RS

Krivična prijava za odlazak na Skupštinu Rukometnog saveza BiH

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS, pozvao je delegate iz RS da u subotu ne idu na sjednicu Skupštine RS BiH na kojoj bi trebalo da se odlučuje o promjeni sjedišta RS BiH iz Sarajeva u Istočno Sarajevo kako bi Savez dobio poreski ID broj. Takođe, smatra da prvo novo rukovodstvo RS RS treba da i zvanično preuzme funkciju.

Renault predstavio najmoćniji hečbek do sada

Francuski Renault predstavio je novu sportsku verziju svog hečbeka Megane RS Trophy.

Lukač: Prošla godina najbolja po rezultatima rada MUP-a

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je prošla godina po rezultatima rada MUP-a bila najbolja od kada postoji ova institucija, a da se u ovih šest mjeseci taj trend nastavio.

Ministri svjedočili na suđenju Mirku Stojčinoviću

BANJALUKA - Na suđenju Mirku Stojčinoviću, bivšem zamjeniku pravobranioca RS i njegovom nekadašnjem pomoćniku Borislavu Jeličiću, danas su svjedočili ministri Srebrenka Golić, Petar Đokić i Anton Kasipović.

Operacija pluća poslije koje se brzo ide kući biće izvedena na UKC RS

BANJALUKA - Složen operativni zahvat pluća, sredogruđa i plućne maramice, putem kojeg će, najčešće, pacijenti koji boluju od raka pluća imati ogromne benefite, do kraja godine će biti izveden na Univerzitetsko-kliničkom centru RS, potvrdio je juče Marko Kantar, načelnik Službe za torakalnu hirurgiju UKC RS.

U ponedjeljak Kolegijum o vanrednoj sjednici NS RS na zahtjev Dodika

BANJALUKA - U Banjaluci će u ponedjeljak, 23. jula, biti održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja 29. posebne sjednice, koju je zatražio predsjednik Srpske Milorad Dodik u vezi sa izvještajem Komisije za Srebrenicu o događajima u julu 1995.

Set zakona objavljen u "Službenom glasniku RS": Stižu veće avgustovske plate

BANJALUKA - U "Službenom glasniku Republike Srpske" objavljen je set zakona usvojenih na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske po osnovu kojih će radnici u Srpskoj u septembru dobiti veću avgustovsku platu za oko 30 KM.

Topić: Koncesioni ugovor povoljan, komentari opozicije neosnovani

BANJALUKA - Direktor "Auto-puteva" Republike Srpske Dušan Topić izjavio je Srni da je sa kineskom Međunarodnom kooperacijom za ekonomsku i tehnološku saradnju pri Šandong haj-spid grupaciji dogovoren veoma dobar i povoljan koncesioni ugovor za izgradnju auto-puta od Banjaluke do Prijedora.

Nema novca za pripadnike MUP-a RS koji su čuvali granicu od migranata

SARAJEVO - Iako su postojala obećanja Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ o finansiranju troškova za smještaj i ishranu 60 pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su na ispomoći pripadnicima Granične policije BiH, sredstva još nisu obezbijeđena, pa je neophodno da IOM odmah provjeri mogućnost za finansiranje ovih policajaca s Evropskom agencijom za upravljanje spoljnim granicama, navedeno je u informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH koja je u posjedu Srne.

Prištinski mediji: Pacolijev avion sa kosovskim liderima zalutao u vazdušni prostor RS

PRIŠTINA - Avion, kojim su lideri kosovskih institucija otputovali u Brisel, gdje se danas održava još jedna runda razgovora u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, pogrešnim navođenjem iz kontrolnog tornja u Tirani, zalutao je u vazdušni prostor Republike Srpske, koji kontorlišu srpske nadležne službe.

Najčitanije