RS

Rajčević: Stimulisati kreiranje novih radnih mjesta

JAHORINA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević rekao je da je Vladi Republike Srpske cilj da očuva svako radno mjesto i stimuliše kreiranje novih radnih mjesta u postojećim uslovima koji se odnose na epidemiološku situaciju.

Višković: Vlada će i dalje biti partner poslovnoj zajednici

JAHORINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas na Jahorini da su Vladine mjere pomoći realnom sektoru u protekla tri mjeseca dale značajne rezultate i da će Vlada i dalje biti partner poslovnoj zajednici.

FZO RS: Nemamo šta da skrivamo

BANJALUKA - Istražioci Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO RS) kontrolisali su dokumentaciju u vezi s nabavkom respiratora tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Leotar i Derventa blizu Premijer lige, Borac razmišlja o SEHA ligi

Rukometaši Leotara i Dervente sve su bliže odluci da igraju Premijer ligi BiH. Ova dva kluba dobiće novčanu pomoć od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, potvrdila je ministrica Sonja Davidović poslije današnjeg sastanka sa Marinkom Umičevićem, predsjednikom Rukometnog saveza RS.

Dogovoren sastanak UO RS BiH, Umičević kaže da nema proširenja lige

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH biće održana 9. jula u prostorijama Olimpijskog komiteta u Sarajevu u 10 časova, dogovoreno je na današnjem pripremnom sastanku u Zavidovićima kojem su prisustvovali predsjednik RS BiH Slobodan Zadro i potpredsjednici Marinko Umičević i Mensur Sinanović, saopšteno je iz RS RS.

O vetu Bošnjaka odlučuje Ustavni sud RS

BANJALUKA- O vetu Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske na zaključke u vezi razmatranja informacije o "Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta" odlučiće Ustavni sud RS budući da na današnjoj sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije postignut dogovor.

Uputstva MUP-a RS kako da zaštitite dom dok ste na odmoru

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da u sezoni godišnjih odmora posebnu pažnju posvete zaštiti svoje imovine prilikom odlaska na duža putovanja, te na taj način pomognu da se spriječe eventualne krađe, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Čubrilović: Nedopustivo dalje odgađanje izbora

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da lokalni izbori u BiH, koji su planirani za ovu godinu, treba da budu održani u skladu sa zakonom, kao i da bi bilo nedopustivo i nedemokratski bilo kakvo njihovo dalje odgađanje.

UKC RS: Povrijeđeni mladić i djevojka u teškom stanju

BANJALUKA - Pacijenti Darijo Slavnić (24) i Nikolina Tešić (21) iz Kotor Varoši, koji su nakon saobraćajne nezgode primljeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske, trenutno su u teškom opštem stanju.

Šeranić: Nema potrebe za restriktivnim mjerama u cijeloj RS

BANJALUKA - Republiku Srpsku u ovom trenutku karakteriše nepovoljna epidemiološka situacija budući da je danas potvrđen najveći broj slučajeva zaraze virusom korona, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Najčitanije