RS

Radnici ŽRS će otići samo uz primamljive otpremnine

DOBOJ - Desetak radnika Sekcije za saobraćajno-transportnu djelatnost zainteresovano je za dobrovoljni odlazak iz "Željeznica RS", a da bi se stiglo do ukupno 160 imena, koliko tokom ove godine treba da ih kao višak napusti ovo preduzeće, potrebne su primamljive novčane ponude.

Otkazana predstava "Otac i sin"

BANJALUKA - Predstava "Otac i sin" (Dečja posla), autora Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, koja je trebalo da bude izvedena u četvrtak, 18. januara, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, otkazana je zbog bolesti glumca.

SNSD o pravojnim formacijama: RS će biti sačuvana, znamo odakle 'vjetar duva'

BANJALUKA - Iz SNSD-a danas su poručili javnosti, SDS-u i kreatorima pamfleta o navodnim paravojnim formacijama da će Republika Srpska biti sačuvana, bez obzira na neargumentovane optužbe.

Aćić: Pripadnici "Srbske časti" bili gosti "Veterana"

BANJALUKA - Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić rekao je Srni da pripadnici Udruženja "Srbska čast" nikada Sekretarijatu parlamenta Srpske nisu poslali nikakav dopis sa zahtjevom za korištenje prostorija parlamenta, već su bili gosti organizacije "Veterani Republike Srpske".

U Čikagu obilježen Dan i slava RS

ČIKAGO - Dan Republike Srpske i slava Sveti Arhiđakon Stefan obilježeni su u Čikagu u subotu u organizaciji Udruženja Srba RS.

Usvojen akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu, s namjerom da se jednim akcionim planom obuhvate sve mjere koje su dogovorene i usvojene putem različitih dokumenata, a koji se u suštini zasnivaju na Reformskoj agendi i Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2018-2020. godina.

Trezorski sistem poslovanja ne mijenja način finansiranja domova zdravlja

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske oštro je demantovalo tvrdnju pojedinih medija da će "opštine finansirati rad domova zdravlja", naglasivši da sistem uvođenja trezorskog načina poslovanja u zdravstvene ustanove u Srpskoj ni na koji način ne mijenja finansiranje zdravstvene zaštite za stanovništvo, koje će i dalje biti iz doprinosa i putem Fonda zdravstvenog osiguranja.

Narodno pozorište RS dobija novu zgradu

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske u Banjaluci dobiće novu zgradu, a prve predstave trebalo bi da budu izvedene 2021. godine.

Utvrđen prijedlog o zajmu za restrukturisanje "Željeznica Srpske"

SARAJEVO - Savjet ministara utvrdio je danas Prijedlog sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekat restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske" vrijedan 51,3 miliona evra.

Potvrđen prvi slučaj virusa gripa u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je potvrđen prvi slučaj virusa gripa, rečeno je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Reklame

Najčitanije