RAtko Mladić

Darko Mladić: General dočekuje 78. rođendan uz junačko držanje

BEOGRAD - General Ratko Mladić svoj 78. rođendan dočekuje u haškom pritvoru uz junačko držanje, prati sve što se dešava u Republici Srpskoj, a porodica i prijatelji su mu već unaprijed čestitali, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Preminuo sudija Apelacionog vijeća, moguće odlaganje presude Mladiću

Izricanje pravosnažne presude Ratku Mladiću, koje je sudski Mehanizam u Hagu planirao za maj, trebalo bi da bude odgođeno zato što je jedan sudija Apelacionog vijeća preminuo, navodi Beta.

Presude Mladiću, Simatoviću i Stanišiću u maju 2021.

HAG - Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, sudija Karmel Ađijus, izvijestio je Savjet bezbjednosti da se drugostepena presuda generalu Ratku Mladiću očekuje u maju sljedeće godine.

Agius: I pored pandemije, nastavak procesa Mladiću i Stanišiću

NJUJORK - Pandemija virusa korona poremetila je ranije usvojen raspored procesa u završnoj fazi, ali su u nastavku saslušanje po žalbi Ratka Mladića i završne riječi u dokaznom postupku u slučaju Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića, izjavio je predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, Karmel Agius.

"Nastavljena praksa neinformisanja o stanju Ratka Mladića"

BEOGRAD - Porodica i odbrana generala Ratka Mladića nema pravi uvid u njegovo stvarno zdravstveno stanje, jer u Hagu nastavljaju sa praksom da ne dostavljaju informacije i izvještaje o njegovom zdravlju, rekao je generalov sin Darko Mladić.

Advokati šest mjeseci ne mogu da posjete Ratka Mladića

MOSKVA - Međunarodni mehanizam za krivične sudove /MMKS/ u posljednjih šest mjeseci nije dozvolio advokatima da posjete bivšeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, izjavio je za TASS njegov sin Darko Mladić.

Darko Mladić: Ne odustajemo od borbe za zdravlje i život generala

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izjavio je večeras Srni da nema namjeru da prestane da se bori za zdravlje i život svog oca i da ostaje pri namjeri da izdejstvuje dozvolu da generala pregleda tim srpskih ljekara.

Zaharova: U Hagu po svaku cijenu žele potvrdu prvostepene presude Mladiću

BEOGRAD - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je nedopustivo postupanje Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu prema pravima i zdravlju generala Ratka Mladića.

Ponovo odbijen zahtjev branilaca za hospitalizaciju Mladića

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu ponovo je danas odbilo zahtjev za hospitalizaciju nekadašnjeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji su podnijeli njegovi advokati.

Okončana rasprava o žalbama, Mladić: Optužnica pala u vodu

HAG - Rasprava o žalbama na prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, kojom je osuđen na doživotni zatvor, okončana je večeras u Mehanizmu za krivične sudove u Hagu završnom riječi Mladića, a presuda žalbenog vijeća može se očekivati u narednih šest mjeseci do godinu dana.

Najčitanije