ROSU

Graso sada tvrdi da KFOR nije znao za akciju ROSU: Pogrešno sam interpretiran

BEOGRAD - Portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je da KFOR nije bio obaviješten o nedavnoj akciji kosovske policije na sjeveru Kosova, da je to bila akcija policije i da nikada nije rekao da je KFOR bio obaviješten niti da je ikoga obavijestio.

Albancima smetaju srpske sirene, spremaju mjere protiv onih koji su ih uključili

PRIŠTINA - Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Ekrem Mustafa, izjavio je danas da je u toku istraga o tome ko je naredio uključivanje sirena za vazdušnu opasnost na sjeveru Kosova i Metohije, tokom nedavne policijske akcije hapšenja pripadnika policije osumnjičenih za navodnu zloupotrebu službenog položaja.

Objavljen snimak napada na Rusa na KiM

BEOGRAD - Objavljen je snimak trenutka napada na pripadnika UNMIK-a Mihaila Krasnoščenkova, koji je 28. maja uhapšen i pretučen u selu Gornja Varaga na Kosovu i Metohiji.

Službenici UN-a ne mogu biti proglašeni "personom non grata"

BEOGRAD - Proglašavanje nepoželjnom osobom (personom non grata) nije primjenjivo na službenike UN, saopštila je pres-kancelarija UN povodom odluke prištinskih vlasti da proglase nepoželjnim na Kosmetu prisustvo ruskog diplomate Mihaila Krasnoščekova, koga je 28. maja uhapsila i pretukla kosovska policija.

Jednomjesečni pritvor uhapšenim pripadnicima KPS-a

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini prihvatio je danas zahtjev tužioca da se svim uhapšenim pripadnicima Kosovske policijske službe, njih 22, odredi jednomjesečni pritvor, rekao je Srni advokat Miloš Delević.

Euleks: Nismo učestvovali u akciji ROSU na sjeveru KiM

PRIŠTINA - Misija EU za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji (Euleks) saopštila je da ni na koji način nije bila uključena u akciju Kosovske policijske službe, koja je u utorak, 28. maja, sprovedena na sjeveru Kosova.

Povrijeđeni Rus krenuo za Beograd iz Kosovske Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA - Službenik UNMIK-a Mihail Krasnoščenkov, koji je pretučen i priveden poslije brutalne akcije specijalaca koje je poslala administracija u Prištini na sjever KiM, danas je oko 13 časova upućen iz kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici ka Beogradu.

Vučić odgovorio Grasu: Potvrdio je da sam bio u pravu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je portparol KFOR-a Vinćenco Graso najnovijom izjavom da je o akciji hapšenja na sjeveru KiM bio obaviješten svako ko čita novine potvrdio njegovu izjavu da KFOR nije obavestio Beograd o tome šta se sprema i događa.

KFOR: Ko god je čitao vijesti znao je da će se desiti akcija

KOSOVSKA MITROVICA - Portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je da su svi bili obaviješteni o akciji jedinice ROSU.

Akcija ROSU nije gotova, na spisku još četiri policajca?

BEOGRAD - Akcija hapšenja na sjeveru KiM, koju su juče započeli pripadnici ROSU, nije okončana, jer su hapšenje izbjegla četiri policajca KPS koja su bila na listi, piše "Blic".

Najčitanije