RS

Za tri dana u Srpskoj 26 novozaraženih, preminula dva muškarca

BANJALUKA - U pоsljеdnja tri dаnа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 216 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 26 оsоbа, dok su u istom periodu od posljedica zaraze preminule dvije osobe.

Početak nove arhitektonske transformacije MSU RS

BANJALUKA - Novi rekonstruisani prostor u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u petak je svečano otvorila Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, a ovom događaju prisustvovali su Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske zajedno sa predstavnicima ovog i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

U Srpskoj osam novozaraženih

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 114 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnаpоtvrđеn је kоd оsаm оsоbа.

"Bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni slobode"

BANJALUKA - Svečanim defileom ešalona Vojske Republike Srpske (VRS) kroz grad, danas je u Banjaluci počelo obilježavanje 30 godina od formiranja VRS.

Šmit u UN-u kritikovao Srpsku, Rusija i Kina mu poručile da je nelegalan

​NJUJORK - Prijetnje ustavnom poretku u BiH dolaze s jedne strane, RS, rekao je Kristijan Šmit, visoki predstavnik kojeg Republika Srpska ne priznaje, za kojeg su predstavnici Ruske Federacije i Kine, tokom njegovog predstavljanja izvještaja Savjetu bezbjednosti o stanju u BiH, rekli da je nelegalan.

UKC RS zapošljava 50 maturanata Medicinske škole

BANJALUKA - Pedeset maturanata Medicinske škole u Banjaluci biće primljeno u radni odnos u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci.

Izložba "Dekorativna sopstva" Borjane Mrđe za "Noć muzeja" u MSU RS

BANJALUKA - Izložba "Dekorativna sopstva" Borjane Mrđe, banjalučke umjetnice i profesorice na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, biće otvorena u subotu, s početkom u 20 časova, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), čime će u ovoj ustanovi započeti manifestacija "Noć muzeja".

Bez saglasnosti Sindikata oko povećanja cijene rada u MUP-u

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nije postiglo saglasnost sa predstavnicima Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS o Zaključku Vlade Srpske, a u vezi sa povećanjem cijene rada sa 100 na 110 KM.

IRB RS čisti prostor oštećen u požaru, do kraja sedmice odobravanje kredita

BANJALUKA - Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRB RS), izjavio je da se očekuje da će se do kraja sedmice početi s odobravanjem kredita.

Ćamil Duraković se kandiduje za predsjednika Republike Srpske

SREBRENICA - Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice, odlučio se kandidovati za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

Izložba "Iskustvo u gužvi" u MSU RS privukla više od 4.000 posjetilaca

Retrospektivnu izložbu Goranke Matić "Iskustvo u gužvi" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u periodu od 10. marta do 3. maja, dana zatvaranja izložbe, pogledalo je više od 4.000 posjetilaca.

Stevanović: Vraćanje oduzetih nadležnosti je vitalni interes Srpske

BANJALUKA - DEMOS smatra da su opravdani zahtjevi Republike Srpske za povratak nadležnosti koje su svojevremeno pod političkim pritiskom tzv. međunarodne zajednice prenesene na nivo institucija BiH, a koje su originalno bile date entitetima, izjavila je danas zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović.

U Srpskoj 17 novozaraženih, preminuo muškarac

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 96 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 17 оsоba, dok je od posljedica zaraze preminula jedna osoba.

Lukač: MUP Srpske posebnu pažnju posvećuje sistemu obrazovanja

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da MUP Srpske posebnu pažnju posvećuje sistemu obrazovanja, te u tom smislu, u skladu sa vlastitim kapacitetima, ulaže dodatne napore za obučavanje i dodatno usavršavanje policijskog kadra.

Povećan broj zaraženih u Srpskoj

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 159 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 51 оsоbе.

Najčitanije