RUka

Prva transplantacija lica i ruku na svijetu: "Mogu se opet smijati"

Prošlo je više od dvije godine otkako se Joe Dimeo zadnji put mogao nasmijati.

Nurkić slomio zglob ruke

Bh. košarkaš Jusuf Nukić zaista nema sreće. Nakon teškog preloma noge i višemjesečne pauze prošle godine, košarkaš Portlanda i na startu nove sezone doživio je novu ozbiljnu povredu. Naime, bh. centar je u susretu protiv Indijane u pokušaju blokade povrijedio ruku, a kasnije je ustanovljeno da je slomio zglob desne ruke.

Nives Celzijus u zavojima, niko ne zna šta joj se desilo

Pjevačica Nives Celzijus je šokirala i zabrinula fanove svojom novom objavom na Instagramu, kada je objavila selfi, gdje joj je lijeva ruka skroz obložena zavojima i fiksirana, dok su koljena bila poderana, od posljedica pada.

Melanija ponovo izbjegavala Trampove pokušaje da je uhvati za ruku

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija vratili su se u Vašington, a dok su izlazili iz predsjedničkog aviona prva dama SAD dva puta je odbila pokušaj Trampa da je uhvati za ruku.

Kinezi napravili robotsku ruku da obavlja preglede

Kineski naučnici dizajnirali su robotsku ruku koja bi mogla da spasava živote u jeku epidemije virusa korona i da vrši preglede pacijenata.

Impresivni spomenik Atakame: "Pustinjska ruka" koja očajnički traži spas

Naizgled beskrajne crvenkasto-narandžaste ravnice pustinje Atakama, na sjeveru Čilea, podsjećaju na slike sa Marsa. Ono što doprinosi nestvarnosti ovog predjela je neobičan spomenik, za koji mnogi nisu sigurni da li zaista postoji "Mano del Desierto" (Pustinjska ruka).

Papa Franjo po ruci udario ženu koja ga je povukla

VATIKAN - Poglavar Katoličke crkve papa Franjo imao je u utorak naveče neugodnu situaciju dok je na Trgu svetog Petra u Vatikanu pozdravljao djecu i vjernike, prenosi.

Tajna "Solunskog procesa": Čovjek iz sjenke koji je vladao Srbijom

Srpska istorija prepuna je manje ili više značajnih i uticajnih ličnosti, ali je rijetko koja tako kontroverzna kao ona Dragutina Dimitrijevića Apisa.

Ovo su zanimljivosti o ljevorukim ljudima

Na svijetu postoji između 10 i 12 odsto ljevorukih ljudi, koji važe za izvrsne muzičare, matematičare, slikare, tenisere... Ali, oni su takođe i na glasu kao mnogo stidljivije osobe od desnorukih.

Danas je svjetski dan ljevorukih osoba

​Međunarodni dan ljevorukih osoba se slavi 13. avgusta. U posljednjih 100 godina broj ljevorukih se gotovo učetvorostručio. Oko 10 odsto stanovništva piše lijevom rukom.

Najčitanije