RS

Čubrilović: Stranci ne mogu odlučivati umjesto institucija u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je Srni da su za parlament Srpske stavovi Savjeta za sprovođenje mira (PIK) neprihvatljivi iz više razloga, između ostalog i zbog toga što određeni članovi PIK-a daju sebi za pravo da odlučuju i presuđuju u ime i umjesto legalnih organa u BiH, a navodno se zalažu za jačanje suvereniteta BiH.

"Srpska funkcioniše uprkos krizi na nivou BiH"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u razgovoru sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom da je Srpska ekonomski i politički stabilna, te da njene institucije funkcionišu u punom kapacitetu bez obzira na činjenicu da formiranje vlasti na nivou BiH nije u potpunosti završeno.

Mišićeva se nada da će biti usaglašen iznos najniže plate

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izrazila je nadu da će Ekonomsko-socijalni savjet Srpske danas usaglasiti prijedlog odluke o iznosu najniže plate u Republici za iduću godinu.

Glamočak: SNSD posebnu sjednicu pretvorio u rijaliti

BANJALUKA - Jedini povod Posebne sjedniceNarodne skupštine RS je nemogućnost SNSD da formira vlast u Savjetu ministara, rekao je član Predsjedništva SDS Nedeljko Glamočak.

Predstava "Zločin i kazna" Narodnog pozorišta RS na turneji u Srbiji

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Zločin i kazna", koju je po tekstu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog režirao Dušan Petrović, biće izvedena u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Vršcu, najavljeno je iz Pozorišta.

Vozač u Trebinju vozio sa 4,26 g/kg alkohola u krvi

BANJALUKA – Policija RS je tokom nedavne kontrole u saobraćaju utvrdila da je vozač iz Trebinja imao koncentraciju alkohola u organizmu u vrijednosti od čak 4,26 g/kg.

Jeftina radna snaga postaje prošlost

BANJALUKA - Problemi koji muče investitore u RS su nedostak radne snage te kako zaustaviti trend odlaska iz RS i BiH, kazao je Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS.

Etički odbor NS RS 25. novembra o šest prijava poslanika

BANJALUKA - Etički odbor Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da 25. novembra raspravlja o šest poslaničkih prijava o povredi Kodeksa ponašanja u najvišoj zakonodavnoj instituciji, izjavila je danas Srni predsjednik ovog odbora Sonja Karadžić Jovičević.

Selak: Prošlo je vrijeme ucjena i intervencija

BANJALUKA - Razgradnja Dejtona, bonska ovlaštenja i politike koje za cilj imaju ukidanje Republike Srpske, su realnost i naša odgovornost je da donesemo odluke po tim pitanjima koje su u najboljem interesu građana, istakao je narodni poslanik Socijalističke partije Goran Selak tokom zasijedanja posebne sjednice Parlamenta Srpske.

Najčitanije