RS

Dodik: BiH nametnuta Srbima, na referendumu većina u RS bi bila za pripajanje Srbiji

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi se većina Srba u Srpskoj danas, kada bi imali priliku, izjasnila na referendumu da se Srpska pripoji Srbiji.

Reakcije umjetnika na Nacrt zakona o kulturi RS

BANJALUKA - Kultura je od opšteg interesa za Republiku, piše u najnovijem Nacrtu zakona o kulturi Republike Srpske, napisanom u martu 2018, čija je najinteresantnija stavka uvođenje statusa istaknutog stvaraoca u kulturi, jer osoba koja bi stekla takav status imala bi pravo na mjesečna primanja u iznosu jedne prosječne plate.

Sporazumno finansijsko restrukturiranje: Spas za dužnike ili već viđeno rješenje?

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je juče Nacrt zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju kojim se uređuju uslovi za pokretanje ovog postupka, a koji bi u konačnici trebalo da spasi preduzeće od gašenja.

Prvi tom Enciklopedije RS promovisan u SANU

BEOGRAD - Prvi tom Enciklopedije Republike Srpske u izdanju Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske predstavljen je danas u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu.

Brnabić i Cvijanović: April prekretnica za "Bratoljub"

BANJALUKA - Puštanje u saobraćaj mosta "Bratoljub" preko Drine kod Bratunca je prioritet koji mora biti riješen u narednom periodu, zaključeno je danas na sastanku u administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci delegacija vlada RS i Srbije, predvođenih premijerkama Željkom Cvijanović i Anom Brnabić.

Vlada povlači odluku o nabavci radara

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske obustavila je projekat nabavke radara za mjerenje brzine i nadzor, saopšteno je iz Vlade RS.

Dodik: Srpska jedina političko-teritorijalna cjelina koja funkcioniše u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska jedina političko-teritorijalna cjelina koja apsolutno funkcioniše u BiH, te da je, čim funkcioniše, u službi stabilizacije prilika, koje nisu tako sjajne ni u Federaciji BiH, ni na nivou zajedničkih organa BiH.

Sirene upozorile na vodu pred kućnim pragovima

PRIJEDOR, KOSTAJNICA - Vanredno stanje odbrane od poplava proglašeno je u Kostajnici, gdje je vodostaj rijeke Une prešao kritičnu granicu od 450 centimetara, dok je rijeka Sana zaplavila oko 100 objekata u prijedorskim naseljima Tukovi i Raškovac te u prigradskim naseljima Gomjenica i Brezičani.

Čubrilović: Ne odustajemo od 9. januara

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da se nada da će Ustavni sud BiH prilikom ocjene ustvanosti Zakona o Danu RS donijeti pravnu, a ne kako je ustvrdio političku odluku.

Najčitanije