RIjeka

Zapalio se autobus na autoputu kod Rijeke

RIJEKA - Autobus na autoputu kod Rijeke zapalio se u popodnevnim časovima.

I godinu dana nakon katastrofe dio Spreče mrtva zona

DOBOJ - Godinu dana nakon što su hemikalije iscurile iz odlagališta Fabrike sode u Lukavcu i uništile ribu u slivu Spreče, uočeno je prisustvo ribe oko ušća, ali gornji dio ove rijeke je i dalje mrtva zona, rekao je Srni član Upravnog odbora Ribarskog saveza Republike Srpske Darko Mitrović.

"Drina zaslužuje da bude na listi Uneska"

Rijeka Drina zaslužuje da bude prvo prirodno dobro BiH na listi svjetske baštine Uneska, smatra kapetan Nenad Radović, koji ovom rijekom plovi više od 12 godina.

Kćerku komšinice nasmrt izbo nožem zbog puta?

Na Županijskom sudu u Rijeci počelo je suđenje 73-godišnjem Džemalu Merdanoviću za ubistvo 55-godišnje komšinice Milke Grivičić prošlog ljeta.

Rijeka Rastoka očišćena od smeća

RIBNIK - Članovi Speleološkog ekološkog društva (SPED) "Mačkića kamen" iz Ribnika očistili su od smeća rijeku Rastoku od kraja sela Treskavac do istoimenog manastira.

Dječak pronašao bombu u rijeci kod Trnova

TRNOVO - Trinaestogodišnji dječak pronašao je bombu "kašikaru" na obali Crne rijeke nedaleko od Trnova.

Rijeka: "U", "Ustaše Vežica" i "Ubi Srbina" na plakatima SDSS

RIJEKA - Plakati Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u kampanji za izbore za Evropski parlament danima su uništavani širom Hrvatske, a najnoviji primer dolazi iz Rijeke, navodi index.hr.

Sava stagnira, ostale rijeke u koritima

ISTOČNO SARAJEVO - Rijeka Sava generalno stagnira duž cijelog toka u Republici Srpskoj i nema značajnijih izlivanja, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Nivo rijeke Bosne stagnira

DOBOJ - Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 6.00 časova iznosio je 413 centimetara i opada, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Gradski i pejzažni arhitekta posjetili kanjon Suturlije

BANJALUKA - Kanjon rijeke Suturlije, u kojem je planirana izgradnja turističke oaze, a koji ima potencijal da se uredi za sve ljubitelje prirode, posjetioce, građane i turiste, danas su obišli Ivan Rašković, gradski arhitekta, i Ognjen Šukalo, pejzažni arhitekta.

Najčitanije