RS

Presretač ga "ulovio" na 266 km/h

BANJALUKA, GRADIŠKA - Brzina od 266 kilometara na čas kojom se kretao motociklista na magistralnom putu Banjaluka - Gradiška najveća je koju su evidentirali presretači u Republici Srpskoj u prošloj godini.

SNSD zapečatio Bratićevu sudbinu?

BANJALUKA - SNSD će na narednoj sjednici Narodne skupštine RS podnijeti inicijativu za imenovanje Denisa Šulića iz SNSD-a na poziciju potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda.

U kasi Poreske uprave RS 2,5 milijardi maraka

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske završila je prošlu godinu s prikupljenih rekordnih 2,494 milijarde maraka na računu javnih prihoda RS.

MUP-u Srpske 10 uređaja za detekciju droge u organizmu vozača

BANJALUKA - Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske uručili su danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske 10 najsavremenijih uređaja za detekciju droge i psihoaktivnih lijekova u organizmu vozača i drugih učesnika u saobraćaju.

Vlada RS u skupštinsku proceduru uputila 93 zakona

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uputila je u prošloj godini u skupštinsku proceduru 93 zakona, te 40 akata iz tematskog dijela Programa rada Narodne skupštine.

FZO RS: Ubrzati procedure izdavanja dozvola za promet ruskih lijekova

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS očekuje od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH da ubrza procedure izdavanja dozvola za promet ruskim farmaceutskim kompanijama i da ne dozvoli da postane talac tromosti i uticaja raznih lobista kojima očito ne odgovara prodor ruskih lijekova na tržište BiH, saopšteno je iz Fonda.

Ko će na čelo Narodnog pozorišta RS

BANJALUKA - Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, objavljen je danas u "Nezavisnim novinama" i "Službenom glasniku Republike Srpske", a rok za podnošenje prijava je petnaest dana od datuma objavljivanja.

Za predstavništva Srpske u inostranstvu više od 4,5 miliona maraka

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici Odluku o rasporedu sredstava za finansiranje rada predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za 2020. godinu, za šta se rasporđuje 4.800.000 KM

Za otkup 34 publikacije izdvojeno više od 20.000 KM

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo je 20.584 KM kojima će otkupiti 34 publikacije od 15 izdavača iz Srpske po osnovu rezultata javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2017. i 2018. godini.

"U izvještaju SB UN posebno poglavlje o neustavnom djelovanju Incka"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN posvetiti poglavlje neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu "Večernje novosti".

Najčitanije