RS BiH

Narodna skupština RS zaprimila odluku Ustvanog suda BiH o danu RS

BANJALUKA - U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je zvanično zaprimljena odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se usvaja zahtjev dijela delegata jednog kluba u Vijeću naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti člana 2. stav 1. Zakona o Danu Republike Srpske.

"Ulazak BiH u NATO značio bi nestanak Srpske"

BEOGRAD - Republika Srpska, koja kao i Srbija ima skupštinsku rezoluciju o vojnoj neutralnosti, nema političkih, ekonomskih i bezbjednosnih razloga da postane članica NATO-a, a ulazak BiH u tu alijansu značio bi nestanak Srpske, ocijenjeno je danas u Beogradu na tribini "Zašto Srpska neće u NATO".

Lukač: Za Srpsku važno uvođenje rezervnog sastava policije

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, smatra da banalizovanje migrantske krize nije rješenje koje će BiH izvući iz problema i da je zato za Srpsku važno uvođenje rezervnog sastava policije.

Narednih dana definisanje tužbe Srpske protiv UIO i FBiH

BANJALUKA - U naredna dva dana bi trebalo da bude definisano kada će Republika Srpska podnijeti tužbu protiv UIO i FBiH, koju je prije nekoliko dana najavio i premijer Radovan Višković, saznaje ATV. Srpska tužbu podnosi zbog neprimjenjivanja novih koeficijenata u raspodjeli sredstava od PDV-a.

Dodik: Srpska će otići iz BiH ako se nastavi sa oduzimanjem ustavne pozicije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras da je Republici Srpskoj potrebna njena ustavna pozicija i da će, ako joj se ona nastavi oduzimati, Srpska otići iz BiH.

Obrazloženje zašto je osporen Zakon o Danu RS

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine osporio je Zakon o Danu RS, odnosno 9. januar kao dan Republike Srpske, povtrđeno je za N1 iz Ustavnog suda BiH. Zahtjev za ocjenu ustavnosti Dana Republike Srpske podnijelo je u januaru prošle godine devet delegata Bošnjaka i Hrvata u Vijeću naroda RS.

Pravobranilaštvo RS dobilo spor protiv UIO BiH u vrijednosti od 706.066 KM

BANJALUKA - Pravobranilaštvo Republike Srpske, koje je zastupalo Ministarstvo finansija Srpske, dobilo je pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci spor u vrijednosti od 706.066 KM protiv Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Srpska ponovo blokira UIO BiH

BANJALUKA – Pravobranilaštvo Republike Srpske uputilo je danas zahtjev bankama za nastavak blokade računa Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zbog 24 miliona maraka duga, saznaje portal Capital.ba

Dodik: Čak i 1. mart svjedoči da je Srpska nastala prije BiH

BEOGRAD - Jasan pokazatelj da je Republika Srpska nastala prije BiH jeste i činjenica da Bošnjaci proslavljaju svoj praznik "nezavisnosti" tek 1. marta, a Republika Srpska svoj dan 9. januara, rekao je večeras u Beogradu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

SDA nakon sjednice: RS je crna rupa na mapi ljudskih prava

​SARAJEVO - U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) nakon čega se novinarima obratio Edin Ramić, član Predsjedništva SDA, koji je pročitao glavne zaključke sastanka vrha stranke, javlja Anadolu Agency.

Najčitanije