RS

UKC Srpske: Popunjeni termini za besplatne preglede krvnih sudova

BANJALUKA - Iz UKC-a Republike Srpske danas su saopštili da su popunjeni termini za besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova glave i vrata bez uputnice u Klinici za neurologiju.

Đajić: Prevencija najbolji lijek, obaviti pregled krvnih sudova vrata i glave

BANJALUKA - Interesovanje građana za besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova glave i vrata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske je veliko, a neurolozi svakodnevno pregledaju znatan broj pacijenata.

Cvijanović: Srpska pokazala da nije niži nivo vlasti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Republika Srpska pokazala da nije niži nivo vlasti, da ništa ne otima od BiH, ali ne dozvoljava ni da se šta otima od nje.

Ustavni sud RS odbacio prijedlog Stanivukovića

BANJALUKA - Ustavni sud Republike Srpske odbacio je prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za ocjenjivanje ustavnosti i zakonitosti Odluke gradske skupštine o usvajanju budžeta za 2021. godinu u dijelu koji se odnosi na budžetske izdatke po korisnicima - jednokratna novčana pomoć zaposlenim u zdravstvu na teritoriji grada.

Veliko interesovanje građana za besplatne preglede u UKC-u Srpske

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske juče su počeli ultrazvučni pregledi krvnih sudova glave i vrata u okviru kampanje koju sprovode Udruženje neurologa Republike Srpske i UKC, a s ciljem podizanja svijesti o prevenciji moždanog udara.

Stanić: Moguć bojkot posebne sjednice Skupštine RS

BANJALUKA - Poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske najavljuju mogućnost bojkta sutrašnje posebne sjednice parlamenta na kojoj je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su štetni po vitalne interese Republike Srpske.

U Srpskoj 250 novozaraženih, 14 osoba preminulo

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 770 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 250 оsоba, dok je preminulo 14 osoba.

Avion EUFOR-a motrio vježbu MUP-a RS

ISTOČNO SARAJEVO - Taktičko-pokaznu vježbu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koja je u petak održana na dvije lokacije, odnosno u Donjim Baraćima, kod Mrkonjić Grada, i na Jahorini, na ovoj olimpijskoj planini je nadgledao avion EUFOR-a, što, ističu iz MUP-a RS, nije najavljeno.

U Srpskoj 354 novozaraženih, 21 osoba preminula

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 895 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 354 оsоbe, dok je preminula 21 osoba.

Povrijeđeni Prijedorčanin priključen na aparate za mehaničku ventilaciju

BANJALUKA - Pacijent čiji su inicijali G.P. (21) iz Prijedora, koji je zadobio tešku povredu glave u sinoćnjem sudaru motocikla i putničkog vozila, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze su neizvjesne, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske

Najčitanije