Putovanje

Norveška zabranila iskrcavanje prekookeanskih brodova u svojim lukama

Norveška je zabranila iskrcavanje svih prekookeanskih brodova sa više od stotinu putnika u svojim lukama nakon pojave virusa korona krajem prošle sedmice na brodu sa kojeg su ljudi izašli u luku Tromzo.

SZO: Zabrane putovanja ne mogu biti u nedogled

ŽENEVA - Zabrane međunarodnih putovanja ne mogu ostati na snazi u nedogled i zemlje će morati da učine više kako bi smanjile širenje virusa korona unutar svojih granica, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Svaki četvrti Italijan odustao od ljetovanja

Više od 13 miliona stanovnika Italije odustalo je od ljetovanja ove godine zbog neizvjesnosti, strahovanja i finansijskih poteškoća usljed pandemije virusa COVID-19, što je za 23 odsto manje turista u odnosu na prošlu godinu.

Fidži se otvorio, ali samo za milijardere

Fidži želi da oživi svoj paralizovani turistički sektor, od kojeg u ekonomskom smislu žestoko zavisi, i to privlačenjem VIP gostiju.

EU objavila spisak 14 zemalja iz kojih će dozvoliti ulazak putnika

BRISEL - EU je imenovala 14 zemalja čije građane smatra "sigurnim" da im dozvoli ulazak unutar svojih granica od 1. jula, uprkos pandemiji, ali SAD, Brazil i Kina nisu među njima.

Grci spremaju "karantinske sobe" za pozitivne na kovid-19

Grčka Vlada izdala je nove, obavezne smjernice za hotele širom zemlje u vezi sa mogućim slučajevima kovida-19.

Upozorenje Hrvatima: Bez prijeke potrebe ne putujte u Srbiju i BiH

ZAGREB - Direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" Alemka Markotić komentarisala je trenutnu epidmiološku situaciju u Hrvatskoj, gdje su se pojavili novi slučajevi virusa korona i poručila da bi bilo dobro da niko, ko nema prijeku potrebu, ne putuje u Srbiju i BiH.

Portugalska mjesta koja će vas oduševiti, a nisu Lisabon i Porto

Glavni grad Portugala, Lisabon, jedno je od najpopularnijih odredišta u Evropi i turisti iz cijelog svijeta rado ga posjećuju, ali ova zemlja ima još mnogo mijesta koje vrijedi posjetiti.

SAD: Bez maske nema ulaska u avion

Putnici američkih vazduhoplovnih kompanija koji odbiju da nose zaštintne maske mogli bi da budu spriječeni da se ukrcaju u avion, saopštila je grupacija Airlines for America.

Forbes: Hrvatska i Crna Gora najpoželjnije destinacije u 2020. godini

Prema uticajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih evropskih destinacija za post korona putovanja i turizam, uvrštene su tri hrvatske destinacije, Zagreb, Cavtat i Rijeka, ali i crnogorski Kotor kao i Bohinj u Sloveniji.

Najčitanije