RS

U ponedjeljak prva operacija u novim hirurškim salama UKC-a RS

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je Srni da će u ponedjeljak, 24. septembra, promotivnu operaciju u novoopremljenim hirurškim salama u sjevernom krilu UKC-a obaviti domaći i ruski ljekari iz Sankt Peterburga.

Sindikat traži povećanje plata policijskim službenicima u RS

BANJALUKA - Sindikat radnika unutrašnjih poslova Srpske donio je odluku o potpisivanju peticije članova ovog sindikata i pripadnika MUP-a sa zahtjevom za povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada, te utvrđivanja drugačije osnovice za obračun visine penzija na osnovu plata u petogodišnjem periodu.

Svi svojataju fotelju šefa Vlade RS

BANJALUKA - Iako oktobarski opšti izbori nisu ni održani, niti se zna kakav će biti omjer snaga u Narodnoj skupštini Republike Srpske, svaka politička partija već je počela da svojata mjesto premijera Republike Srpske.

Lavrova u stopu prate ljekari, vatrogasci izvoze najbolja vozila

BANJALUKA - Da posjeta Sergeja Lavrova, ministra inostranih poslova Rusije, koja je planirana za sutra u Banjaluci, protekne u najboljem redu, uz veliki broj policajaca, pobrinuće se i ljekari, koji će rusku delegaciju pratiti u svaku stopu, ali i vatrogasci, koji na ulice izvoze najsavremenija vozila.

Lukač sa šefom Misije OEBS: MUP Srpske profesionalna struktura

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je Ministarstvo, na čijem je čelu, profesionalna struktura koja će omogućiti građanima Srpske da nesmetano i demokratski ostvare svoja prava.

UKC RS: Zahvalnost radnicima što nisu podržali štrajk

BANJALUKA - Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske zahvalilo je zaposlenima u ovoj ustanovi na ukazanom povjerenju i podršci, koji se, kako navode, ogledaju i u činjenici da se veoma mali broj radnika odazvao današnjem štrajku upozorenja.

Bogdanić: UKC obnovom dobija sve što je nedostajalo

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da se obnovom i izgradnjom Univerzitetskog kliničkog centra Srpske dobija ono što je na neki način nedostajalo - savremena hirurgija i hirurške sale, te klinički centar na jednom mjestu.

Nijemcima za biznis BiH draža od Hrvatske

BANJALUKA - Njemačkim preduzetnicima tržište BiH mnogo je interesantnije nego tržište susjedne Hrvatske, pa se, i pored brojnih administrativnih prepreka, većina njih odluči da investira baš u nju.

Obuka za ponašanje u prevrnutom automobilu za građane RS

BANJALUKA - Agencija za bezbjednost saobraćaja RS nabaviće simulator prevrtanja vozila tzv. ražanj, pomoću kojeg će građani u RS moći da nauče kako se ponašati u slučaju da se njihovo vozilo prevrne.

Bez dogovora sa "Željeznicima" i Naftnom industrijom Srpske

BANJALUKA - Konfederacija sindikata Republike Srpske tvrdi da predstavnici "Željeznica" i Naftne industrije Srpske nisu ispoštovali dogovor ovog sindikata i Vlade Srpske o zaključivanju kolektivnih ugovora za zaposlene u navedenim preduzećima.

Najčitanije