RS

Otvorena čitaonica Gete inistituta u NUB RS

BANJALUKA - U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS) danas je otvorena čitaonica Gete inistituta uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke, grada Banjaluka i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

U Fondu PIO RS dnevno više od 100 zahtjeva za penziju

BANJALUKA - Za ostvarivanje prava na penziju i ponovno određivanje penzije u RS Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS dnevno (radni dani) zaprimi oko 103 zahtjeva i bilježi trend rasta iz godine u godinu.

Vlada Srpske dala saglasnost na dodatne odgovore iz Upitnika

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na utvrđene dodatne odgovore iz Upitnika Evropske komisije.

Dodatni odgovori na Upitnik EK proslijeđeni vladama i Savjetu ministara

SARAJEVO - Direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović potvrdio je da su odgovori na 655 dodatnih pitanja na Upitnik Evropske komisije dostavljeni na potvrđivanje svim vladama i Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Parlament Srpske obnavlja vozni park

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske raspisala je tender za nabavku osam novih automobila za potrebe Kabineta predsjednika, potpredsjednika, poslaničkih klubova i Službe Narodne skupštine.

Svetislav Branković već dvije decenije ponosno kroti prugu

BANJALUKA - Djevojčica je prelazila prugu, sjećam je se i danas, ljubičasta jakna, kapa na glavi. U trenutku mi se učinilo da ju je rukohvat na lokomotivi udario po glavi i da je dijete palo u snijeg i tada sam pomislio: "Ja ovo nikad neću raditi", ali kada sam izašao i vidio da dijete ustaje, otresa snijeg sa sebe i odlazi, sve brige su me napustile, prisjetio se trenutka sa početka karijere Svetislav Branković, mašinovođa "Željeznica RS", koji već 21 i po godinu upravlja vozovima i kroti pruge.

Natalitet u RS u padu, povećan broj razvoda

BANJALUKA - Republika Srpska (RS) prošlu godinu je završila sa padom nataliteta.

Citogenetička laboratorija u UKC RS vodeća u BiH

BANJALUKA - Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza.

Broj preminulih od posljedica gripa u RS porastao na 42

BANJALUKA - U posljednja dva dana od posljedica teške akutne respiratorne infekcije preminula su dva pacijenta, čime je broj preminulih od posljedica gripa u Republici Srpskoj porastao na 42.

Legitimacija delegatima ostaje za uspomenu

​BANJALUKA - Delegati u aktuelnom sazivu Vijeća naroda Republike Srpske po isteku mandata neće morati vraćati delegatsku legitimaciju, kao što su to radili njihovi prethodnici, već će je moći zadržati za uspomenu.

Najčitanije