RS BiH

EHF: Rukometni savez BiH nije suspendovan

Evropska rukometna federacija (EHF) nije suspendovala Rukometni savez BiH, a samim tim ni klubove i reprezentaciju BiH.

Svaki šesti poslanik preletač

BANJALUKA, SARAJEVO - Svaki šesti poslanik na nivou Predstavničkog doma BiH i Narodne skupštine (NS) RS u protekle četiri godine promijenio je politički dres i priklonio se drugoj političkoj opciji.

U nedjelju vanredna sjednica skupštine RS BiH

U nedjelju će se vidjeti ko je za rukomet, a ko ne. Ovo je uoči vanredne sjednice Skupštine Rukometnog saveza BiH izjavio predsjednik RS Federacije BiH Asim Šahman.

Lukač: Nećemo dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji Srpske

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske neće dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, bez saglasnosti Vlade Srpske, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Lukač: Migrantska kriza očigledna, a vlast na nivou BiH ignoriše problem

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da vlasti u Sarajevu ignorišu sve ono što se dešava u vezi sa migrantskom krizom i svaki dan izjavljuju da to nije kriza i veliki problem, te da ne zna zašto to rade kada je kriza očigledna.

Pred bh. rukometom konačno bolji dani

U Bugojnu je održan sastanak osnivača Rukometnog saveza BiH, predstavnika entitetskih saveza (RS RS i RS FBiH), nakon kojeg bi se moglo zaključiti da su pred bh. rukometom konačno bolji dani.

Fetah Kadrić: RS RS i RS FBiH mogu spasiti sve

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je u debeloj krizi, a stvar u svoje ruke sada treba da uzmu rukometni savezi Republike Srpske i Federacije BiH, koji su osnivači Saveza. Ovo smatra čelni čovjek Rukometnog kluba Vogošća Fetah Kadrić.

Nema novca za pripadnike MUP-a RS koji su čuvali granicu od migranata

SARAJEVO - Iako su postojala obećanja Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ o finansiranju troškova za smještaj i ishranu 60 pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su na ispomoći pripadnicima Granične policije BiH, sredstva još nisu obezbijeđena, pa je neophodno da IOM odmah provjeri mogućnost za finansiranje ovih policajaca s Evropskom agencijom za upravljanje spoljnim granicama, navedeno je u informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH koja je u posjedu Srne.

Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane

BANJALUKA - PDP čvrsto stoji na poziciji i to smo pokazali i kroz rad Mladena Ivanića, počasnog predsjednika stranke i člana Predsjedništva BiH, i moj rad, da nema govora ni o kakvoj priči o članstvu u NATO-u sve dok je Srbija vojno neutralna, izjavio je danas Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i ministar inostranih poslova BiH.

Šta nije ispoštovano iz dopunskog pisma MMF-a: Vlasti u BiH pogazile obećanja

BANJALUKA, SARAJEVO - Vlasti u BiH nisu u potpunosti ispoštovale obaveze iz dopunskog pisma namjere koje su sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) potpisali Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, ministar finansija BiH, Senad Softić, guverner Centralne banke, Fadil Novalić, predsjedik Vlade FBiH, Jelka Milićević, ministar finansija FBiH, Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, i Zoran Tegeltija, ministar finansija RS.

Najčitanije