RS BiH

Podrška Švedske u transformaciji poreskih uprava u BiH

BA­NJA­LU­KA - Am­ba­sa­da Šved­ske u BiH kroz pro­je­kat "Jačanje ka­pa­ci­te­ta po­res­kih admi­nis­tra­ci­ja u BiH", u ko­jem učes­tvu­je i Po­res­ka upra­va RS, će i u bu­dućem pe­ri­odu nas­ta­vi­ti da po­maže po­res­kim upra­va­ma u BiH da una­pri­je­de svoj rad, s ci­ljem tran­sfor­ma­ci­je u mo­der­ne, po­uz­da­ne i uslužne po­res­ke upra­ve.

Pravobranilaštvo: Srpska će dobiti novac od UIO BiH

BANJALUKA - To što je Sud BiH odbacio našu žalbu ne znači da Republika Srpska neće naplatiti 28 miliona maraka od Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kažu u republičkom Pravobranilaštvu.

U Busovači košarkaški dan D

Najavljeni start košarkaškog prvenstva BiH prvobitno je bio najavljen za 13. oktobar, zatim je odgođen za sedam dana, a sada nije isključeno da se ni ovog vikenda neće igrati utakmice prvog kola Lige 12, iako je većina klubova za to da se košarkaška lopta konačno zakotrlja ove nedjelje. Početak nove sezone najprije će ovisiti od ishoda vanredne sjednice Skupštine Košarkaškog saveza BiH, koja je zakazana za subotu u 11 sati u Busovači.

Privrednici koji će sjesti u skupštinske klupe

BANJALUKA – Privrednici koji su bili na izbornim listama za poslanike Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) i Parlamenta BiH nisu se baš proslavili, pa će ih tek nekoliko sjesti u poslaničke klupe.

Za Narodnu skupštinu RS SNSD osvojio 32,26, a SDS 18,66 odsto glasova

SARAJEVO - Prema najnovijim djelimičnim preliminarnim podacima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, SNSD je na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske osvojio 180.928 glasova ili 32,26 odsto, a slijedi lista SDS-SRSRS-SRS sa 104.664 glasa ili 18,66 odsto.

Ko su budući poslanici u parlamentima RS i BiH?

BANJALUKA - Dan nakon opštih izbora u Republici Srpskoj krenula je i kombinatorika sa parlamentarnim mjestima.

KS RS: Vanredna sjednica ili izlazak iz KS BiH

Košarkaški savez Republike Srpske zatražio je sazivanje vanredne sjednice Skupštine Košarkaškog saveza BiH, te istakao da ukoliko se ne održi da će staviti van snage Odluku o dobrovoljnom udruživanju KS RS u KS BiH.

EHF: Rukometni savez BiH nije suspendovan

Evropska rukometna federacija (EHF) nije suspendovala Rukometni savez BiH, a samim tim ni klubove i reprezentaciju BiH.

Svaki šesti poslanik preletač

BANJALUKA, SARAJEVO - Svaki šesti poslanik na nivou Predstavničkog doma BiH i Narodne skupštine (NS) RS u protekle četiri godine promijenio je politički dres i priklonio se drugoj političkoj opciji.

U nedjelju vanredna sjednica skupštine RS BiH

U nedjelju će se vidjeti ko je za rukomet, a ko ne. Ovo je uoči vanredne sjednice Skupštine Rukometnog saveza BiH izjavio predsjednik RS Federacije BiH Asim Šahman.

Najčitanije