RS

Salkić: Vijeće naroda RS treba da dobije nadležnosti kao Dom naroda FBiH

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske reagovao je na izjave predsjednika Milorada Dodika o razmatranju ukidanja Vijeća naroda Republike Srpske ukoliko Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH ne bude popunjen, poručivši da je potrebno ukinuti asimetrična rješenja u ustavima entiteta.

Sutra konstitutivna sjednica NS RS

BANJALUKA - Konstitutivna sjednica 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra u Banjaluci na kojoj će svečane zakletve položiti novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik i potpredsjednici Srpske.

Lukač: Prioritet formiranje rezervnog sastava policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je u intervjuu Srni da je prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u predstojećem periodu formiranje rezervnog sastava policije s ciljem efikasnog odgovora na migrantsku krizu i novi priliv migranata koji se realno može očekivati u narednim godinama.

Dodik: Ukinuti Vijeće naroda RS ako Klub Srba u Domu naroda FBiH ne bude popunjen

BANJALUKA - Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska, ako ne bude popunjen Klub Srba u Domu naroda Parlamenta Federaciji BiH (FBiH), pristupiti ustavnim promjenama i ukinuti Vijeće naroda.

Smanjen broj brucoša u RS

BANJALUKA – Na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj (RS), u ovoj školskoj godini na sva tri ciklusa studija, upisano je 34.224 studenata, što je za 8,7 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.

Vlada RS utvrdila Prijedlog drugog rebalansa budžeta od 3,458 milijardi KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici u Banjaluci utvrdila Prijedlog drugog rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu u iznosu od 3,459 milijardi KM, a predloženi okvir veći je za 35 miliona KM od usvojenog rebalansa budžeta za 2018.

Cvijanovićeva predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović danas je na sjednici Vlade predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade Srebrenki Golić.

Sutra smjena direktora "Šuma RS"?

BANJALUKA - Generalni direktor Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić mogao bi da bude smijenjen sa ove funkcije na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Nadzornog odbora preduzeća, između ostalog, i zbog problema koji se dešavaju u Šumskom gazdinstvu (ŠG) "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara, saznaje Srna.

Fudbalski klub Ljubić u polufinalu Kup-a Srpske

Fudbaleri "Ljubića" iz Prnjavora savladali su danas na domaćem stadionu "Siniša Peulić" banjalučki "Borac" u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske i izborili plasman u polufinale.

Najčitanije