RS

Tuča u Fudbalskom savezu RS, uhapšena jedna osoba

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je danas jednu osobu nakon tuče u Fudbalskom savezu Republike Srpske.

Mobilni brojači postavljeni uz puteve u Srpskoj: Mjere brzinu, ali ne pišu kazne

BANJALUKA - Na više dionica magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj postavljeni su pokretni brojački sistemi, koji rade na principu vazdušnih crijeva, te broje, ali i kvalifikuju vozila po dužini i brzini kojim su se kretala, s tim što to nema nikakvih posljedica po učesnike u saobraćaju.

Narodna skupština RS usvojila dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji propisuje da će se policijskom službeniku lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđivati na osnovu pet godišnjih plata koje su za njega najpovoljnije.

NS RS raspušta Skupštinu u Tesliću

​BANJALUKA - Vlada RS nakon nekoliko mjeseci prihvatila je inicijativu za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, a konačnu riječ o svemu daće Narodna skupština RS.

Prvo ročište po tužbi Srpske protiv FBiH u oktobru

SARAJEVO - Pripremno ročište po tužbi Republike Srpske protiv Federacije BiH, podnesenoj zbog duga po osnovu raspodjele prihoda od indirektnih poreza, biće održano krajem oktobra, potvrđeno je u Sudu BiH.

Poslanici NS RS smijenili potpredsjednika Senada Bratića

​BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske smijenili su, na Posebnoj sjednici, potpredsjednika te institucije Senada Bratića.

Višković poslanike pozvao na jedinstvo

​BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je večeras poslanike opozicije u Narodnoj skupštini da se pridruže inicijativi za smjenu potpredsjednika skupštine Senada Bratića, te da se javnosti kaže da ovo nije politička pobjeda SNSD-a već legalni odgovor na Programsku deklaraciju SDA.

Poslanici ipak raspravljaju o smjeni Bratića, a on podnio ostavku

BANJALUKA – Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske otpočeli su ipak kasno poslije podne raspravu o smjeni Senada Bratića, potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici NSRS na vanrednoj sjednici o smjeni Bratića

BANJALUKA - Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za večeras u 18 sati posebnu sjednicu, a na dnevnom redu je smjena potpredsjednika parlamenta Senada Bratića (SDA), a kao reakcija na Deklaraciju SDA usvojenu na nedavnom kongresu te stranke.

Privredna komora traži stolicu u Ekonomsko-socijalnom savjetu

​BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske dostavila je Vladi RS prijedloge za Program ekonomskih reformi u periodu 2020-2023. godina, a gdje traže izmjene Zakona o Ekonomsko-socijalnom savjetu u kojem traže stolicu za svog predstavnika.

Najčitanije