencije u BiH, nakon teškog perioda izazvanog pandemijom kovida-19, ove sezone imaju napokon uspješnije poslovanje, jer se veći broj građana odlučio da na ljetovanje ide posredstvom agencija.

Na poslovni put avionom planira 40 odsto manje putnika

LONDON - Četiri od deset evropskih putnika planira manje poslovnih putovanja avionom kada se u potpunosti ukinu kovid mjere ograničenja, pri čemu mnogi od njih namjeravaju da nastave s praksom video konferencija, pokazalo je jedno istaživanje objavljeno danas.

Eksplodirao Maskov prototip "Staršip" rakete

VAŠINGTON - Prototip rakete Staršip kompanije Spejs Iks eksplodirao je tokom pokušaja povratnog slijetanja, nekoliko minuta nakon nakon običnog probnog polijetanja s lansirnog pogona kompanije u Teksasu, pokazali su videosnimci.

Mask sljedeće nedjelje šalje letjelicu "Staršip" prema Marsu

Ilon Mask najavljuje prvi pravi let "Staršipa" za sljedeću nedjelju, kada će biti završena probna lansiranja letjelice koja treba da ide na Mars.

Mjesto u Norveškoj pravi dragulj Sjevernog mora

Arhipelag na sjeveru Norveške je zbog svoje blizine Arktičkom krugu (oko 170 km) jedno od najsjevernijih naseljenih mjesta na Zemlji. Uprkos opravdanim pretpostavkama, ima humanije klimatske uslove, zbog kojih su zime blage.

Mask planira sniziti cijenu leta u svemir sa 152 na 2 miliona dolara

Sve ima svoju cijenu, pa tako i putovanja u svemir. U vremenu kada se tehnologija vrtoglavo razvija "dok trepnemo", Ilon Mask, osnivač SpaceX kompanije, želi da cijenu svemirskih putovanja smanji sa 152 miliona dolara, koliko tvrdi da sada košta, na samo dva miliona.

Osam najboljih štiva o putovanjima po izboru svjetskih stručnjaka

Neko je jednom rekao kako se uspjeh velikih putopisa ne može mjeriti nagradama, već "pređenim" miljama ili kilometrima. To se ne odnosi na milje koje su autori putopisa opisali, već na sve te kilometre koje čitalac u svojoj glavi "pređe" tokom čitanja knjiga. Na sve te kilometre koji su pokrenuli maštu, inspirisali čitaoca da pješači, vozi i leti.

Najčitanije