REPUBLIKA SRPSKA

Cvijanović: Bošnjački političari se ponašaju kao samoproklamovani vlasnici BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da se bošnjački političari ponašaju kao samoproklamovani vlasnici BiH u kojoj bi sve bilo bajno samo da nema Srba i Hrvata koji imaju stav i definisane političke ciljeve i koji su spremni da o njima razgovaraju.

Cvijanovićeva posjetila sedmočlanu porodicu Jelisavac u Brezičanima

​PRIJEDOR - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je večeras sedmočlanu porodicu Jelisavac iz prijedorske mjesne zajednice Brezičani i istakla da su djeca budućnost Republike Srpske.

Višković razgovarao sa Vulinom u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, saopšteno je iz Vlade RS.

Đokić: Ima zainteresovanih za geološka istraživanja u Srpskoj

PRIJEDOR - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ima saznanja, kako je rekao, da ima zainteresovanih za geološka istraživanja, posebno u istočnom dijelu Republike Srpske, gdje su, prema ranijim istraživanjima, markirana ležišta, potencijalni geološki znakovi da postoje određene metalične sirovine.

Dodik: Srpska neće ratovati ni ako bude napadnuta

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da politička borba za Republiku Srpsku nikada nije prestala, da ona neće ratovati čak i ako bude napadnuta, već će se politički odbraniti.

Zakazana posebna sjednica NS RS o vraćanju nadležnosti

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za petak, 10. decembar, posebnu sjednicu o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH, saopšteno je iz ove institucije.

U Srpskoj preminulo 15 osoba, zaraženo još 216

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 650 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 216 оsоba.

Cvijanović: Srpska spremna za vraćanje oduzetih nadležnosti

​BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Republika Srpska spremna za vraćanje oduzetih nadležnosti, te da je vrijeme da se vidi šta su pravi uzroci problema, te šta je dobijeno prenosom nadležnosti.

U Srpskoj rođene 22 bebe

U Republici Srpskoj su u protekla 24 časa rođene 22 bebe.

"Srpska ima tri puta manju cijenu gasa"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je zahvalan predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu koji je direktno potvrdio da će cijena gasa za Republiku Srpsku ostati ista i da se neće mijenjati.

Najčitanije