Putovanje

Koje zemlje EU otvaraju granice i kada

LION - Sa popuštanjem mjera uvedenih zbog pandemije virusa korona, zemlje EU počinju da otvaraju svoje granice, pa se mnogi pitaju gdje će moći da idu za odmor, a otvaranje granica sa Srbijom za sada su najavile samo Grčka i Bugarska.

Sve što morate znati ako planirate na more u Grčku

​U pokušaju da otvori zemlju turistima i da spasi sezonu usred pandemije, Grčka je uvela nekoliko protokola koje je neophodno ispuniti da bi se umanjila zabrinutost kako turista, tako i lokalnih zajednica.

EU odlučila - granice zatvorene do 15. juna

Evropska komisija pozvala je zemlje EU i Šengenske (bezvizne) zone da na još 30 dana produže privremeno ograničenje putovanja u zemlje članice.

Preporuka turističkim agencijama u RS za uplaćena putovanja

BANJALUKA - Turističkim agencijama u Republici Srpskoj, zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, preporučeno je da ponude zamjenska putovanja ili izvrše povrat novca za putovanje koje nije realizovano zbog pandemije izazvane virusom korona.

Da li je imunitetski pasoš put ka totalitarizmu

Ideja o imunitetskim ili zdravstvenima pasošima dobija sve veću popularnost među zapadnim vladama, ali ta ideja predstavlja ozbiljnu prijetnju osnovnim slobodama, smatra Peter Endrus, irski naučni novinar. Objašnjava kako je predviđeno da tu gorku pilulu progutamo.

"Putnički balon" unutar EU, korak ka normalnom životu

VILJNUS - Letonija, Litvanija i Estonija otvoriće međusobno granice za svoje građane od 15. maja, stvarajući baltički "putnički balon" unutar Evropske unije u okviru ublažavanja ograničenja uvedenih u vezi s pandemijom virusa korona, saopštili su danas njihovi premijeri.

Makron: Ovog ljeta će međunarodna putovanja biti ograničena

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron je poručio da će ovog ljeta međunarodna putovanja zbog COVID-19 biti ograničena.

Pogled u budućnost letenja: Da li ćemo ovako putovati?

Pandemija virusa korona značajno je uticala na rad avio-kompanija - najveći broj njih je smanjio promet, neke su ga potpuno ukinule, dok se druge trude da obezbijede što sigurnije putovanje koje, pogotovo u današnje vrijeme, nije potreba, nego nužnost.

EU produžava zabranu putovanja do sredine maja

BRISEL - Evropska unija trebalo bi da produži do sredine maja ograničenja na putovanja, saopštila je danas Evropska komisija povodom vanrednih mjerama koje za cilj imaju da ograniče širenje virusa korona.

Kako će putovanja izgledati poslije virusa korona?

Kako su restrikcije kretanja širom svijeta sve veće, teško je zamisliti kako će putovanja izgledati kada one budu ukinute.

Najčitanije