RS

"Peća i vuk" posljednja premijera u 63. sezoni Dječijeg pozorišta RS

​BANJALUKA - Predstava "Peća i vuk", koju je napisao slavni ruski kompozitor Sergej Prokofjev, biće sutra premijerno izvedena s početkom u 19 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS). U pitanju je posljednja premijera u 63. sezoni, a za koju je režiju radila Biserka Kolevska.

Najveća prosječna plata u aprilu u RS 1.385 KM

BANJALUKA - Najveća prosječna neto plata u Republici Srpskoj u aprilu od 1.385 KM isplaćena je u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja, a najniža u ugostiteljstvu - 617 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

"Tijanin zakon" moguć i u Srpskoj

​BANJALUKA - Nakon što su u Srbiji usvojene izmjene i dopune Krivičnog zakonika, kojim je, u skladu s prijedlogom Fondacije "Tijana Jurić", predviđena doživotna robija za teško ubistvo, silovanje, te obljubu nad djetetom, trudnicom i nemoćnim licem, velike su šanse da primjena ovakve kaznene politike zaživi i u RS.

UKC RS: Problem je u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama BiH

BANJALUKA – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske izdao je danas saopštenje u kome su skrenuli pažnju na osnovni problem sa kojim se suočavaju u svom radu.

Samo 17 odsto radnika ima platu veću od 1.200 KM

​BANJALUKA - Platu veću od 1.200 KM imalo je 41.889 radnika u Republici Srpskoj, pokazuju podaci Poreske uprave RS za februar ove godine.

Uloga muzeja je i da doprinose miru i suživotu

​BANJALUKA - Suai Aksoi, generalna predsjednica ICOM-a (Međunarodne muzejske organizacije pri UNESCO-u), posjetila je Muzej savremene umjetnosti RS (MSU RS) i Muzej Republike Srpske i tom prilikom upoznala se s radom ove dvije institucije kroz izložbu "Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran", odnosno projekat "Zmijanjski vez - svjetsko nematerijalno nasljeđe".

Broj penzionera za pet godina porastao za skoro 51.000

​BANJALUKA - Broj penzionera u BiH se, prema podacima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS i Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje, u posljednjih pet godina povećao za više od 50.000, a prema mišljenju stručnjaka, s obzirom na to da imamo konstantan odlazak radne snage, problem bi mogao biti još izraženiji.

Vrijednost prodaje premašila 62 miliona KM

BANJALUKA - Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata u Republici Srpskoj u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 62,3 miliona KM i veća je za 10,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Goran Maričić za "Nezavisne": Više zaposlenih i rast plata podebljali prihode

Poreska uprava Republike Srpske je i u ovoj godini nastavila trend rasta javnih prihoda, za šta svakako treba zahvaliti pozitivnim makroekonomskim i političkim prilikama u Republici Srpskoj, koje su uslovile da dođe do povećanja plata u realnom i javnom sektoru, kao i do rasta broja zaposlenih, rekao je to u intervjuu za "Nezavisne novine" Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske.

Višković: Vodostaji rijeka u Srpskoj opadaju, ne očekuje se rast Save

​BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da vodostaji rijeka u Srpskoj opadaju i da se ne očekuje rast nivoa rijeke Save, što je od izuzetnog značaja.

Najčitanije