RS

Dodikov veto zavadio Stanivukovića i Bundala

BANJALUKA - Klub poslanika PDP-a podijelio se u četvrtak tokom glasanja o prijedlogu Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, da Narodna skupština RS podrži njegov veto na osporavanje početka gradnje pelješkog mosta, pozivajući se na vitalni nacionalni interes RS.

Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija

BANJALUKA - Dok sam ja predsjednik i dok su ovakve političke okolnosti, Partija demokratskog progresa (PDP) ostaje opozicija i tu ze završava svaka priča ili spekulacija na ovu temu, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Mektić bi reformu Operativnog štaba, MUP RS protiv

SARAJEVO, BIHAĆ - Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, rekao je danas, a dan nakon sastanka u Briselu, da je vidio da EU nema neko rješenje za migracije, te najavio da će pokrenuti reformu Operativnog štaba, dok su se iz MUP-a RS tome usprotivili, navodeći da Brisel traži efikasnije rezultate, a da BiH već ima dovoljno agencija.

Počela posebna sjednica NS RS o nacionalnom interesu Srpske

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je u Banjaluci, a na njoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

Vlada RS donijela zaključak o rekonstrukciji bolnice u Zvorniku

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici zaključak o rekonstrukciji bolnice u Zvorniku i izgradnji novog bloka.

Dodik: Džaferović i Komšić žele da ugroze projekat od vitalnog interesa za Srpsku

​BANJALUKA - Donošenje zaključka Predsjedništva BiH kojim je osporena izgradnja mosta Komarna-Pelješac u Hrvatskoj glasovima članova Predsjedništva Šefika DŽaferovića i Željka Komšića na dan kada je potisan sporazum o gradnji mosta na Savi kod Gradiške ukazuje da šteta koja se želi proizvesti nije samo usmjerena na Hrvatsku, već se indirektno želi ugroziti pomenuti projekat koji je od vitalnog interesa za Srpsku, naveo je srpski čaln i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Maričić posjetio "Nezavisne"

BANJALUKA - Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, posjetio je danas "Nezavisne novine", gdje se upoznao s radom redakcije.

Tromo visoko obrazovanje u RS, pokreće se reformski proces do 2035. godine

BANJALUKA - Stanje u visokom obrazovanju u RS je na nezadovoljavajućem nivou, ono je tromo, nefleksibilno i neprilagođeno potrebama tržišta rada u RS, te Vlada RS pokreće reformski proces koji bi se trebao okončati 2035. godine.

U četvrtak posebna sjednica NS RS na Dodikov zahtjev

​BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika biće održana u četvrtak, 18. jula, odlučio je večeras parlamentrani kolegijum.

U NS RS rasprava o zaduženju od 150 miliona evra za Koridor 5c

BANJALUKA - U Banjaluci je počela četvrta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja tog od 150 miliona evra prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje projekta Koridor 5c - obilaznica Doboj.

Najčitanije