RS

Višković: Obezbijedićemo sredstva za pomoć privredi i u maju

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je zadovoljan kako se Srpska nosila sa virusom korona u proteklih 20 dana.

Privredna komora RS: Kupovina domaćeg važnija nego ikad

BANJALUKA - Kupovina domaćih proizvoda važnija je nego ikad, poručuju iz Privredne komore RS. Cilj kampanje, koju od danas Komora realizuje u okviru projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje", jeste da se dodatno utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

"Poslodavci koji budu otpuštali radnike neće dobiti pomoć institucija"

BANJALUKA – Glavni koordinacioni tim RS apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.

Gradski štab u Bijeljini usvojio nove naredbe

BIJELJINA - Gradski štab za vanredne situacije Bijeljine je na današnjoj sjednici usvojio je nove naredbe.

Vlada RS ograničila maržu na nivo od 5. marta

BANJALUKA - Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma RS, rekla je da je Vlada RS usvojila uredbu koja podrazumijeva da trgovci ne smiju imati veću maržu na određene proizvode nego što je to bilo 5. marta.

Za učenike osnovih škola u Srpskoj 1.000 računara

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS pokrenulo je inicijativu za projekat "1.000 ZA BUDUĆNOST", u okviru kojeg će biti nabavljeno 1.000 mini-računara koji će biti podijeljeni učenicima osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj.

Obustavlja se javni prevoz na područnim linijama do 50 kilometara u RS

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o obustavljanju javnog prevoza osoba u drumskom saobraćaju, saopšteno je danas iz Vlade RS.

Počela kampanja "Kupujmo domaće"

Privredna komora Republike Srpske, uz podršku banjalučkih preduzeća Metromedia i Nova oprema, pokrenula je kampanju „Kupujmo domaće!“.

NP RS i GP Jazavac nastavljaju onlajn prikazivanja predstava

​Narodno pozorište Republike Srpske nastaviće onlajn prikazivanje svojih predstava posredstvom zvaničnog Youtube kanala pozorišta, a linkovi će biti postavljeni na zvaničnu Facebook stranicu i Twitter nalog ove ustanove kulture.

Najčitanije