Putovanje

Novi uslovi za ulazak u Srbiju

U Službenom glasniku objavljena je najnovija Uredba o mjerama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, a osim preciziranja ko još mora da nosu masku i podliježe kazni za kršenje ove mjere, najveći dio ovog propisa odnosi se na ulazak stranih državljana u Srbiju.

Destinacije kao stvorene za nepopravljive romantike

Srećom za zaljubljene širom svijeta, planeta je prepuna romantičnih mjesta koja će vam istovremeno oduzeti dah i ukrasti srce.

Sukob u Ukrajini odgađa posjete evropskim destinacijama

BANJALUKA, BIJELJINA - Građani Srpske sve više otkazaju martovska putovanja zbog trenutne krize s Rusijom i Ukrajinom, jer, kako su nam naveli u turističkim agencijama, strah od rata ljude sve češće ostavlja kod kuće.

Crna Gora među 15 najboljih ljetnjih destinacija u Evropi

Poznati američki magazin o putovanjima, Condé Nast Traveler, uvrstio je Crnu Goru na listu 15 najboljih destinacija u Evropi za ljetnji odmor.

Narod ponikao iz pijeska zna tajne života i zvijezda

U zemlji uljuljkanoj između Sredozemnog i Crvenog mora na sjeveroistoku afričkog kontinenta, tamo u nepreglednom pješčanom beskraju postoje ljudi koji prate zvijezde i čitaju njihove poruke.

Ne kretati na put bez zimske opreme

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, a vozačima se savjetuje maksimalan oprez i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike srpske.

Nova pravila za putovanje u EU, ovo su najvažnije promjene

Evropsko vijeće prije sedam dana je donijelo preporuku o koordinisanom pristupu za olakšavanje sigurnog slobodnog kretanja tokom pandemije virusa korona.

Od 1. februara nova pravila za putovanja unutar EU, ovo su najvažnije promjene

Evropski savjet danas je usvojilo preporuku o koordinisanom pristupu za olakšavanje sigurnog, slobodnog kretanja tokom pandemije kovida 19.

EU priprema nova pravila za putovanja

Evropska unija priprema novi model upravljanja pandemijom virusa korona za putovanja koji podrazumijeva odustajanje od pristupa "geografskog područja porijekla putnika" i prevazilaženje sistema mapa zaraze koji bi ostao "samo na informativnom nivou", objavila je agencija ANSA, pozivajući se na izvore u italijanskoj vladi.

Vakcinisani busterom iz svih zemalja svijeta mogu u Austriju bez ograničenja

Od ponedjeljka 24. januara u Austriju će moći ući sve osobe iz svih zemalja svijeta, uključujući i one iz država s visokim epidemiološkim rizikom, bez ikakvih ograničenja i uslova ukoliko su vakcinisani s trećom (buster) dozom protiv virusa korona.

Objavljena lista najmoćnijih pasoša svijeta za 2022. godinu

Kompanija Henley and Partners je objavila listu najmoćnijih pasoša za ovu godinu. Srbija je napravila pomak i pomjerila se za tri mjesta na listi.

Dejli mejl objavio listu top 10 destinacija za 2022.

Ova godina će donijeti pravu gozbu avantura na otvorenom, novih destinacija i značajnih godišnjica koje će nas privući da se vratimo putovanjima. Dejli mejl je na ovu listu stavio i Crnu Goru. Evo šta su pisali o njoj.

Ovo je najljepša božićna destinacija na svijetu

Iako će sama pomisao na odmor u južnoj Italiji većinu asocirati na ljeto i ljetnje mjesece, južna Italija itekako ima šta za ponuditi i u zimskom, božićnom periodu.

EU ne isključuje nova ograničenja na putovanja u budućnosti

BRISEL - Nova ograničenja putovanja ove zime nisu isključena, rečeno je na samitu Evropskog savjeta u četvrtak dok su čelnici EU razgovarali kako se boriti s porastom zaraze i novom varijantom virusa korona.

Gradovi koji su razočarali turiste: Zagrizete jabuku i shvatite da je luk

Pogledajte listu gradova koji su, prema pisanjima korisnika Redita precijenjeni i kojima se nikada više neće vratiti.

Najčitanije