RTRS

Izvještaj o radu RTRS-a u NS RS: "Promijeniti Zakon o javnom sistemu"

BANJALUKA - Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Draško Milinović rekao je danas da je RTRS u prošloj godini ostvarila pokrivenost rashoda prihodima u veoma teškim uslovima u sistemu javnog emitovanja u Srpskoj i BiH.

BH novinari osudili napad na ekipu RTRS-a

SARAJEVO - Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima osuđuju napad na vozilo Radio televizije Republike Srpske (RTRS), koji se desio juče u Sarajevu, kojom prilikom je nepoznati počinioci verbalno vrijeđao člana ekipe ove medijske kuće i nasrnuo na njihovo vozilo u blizini zgrade Predsjedništva BiH, dok su novinar i snimatelj RTRS –a boravili na press konferenciji u Predsjedništvu.

Osuda napada na ekipu RTRS-a u Sarajevu

SARAJEVO - Društvo novinara BiH osudilo je danas napad na ekipu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) u neposrednoj blizini zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinara RTRS-a

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je Miljana Kovača (41) iz Gradiške nakon što je novinar Radio-televizije Republike Srpske prijavio da ga je nepoznato lice vrijeđalo i oštetilo dio opreme za snimanje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Napadnuta ekipa RTRS-a u centru Banjaluke

BANJALUKA - Ekipa Radio televizije Republike Srpske i novinar Nikola Marić, poznatiji kao Nidžo Radoznalac napadnuti su danas u centru Banjaluke.

Na skupu novinara verbalno napali snimatelja RTRS-a

Na internetu se pojavio snimak sa protesta novinara u Banjaluci, na kome se jasno čuje kako za sada nepoznata osoba verbalno vrijeđa snimatelja RTRS-a Vladimira Milakovića.

Draško Milinović: Bez obzira na napade, RTRS ostaje posvećen istini i građanima

Na RTRS se sve radi u składu sa zakonom i transparentno, te ne postoji nijedan dokument koji je donesen, a predstavlja nekakvo krivično djelo, kaže generalni direktor RTRS Draško Milinović.

Serija 'Na mliječnom putu' početkom 2018. godine na RTRS-u

BANJALUKA - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica danas je u prostorijama Radio televizije Republike Srpske (RTRS), sa Draškom Milinovićem, direktorom ove kuće, potpisao Ugovor o koprodukciji serije i filma "Na mliječnom putu".

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH demantuje RAK

BANJALUKA - Savjet ministara nikada nije propisao obavezu Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/ da ustupi svoju opremu, izjavila je šef Odsjeka za komunikacije u Ministarstvu transporta i komunikacija BiH Milanka Sudžum.

Špirić: Odluka RAK-a - najsramnija od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da je odluka Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH o novčanom kažnjavanju RTRS-a najsramnija koja je donesena od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Najčitanije