Putovanje

U planu jedinstveni transportni sistem: Vozom ekspresno kroz region

BEOGRAD, BRISEL - EU želi da do 2023. godine, u okviru planova o zajedničkom regionalnom tržištu, uspostavi jedinstveni ekspresni željeznički saobraćaj na području cijelog zapadnog Balkana, a u sličnom periodu i da omogući povezani sistem za naplatu putarina na auto-putevima u cijelom regionu.

Samo tri države na svijetu potpuno otvorene za turiste

Među njima se nalazi i jedna zemlja Balkana.

Njemačka ukida zabranu putovanja iz pet zemalja

BERLIN - Njemačka će od sutra ukinuti zabranu putovanja iz Velike Britanije, Portugalije, Rusije, Indije i Nepala.

U Amsterdamu žele miran život, dosadili im pijani i drogirani turisti

Amsterdamski način života, poznat po liberalnim zakonima, često je privlačio turiste širom svijeta.

EK poručila: Zapadni Balkan još da sačeka na slobodno putovanje u EU

BRISEL - U Evropskoj komisiji pozdravljaju napredak koji zemlje zapadnog Balkna ostvaruju po pitanju epidemiološke situacije i vakcinacije, ali poručuju da treba biti strpljiv do konačnog stavljanja regiona na listu "bezbjednih" zemlja za čije građane neće važiti restrikcije za ulazak u EU.

Evropski parlament odobrio digitalne sertifikate za putovanja od 1. jula

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su zakonodavni rad EU na digitalnom sertifikatu za kovid 19 radi olakšavanja putovanja unutar Unije i doprinosa ekonomskom oporavku, saopšteno je na veb sajtu ove institucije.

IATA: Ublažiti mjere za putovanja

MONTREAL - Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) pojačala je pritisak na vlasti zemalja da ublaže ograničenja uvedena za putovanja, skrećući pažnju na podatke u Velikoj Britaniji koji su pokazali nizak nivo prenošenja virusa korona kod putnika koji dolaze u tu zemlju.

Na more bez uslova jedino u Crnu Goru i Albaniju

BANJALUKA, SARAJEVO - Vrijeme ljetnih odmora je na pragu, a bh. građane koji planiraju ljetovanje provesti u inostranstvu na moru zanima koje sve uslove moraju ispuniti da bi odmor ovog ljeta proveli u stranoj zemlji.

Do 1. jula potvrde o kovid-19 za putovanje

BRISEL - Do 1. jula biće spremne potvrde o kovid-19 koje će omogućiti putovanja u okviru EU, rekao je danas evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders.

SZO protiv dokaza o vakcinaciji za putovanja

ŽENEVA - Komitet za vanredne situacije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) preporučio je danas da dokaz o vakcinaciji nije potreban kao uslov za međunarodna putovanja.

Najčitanije