RIjeka

Ušće rijeka Rone i Arve u Ženevi prirodni fenomen koji stvara magiju

Satovi, čokolada, sir, banke i neutralnost - prve su asocijacije za Švajcarsku - prelijepu državu koja plijeni svojim prirodnim ljepotama, stotinama ledničkih jezera, glečerima i vječno bijelim planinskim vrhovima, koje je gotovo nemoguće opisati.

Jaka eksplozija probudila Riječane, raznijet bankomat

RIJEKA - Snažna eksplozija probudila je stanovnike riječke Kantride jutros nešto prije 4 sata, kad je raznesen bankomat Erste banke, koji se nalazi na ulazu u prodavnicu Brodokomerca u ulici Vere Bratonje, prenosi Novi list.

Spojen vijadukt "Babina Rijeka" visok 120 metara, pogledajte kako izgleda

Jedan od najzahtjevnijih građevinskih objekata na poddionici Klopče – Donja Gračanica, vijadukt Babina Rijeka kod Zenice u ponedjeljak je zvanično spojen.

Nova provokacija u Rijeci: Zastava Kraljevine Italije na Guvernerovoj palati

RIJEKA - Više osoba koje su za sada nepoznate policiji sinoć je istaklo italijansku zastavu na Guvernerovu palatu u Rijeci, gdje se danas otvara izložba povodom stote godišnjice okupacije Rijeke.

Rijeka ispala iz Evrope

Fudbaleri Rijeke nisu se uspjeli plasirati u takmičenje po grupama Lige Evrope, oni su u revanš susretu posljednjeg, 4. pretkola na Rujevici odigrali 1:1 protiv belgijskog Genta te tako nisu nadoknadili poraz (1:2) iz prve utakmice otprije sedam dana.

Napadač na Srbina u Rijeci dobio 30 dana istražnog zatvora

ZAGREB - Pripadniku Uprave civilne zaštite pri hrvatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova M.Š (42), koji je uhapšen zbog napada i povređivanja Srbina Dobrivoja Arsića u Viškovu kod Rijeke, određen je istražni zatvor od 30 dana.

Pretučen srpski povratnik kod Rijeke

Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj dogodio se prije tri dana, u utorak, a pretučen je srpski povratnik iz okoline Rijeke.

Na dijelu autoputa Rijeka-Zagreb zbog vjetra voze samo automobili

ZAGREB - Autoput Rijeka-Zagreb između petlji Kikovica i Delnice zbog vjetra je otvoren samo za putničke automobile.

Žena propala kroz strop tržnog centra u Rijeci

RIJEKA - Jedna žena povrijeđena je u srijedu u Rijeci nakon što je u tržnom centru Tower Centar propala kroz strop nešto poslije 14 sati.

Životinjske iznutrice plutaju rijekama

BIHAĆ - Zbog nesavjesnih pojedinaca, ovih dana su na brojnim mjestima u prirodi i rijekama u USK bačene velike količine otpada animalnog porijekla koje zagađuju okoliš i mogu dovesti do zaraza.

Najčitanije