RS

"Bliski i prijateljski odnosi Srpske i Grčke"

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i grčki ambasador u BiH Dimitros Papandreu konstatovali su danas da su odnosi Grčke i Srpske tradicionalno bliski i prijateljski, te da postoji obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju saradnje u svim oblastima, posebno u privredi i turizmu.

Naplata javnih prihoda u prva četiri mjeseca veća za čak 136 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prva četiri mjeseca ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila ukupno 911,2 miliona maraka, što je za čak 136,1 milion KM ili 18 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, uz ostvaren rast naplate u apsolutno svim segmentima prihoda.

RS ostvarila ukupan obim razmjene od skoro 1,3 milijarde dolara

BANJALUKA - Republika Srpska je u prvom tromjesječju ove godine u spoljnotrgovinskom poslovanju ostvarila ukupan obim robne razmjene od 1,29 milijardi dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 83,8 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izvještaj Vlade RS: Dejtonski sporazum mora biti sproveden doslovno

BANJALUKA - Dejtonski sporazum mora biti sproveden doslovno da bi BiH ostala stabilna i napredovala, navodi se u drugom poglavlju 25. izvještaja Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

Izvještaj Vlade: RS će svim sredstvima štititi sprovođenje Dejtona

BANJALUKA - U uvodnom poglavlju 25. izvještaja Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN naglašeno je da će Srpska nastaviti da se svim političkim i pravnim sredstvima zalaže za poštovanje, sprovođenje i zaštitu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnici podrivali napredak BiH

BANJALUKA - Prema Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik treba pomagati stranama u njihovim naporima i pomagati u rješavanju bilo kakvih poteškoća koje nastanu u vezi s civilnim sprovođenjem Dejtonskog sporazuma. Tokom godina visoki predstavnici uporno su ignorisali ovaj mandat i, u stvari, podrivali stabilnost i napredak BiH.

Džerard Selman predložen za predsjednika Ustavnog suda

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović predložila je Narodnoj skupštini Srpske da na poziciju predsjednika Ustavnog suda Republike Srpske ponovo imenuje Džerarda Selmana, dosadašnjeg predsjednika te pravosudne institucije.

Vidović: Srpska zaslužuje bolji kreditni rejting

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da na kreditni rejting Republike Srpske utiče to što je BiH vrlo rizična zemlja.

Vlada RS usvojila uredbu: Uplata doprinosa onima koji nisu radili

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Uredbu o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart ove godine, rekla je ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

U Srpskoj 229 novozaraženih, preminulo 15 osoba

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 724 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 229 оsоbа.

Najčitanije