RS

Parlament RS usvojio dopune Krivičnog zakonika: Srpska jedinstvom uzvratila Incku

BANJALUKA - Odluka visokog predstavnika o nametanju Krivičnog zakona BiH kojim se, između ostalog, zabranjuje negiranje genocida neće se primjenjivati na teritoriji Republike Srpske, a dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona, predstavnici Republike Srpske u Savjetu ministara BiH, Predsjedništvu BiH i parlamentu BiH neće donositi odluke.

Čubrilović pozvao lidere svih stranaka u RS na sastanak

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj na sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srpske u ponedjeljak, 26. jula, saopšteno je iz NS RS.

Fond PIO RS dostigao najveći broj osiguranika u istoriji postojanja

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske dostigao je najveći broj osiguranika u istoriji postojanja od 1992. godine - 318.702, saopšteno je iz Fonda.

Vučić: Nestabilnost proizvode oni koji pričaju o ukidanju Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da ne proizvodi Srbija nestabilnost, nego oni koji suprotno Dejtonskom sporazumu svakog dana pričaju o ukidanju Republike Srpske.

Đaković-Dević: Delta soj zasad nije izolovan u RS, pitanje je vremena

SARAJEVO - U Republici Srpskoj za sada nije sekvencionisan nijedan slučaj delta ili lambda soja virusa korona, ali se to očekuje s obzirom na situaciju u Evropi i zemljama u okruženju, izjavila je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Republike Srpske Jelena Đaković-Dević.

Višković: Vlada u Banjaluku ulaže više od 105 miliona maraka

ZVORNIK - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Vlada u Banjaluku ulaže više od 105 miliona KM.

Uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pala i tri policajca MUP-a RS

BANJALUKA - M.B. iz Cetinja, koga potražuje Interpol, i policijski službenik M.M. iz Banjaluke uhapšeni su juče u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

RS od 12. jula počinje sa masovnom vakcinacijom

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici donio odluku kojom zadužuje domove zdravlja da od 12. jula vakcinaciju građana protiv virusa korona organizuju u periodu od 9 do 19 časova radnim danom, a subotom u periodu od 9 do 15 časova.

Dodik: Ideja RS mora da ostane čista, odbaciti prljanje tog imena

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u Beogradu na tribini pod nazivom "Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici" da ideja Republike Srpske mora da ostane čista i da je neophodno odbaciti svaku vrstu satanizacije ili prljanja tog imena, što je najbolje činiti promovisanjem istine.

Lani u budžet Srpske uplaćeno više od 37 miliona KM po osnovu koncesija

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2020. godinu, prema kojem je lani u budžet uplaćeno 37,7 miliona KM na ime jednokratne koncesione naknade za pravo korišćenja prirodnih resursa Srpske.

Najčitanije