REPUBLIKA SRPSKA

Istraživanje: Većina građana Srpske ne želi u NATO, ali želi u EU

BANJALUKA - Za razliku od mladih, koji u većini ne daju podršku ulasku BiH u NATO i EU, većina populacije starije od 55 godina u Republici Srpskoj daje podršku evroatlantskim integracijama, što može upućivati na neposredno iskustvo ratnog perioda i želju za zaštitom od ponovnih rizika tog tipa.

Bez dogovora o najnižoj plati u RS

BANJALUKA - Članovi Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske nisu postigli dogovor o najnižoj plati u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

Vulin i Dodik obišli porodicu Bajić u Drvaru

DRVAR - Tokom današnje posjete Drvaru ministar odbrane Aleksandar Vulin i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posjetili su i domaćinstvo porodice Bajić u tom gradu, a majka troje djece Novka Bajić, tekstilni tehničar, biće jedna od stotinu radnika koja će dobiti zaposlenje u pogonu vranjskog "Jumka".

Izgradnja stanova u padu 51%, ali samo na papiru

BANJALUKA - Broj predviđenih stanova za gradnju u Republici Srpskoj u septembru ove godine bio je manji za 50,9 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju najnoviji statistički podaci, dok u građevinskom sektoru tvrde da se nikako ne bi moglo reći da je došlo do pada građevinske aktivnosti u pogledu stanogradnje.

Nastavak pozitivnih trendova u naplati javnih prihoda u Srpskoj

BANJALUKA - Naplata javnih prihoda u Republici Srpskoj, za deset mjeseci ove godine premašila je dvije milijarde maraka, što je nastavak pozitivnih trendova.

"Sljedeće godine najveće usklađivanje rasta penzija u Srpskoj"

BANJALUKA - Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić rekao je da bi u januaru naredne godine trebalo da uslijedi najveće usklađivanje rasta penzija u Republici Srpskoj od tri i po odsto, tako da penzije dostignu nivo od 50 odsto prosječne plate.

Plenković: Tražićemo promjenu trase autoputa u RS

ZAGREB - Hrvatske vlasti će ispitati mogućnost promjene planirane trase autoputa od Banjaluke do Beograda, na teritoriji opštine Modriča, izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

Pet radnika poginulo ove godine u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik granskog Sindikata građevinarstva i stambeno-komunalnih djelatnosti Republike Srpske Dragana Vrabičić izjavila je da je ove godine pet radnika poginulo na radnom mjestu jer nisu bili zaštićeni onako kako je propisano odgovarajućim zakonom, zbog čega je neophodna stroga primjena zakona i kontrola inspekcija.

Cvijanović: Srpska prikazuje realno stanje

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Srpska u izvještajima Savjetu bezbjednosti UN predstavlja realno stanje u BiH, dok visoki predstavnik šalje političke pamflete koji tendenciozno prikazuju prilike u zemlji.

Republiku Srpsku posjećuje više turista

BANJALUKA - Republiku Srpsku je za proteklih devet mjeseci posjetilo 304.892 turista, koji su ostvarili 740.521 noćenje i broj dolazaka veći je za 3,4 odsto, a noćenja za 3,5 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najčitanije