RUSIJA

Amerika i Rusija smanjuju tenzije na Balkanu?

BANJALUKA - Iako su mnogi detalji razgovora Džoa Bajdena, američkog predsjednika, i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, koji su vodili na samitu u Ženevi, i dalje nepoznati javnosti, opšti utisak novinara koji su prisustvovali samitu je da su odnosi u određenoj mjeri popravljeni i da postoji prostor za dalje unapređenje. Nijedna od relevantnijih publikacija nije objavila da su odnosi nakon samita pogoršani.

Putin: Bajden je znao šta želi i ponašao se vješto

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio danas da slika američkog predsjednika Džozefa Bajdena predstavljena u medijima nema nikakve veze sa realnošću

Merkel: Biće diskusije o Rusiji i Kini

BRISEL - Lideri NATO zemalja razgovaraće na samitu u Briselu o temama među kojima su izazovi koje predstavljaju Rusija i Kina, rekla je danas njemački kancelar Angela Merkel.

U Rusiji raste broj zaraženih

MOSKVA - Rusija je danas prijavila 13.510 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je peti dan većeg rasta broja novih slučajeva zaraze.

Tramp Bajdenu pred sastanak sa Putinom: Nemojte da zaspite

MOSKVA - Bivši američki predsjednik Donald Tramp poželio je svom nasljedniku Džozefu Bajdenu sreću u pregovorima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ruski sud kaznio Facebook i Telegram

Ruski sud kaznio je Facebook, platformu društvenih medija, sa 17 miliona rubalja i aplikaciju za razmjenu poruka Telegram sa 10 miliona rubalja zbog kršenja administrativnih pravila.

Moskva traži nezavisni ljekarski pregled Ratka Mladića

NJUJORK - Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN Genadij Kuzmin.

Požar u bolnici u Rusiji, tri osobe stradale

MOSKVA - U Regionalnoj bolnici Semaško u gradu Rjazanu na zapadu Rusije jutros je izbio požar, a troje ljudi je izgubilo život zbog trovanja ugljen-monoksidom.

Rusija gradi prvi stelt brod

Rusija gradi brod na kojem će potpuno biti primijenjena stelt tehnologija, kako bi ga bilo teško otkriti, javlja agencija RIA Novosti.

Ruska studija: Vakcina vrlo efikasna kod bivših pacijenata

SANKT PETERBURG - Studija koju su izveli ruski vojni doktori, pokazala je da je vakcinacija kod osoba koje su preležale virus koronu izuzetno efikasna, rekao je danas šef ruske Vojne medicinske akademije Jevgenij Krjukov.

Najčitanije