RS

Dodik: Zamoliću Vučića da dio vakcina dodijeli Republici Srpskoj

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da će danas zamoliti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dio vakcina protiv virusa korona dodijeli Republici Srpskoj.

Skupština 9. februara o izmjenama Krivičnog zakona Srpske

BANJALUKA - Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 9. februara kada će bi trebalo da budu razmatrani prijedlozi zakona o izmjena i dopunama Krivičnog zakonika, Zakona o krivičnom postupku i Zakona o gasu, odlučio je danas u Banjaluci skupštinski Kolegijum.

Održana svečana akademija povodom Dana Republike Srpske

BANJALUKA - Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske održana je večeras u Banjaluci.

U Srpskoj počela isplata decembarskih penzija

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske danas je počeo isplatu decembarskih penzija za 271.004 korisnika prava, od kojih je 219.389 u Republici Srpskoj, a van Republike 51.615 penzionera.

"Institucije kulture RS bez podrške Savjeta ministara BiH"

BANJALUKA - Odluku o dodjeli sredstava iz tekućeg granta "Sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini" za 2020. godinu Arhiv Republike Srpske saznao je privatnim vezama u četvrtak, 24. decembra 2020. godine, naveo je Bojan Stojnić, direktor Arhiva RS.

Objavljena knjiga "Legende i očuvanje crkava brvnara u RS"

BANJALUKA - Iz štampe je izašla knjiga muzejskog savjetnika etnologa Vladimira Đukanovića, "Crkve brvnare u Republici Srpskoj - legende ili istine, knjiga 1". Knjiga je nastala na osnovu višegodišnjeg istraživačkog rada, terenskih i arhivskih istraživanja.

Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković na današnjoj pres konferenciji rekao je da se vakcina protiv covida 19 očekuje u prvom kvartalu 2021. godine ali da je njenu nabavku nemoguće ostvariti direktno od proizvođača već preko distributera.

Dodik stabilno i pod stalnim nadzorom

BANJALUKA - Zdravstveno stanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika je stabilno i nepromijenjeno u odnosu na jučerašnji dan, saopšteno je danas iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

U Srpskoj 18 smrtnih slučajeva, zaražene još 233 osobe

BANJALUKA - Još 233 osobe u Republici Srpskoj zaražene su virusom korona u protekla 24 časa, a prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo.

U Srpskoj 57 novozaraženih, 22 smrtnа slučаја

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој u pоsljеdnjа 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 296 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 57 оsоbа.

Najčitanije