Putovanje

Ovo je 10 najposjećenijih turističkih atrakcija u 2018. godini

Kako se bliži Nova godina tako imamo sve više statistika o najposjećenijim turistčkim destinacijama. Jednu od njih izvukao je sajt TripAdvisor, pa pročitajte koje su to turističke atrakcije bile najposjećenije u toku ove godine.

Na prevaru putovao svuda po svijetu, a nije potrošio ni marke

Jedan Britanac uhapšen je nakon što je krao lozinke od zaposlenih u turističkim agencijama i sam sebi bukirao putovanja u vrijednosti od 44 hiljade funti.

Srbija među top destinacijama za 2019. godinu

Srbija je izabrana među 12 destinacija koje bi mogle da budu najzanimljivije za putovanja u 2019. godini, objavio je sajt Trevl leming (TravelLemming.com) koji se bavi malo poznatim i istraženim destinacijama u svijetu.

Plaćaš mjesečnu pretplatu i dobiješ tri putovanja godišnje

U Velikoj Britaniji postoji turistička agencija kojoj se može plaćati mjesečna pretplata od 60 evra, a koja će klijente zauzvrat tri puta godišnje odvesti na putovanje. Lokacija se pak, neće znati.

Biciklom iz Švajcarske krenula u Istanbul pa završila putovanje u BiH

Majan Zuner (Maiann Suhner), botaničarka iz švajcarskog grada Nojštela, prije dvije godine krenula je u avanturu na biciklu do Istanbula, a stigla je do BiH i, očarana ljepotama zemlje, u Travniku je odlučila da okonča svoje dugo putovanje.

Pet savjeta za pakovanje

Ako nikad niste bili pod velikim stresom dok se u zadnjim minutama prije putovanja pakujete ili ste robot koji nema emocija ili nosite samo ručnu torbu.

Do 2030. očekuje se 2,4 milijarde dolazaka turista

BRISEL - Svjetski turizam je sve jači, pa se do 2030. godine očekuje 2,4 milijarde međunarodnih turističkih dolazaka, u čemu će prednjačiti turisti iz Kine, Francuske i SAD, procjenjuje analitička kuća "Evromonitor internešnel".

Starim traktorom putuje po Evropi

VELIKA KLADUŠA - Kurt Klukner, neobični avanturista iz austrijskog grada Lojtaša, odlučio je da postavi neslužbeni svjetski rekord u putovanju traktorom, pa se polovinom aprila ove godine odlučio na put dugačak više hiljada kilometara kroz nekoliko evropskih država.

Šta uraditi kad na putovanju pukne guma?

Najčešće pucanje gume se dogodi za vožnje, a kad se to dogodi bitno je ostati smiren i hladne glave.

Najčudniji grad u SAD: Ovdje je zakonom zabranjeno nositi štikle

Prije više od sto godina nastao je jedinstven grad u Americi. Promijenio se, ali je ostalo par začkoljica iz davnina čisto da bude interesantnije. Dobro došli u najčudniji američki grad, Karmel na moru.

Najčitanije