RADNICI

Trivić: Prosvjetni radnici stoički izdržali uslove pandemije

BANJALUKA - Prosvjetni radnici u Republici Srpskoj stoički su izdržali sve uslove koje im je diktirala pandemija virusa korona i maksimalno su se zalagali da učenicima prenesu znanja, rekla je povodom Svjetskog dana prosvjetnih radnika potpredsjednik Ujedinjene Srpske Natalija Trivić.

U novom pogonu u Bosanskoj Krupi zaposleno 50 radnika

BOSANSKA KRUPA - U Bosanskoj Krupi je s radom započeo proizvodni pogon koji je u vlasništvu njemačke kompanije "Ringspann", koja se bavi proizvodnjom pogonskih komponenti i dijelova za motore i električna bicikla.

Zasad neće slati radnike Rudnika Kreka na čekanje

TUZLA - Sindikati radnika Kreke i Samostalni sindikat rudnika FBiH danas su u Tuzli održali sastanak sa direktorom Rudnika Kreka i dogovorena je samo jedna stvar, a to je da nema više pravljenja spiskova radnika za slanje na čekanje do okončanja sudskog postupka.

Dnevnice rastu zbog sve manjeg broja majstora

BANJALUKA - Dnevnice zanatskih radnika, majstora i radnika u građevini, koje se u RS trenutno kreću i do 100 KM, će rasti u narednom periodu, a velika potražnja za majstorima i dalje ne jenjava, te se zbog nedostatka domaćih - radna snaga mora uvoziti iz stranih zemalja

Agencija za rad i zapošljavanje: Slovencima će trebati novih 8.500 bh. radnika

BANJALUKA, LJUBLJANA - Očekuje se da će iz Slovenije u idućoj godini biti zaprimljeno oko 8.500 novih oglasa za zapošljavanje radnika iz BiH.

Češće zloupotrebe bolovanja u Srpskoj

BANJALUKA - Od početka ove godine Fond zdravstvenog osiguranja RS je na osnovu prijava 38 poslodavaca pri provjeri 45 radnika utvrdio da je šest bolovanja bilo zloupotrijebljeno, a poslodavci ističu da je vidljivo da se broj zloupotreba bolovanja iz godine u godinu povećava.

Ugostitelji na mukama zbog manjka radnika tokom ljetne sezone

SARAJEVO, BANJALUKA - Poslodavci u ugostiteljstvu i turizmu u Bosni i Hercegovini tokom ljetne sezone muku muče sa pronalaskom radnika jer masovno odlaze na more raditi zbog veće zarade.

Dobojski medicinari dali krv

DOBOJ - Ljekari, medicinske sestre i tehničari zaposleni u dobojskom Domu zdravlja nakratko su napustili svoja radna mjesta i u Službi za laboratorijsku dijagnostiku dali krv za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

Počeo štrajk zdravstvenih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Sarajevu od jutros su u štrajku, Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, i dodao da medicinari ipak obavljaju dobar dio posla te da ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje građana.

Kanton Sarajevo: Zdravstveni radnici u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Najčitanije