Putovanje

EU: Granice ostaju otvorene, ali restrikcije na putovanja

BRISEL - Lideri EU zaključili su sinoć na sastanku posvećenom pandemiji kovida-19 da unutrašnje i spoljne granice EU moraju ostati otvorene, ali uz primjenu strogih mjera restrikcije neesencijalnih putovanja.

Upozorenje za putnike iz BiH koji planiraju da putuju u SAD

SARAJEVO - Američka ambasada u Sarajevu objavila je upozorenje za sve putnika koji iz BiH planiraju putovati u SAD, a preporuka je da se o tome konsultuju.

Milioni Amerikanaca namjeravaju da putuju uprkos zabranama

NJUJORK - Oko milion Amerikanaca svakodnevno je putovalo avionom tokom proteklog vikenda uprkos apelima i preklinjanju zdravstvenih eksperata da se izbjegnu okupljanja i putovanja za Dan zahvalnosti zbog porasta smrtnih slučajeva među kovid pacijentima širom SAD.

"Putovanje", film o Aušvicu, otvoriće 14. festival "Prvi kadar"

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Premijerom dokumentarnog filma "Putovanje" autorke Aleksandre Mitrić Štifanić, 9. novembra će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti svečano otvoren 14. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar".

Zbog korone ništa od najluđe noći u Beču ili Budimpešti

BANJALUKA, SARAJEVO - Prethodnih godina brojni bh. građani su najluđu noć provodili u Rimu, Beču, Pragu, Veneciji, Budimpešti, Parizu te ostalim evropskim destinacijama, dok ovaj put to neće biti slučaj, svjedoče u turističkim agencijama.

Zašto vrijeme ide samo u jednom smjeru, od prošlosti ka budućnosti?

Jedno od pitanja koje ljudi postavljaju od kada postoje filozofija i nauka jeste zašto se vrijeme uvijek kreće samo u jednom smjeru od prošlosti preko sadašnjosti prema budućnosti, odnosno zašto vrijeme ima ireverzibilan smjer.

BiH u crvenom, ništa od slobodnog putovanja

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije dogovorili su da koordinišu uslove putovanja stanovništva tokom pandemije virusa korona, što podrazumijeva izradu "pandemijske mape" na osnovu koje će se donositi mjere za putovanje, a kako stvari sada stoje i sudeći po sadašnjim podacima, Bosna i Hercegovina biće označena crvenom bojom kao visokorizična zemlja, tako da njeni građani u zemlje EU neće moći putovati bez PCR testa, karantina, izolacije ili testiranja u samoj EU.

Samo za jednog čovjeka otvorena poznata turistička destinacija

Najpoznatija turistička lokacija u Peruu, Maču Pikču otvorena je nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije virusa korona, ali za samo jednog posjetioca: Japanca koji je zbog virusa ostao "zarobljen" u zemlji.

Savjet EU usvojio preporuku, mapiranje zona putovanja

LUKSEMBURG - Savjet EU usvojio je preporuku o koordinisanom pristupu ograničenjima slobodnog kretanja tokom pandemije COVID-19.

10 čarobnih italijanskih gradića

Svi znamo da veliki gradovi privlače pažnju. Rim, Milano, Torino, Napulj... će vas oduševiti, ali u Italiji postoje i mnogi manji gradovi i mjesta koji očaravaju turiste.

Najčitanije