RAK

Predizborna kampanja u BiH počinje u petak

SARAJEVO - Predizborna kampanja za lokalne izbore u BiH zvanično će početi sutra i trajati 30 dana, tokom kojih će se vršiti obraćanja političkih subjekata, kao i emitovanje plaćenog političkog oglašavanja, saopšteno je iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Žene širom svijeta vrelim fotkama slave dan bez grudnjaka

Danas se obilježava svjetski dan bez grudnjaka a ovaj dan se obilježava kako bi se podigla svijest o zdravlju, o redovnim pregledima kako bi se rano otkrio rak dojke.

Umjesto lijeka za kovid, otkrivena supstanca protiv raka

Ruski naučnici u saradnji sa američkim kolegama otkrili su tražeći aktivno jedinjenje za borbu protiv virusa korona, supstancu koja potencijalno može da se upotrijebi za liječenje kancera neuroblastoma.

Srpski fudbaler objavio da ima rak

Srpski fudbaler sa švajcarskim pasošem Vasilije Janjičić objavio je da počinje borbu s kancerom.

Stari most u zlatnoj boji kao znak podrške djeci oboljeloj od raka

Obilježavanje "Zlatnog septembra", mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, započelo je večeras iluminacijom građevina u nekoliko bh. gradova, među kojima i mostarskog Starog mosta.

Jedna vrsta rakova razgrađuje mikroplastiku, ali to nije dobra vijest

Irski naučnici su otkrili da je jedna vrsta sićušnih slatkovodnih rakova u stanju da razgradi mikroplastiku na najsitnije čestice za samo nekoliko dana, što je mnogo brže nego što se do sada vjerovalo i to ih je zabrinulo. To znači da čestice plastike mikroskopske veličine dospevaju u lanac ishrane na do sada nepoznat način.

Savjet ministara BiH imenovao direktore SIPA i RAK-a

SARAJEVO – Na sjednici Savjeta ministara BiH, koja je u podne počela u Sarajevu, imenovani su direktori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), potvrđeno je "Nezavisnim" iz Savjeta ministara.

Zabranjen lov rakova i brojnih vrsta ribe

BANJALUKA - U Srpskoj nije dozvoljen lov riječnog, barskog niti potočnog raka, a zabrana se odnosi i na brojne vrste ribe.

Mitrović: Savjet RAK-a još nije dostavio prijedlog novog direktora agencije

SARAJEVO - Savjetu ministara BiH još nije stigao prijedlog za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), rekao je Srni ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Draško Milinović predložen za direktora RAK-a

SARAJEVO - Bivši direktor RTRS-a Draško Milinović predložen je za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, potvrdio je ministar saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Najčitanije