RAtko Mladić

"Nastavljena praksa neinformisanja o stanju Ratka Mladića"

BEOGRAD - Porodica i odbrana generala Ratka Mladića nema pravi uvid u njegovo stvarno zdravstveno stanje, jer u Hagu nastavljaju sa praksom da ne dostavljaju informacije i izvještaje o njegovom zdravlju, rekao je generalov sin Darko Mladić.

Advokati šest mjeseci ne mogu da posjete Ratka Mladića

MOSKVA - Međunarodni mehanizam za krivične sudove /MMKS/ u posljednjih šest mjeseci nije dozvolio advokatima da posjete bivšeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, izjavio je za TASS njegov sin Darko Mladić.

Darko Mladić: Ne odustajemo od borbe za zdravlje i život generala

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izjavio je večeras Srni da nema namjeru da prestane da se bori za zdravlje i život svog oca i da ostaje pri namjeri da izdejstvuje dozvolu da generala pregleda tim srpskih ljekara.

Zaharova: U Hagu po svaku cijenu žele potvrdu prvostepene presude Mladiću

BEOGRAD - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je nedopustivo postupanje Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu prema pravima i zdravlju generala Ratka Mladića.

Ponovo odbijen zahtjev branilaca za hospitalizaciju Mladića

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu ponovo je danas odbilo zahtjev za hospitalizaciju nekadašnjeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji su podnijeli njegovi advokati.

Okončana rasprava o žalbama, Mladić: Optužnica pala u vodu

HAG - Rasprava o žalbama na prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, kojom je osuđen na doživotni zatvor, okončana je večeras u Mehanizmu za krivične sudove u Hagu završnom riječi Mladića, a presuda žalbenog vijeća može se očekivati u narednih šest mjeseci do godinu dana.

Tužilaštvo traži potvrdu izrečene kazne Ratku Mladiću

HAG - Tužilaštvo je danas pozvalo sudsko vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove da potvrdi izrečenu kaznu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Odbrana traži oslobađanje generala Mladića

HAG - Prvog dana rasprave o žalbama na prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću, kojom je osuđen na doživotni zatvor, njegovi advokati zatražili su od petočlanog žalbenog vijeća da presudi preinači u oslobađajuću.

Tehničke poteškoće na raspravi u Hagu, Mladić čita knjigu u sudnici

BEOGRAD - Rasprava u Haškom mehanizmu o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću, koja je danas počela, odvija se uz prekide zbog tehničkih poteškoća, usljed kojih predsjedavajuća sudija Priska Nijambe u nekoliko navrata nije mogla da čuje šta se govori u sudnici, pa je na kraju odredila i jednočasovnu pauzu.

Počinje dvodnevna rasprava o žalbama na presudu Mladiću

HAG - Pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove danas bi trebala da počne dvodnevna rasprave o žalbama na prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Najčitanije