RUsija

Vojna vježba "Centar-2019" Rusije i sedam zemalja u septembru

MOSKVA - Gotovo 130.000 vojnika, više od 20.000 oružanih sistema i oko 600 letjelica iz sedam zemalja učestvovaće na strateškoj komandnoj i vojnoj vježbi "Centar-2019", koja će biti održana od 16. do 21. septembra u Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Tramp: Bilo bi prikladno dopustiti Rusiji povratak u G8

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da bi bilo prikladno dopustiti Rusiji da se pridruži grupi G7 industrijski najrazvijenijih zemalja.

Dječak sjekirom iskasapio porodicu da ne bi tugovala kad se on ubije

Šesnaestogodišnji dječak iz Rusije Timur Kimaletdinov napravio je masakr u svojoj porodičnoj kući i ubio majku, baku ,djeda i blizance (4) brata i sestru. On je zločin navodno počinio prije nego što je ubio sebe, jer je znao da će oni biti tužni kada on bude mrtav.

Moskva: Sad je sve jasno, SAD godinama razvijaju zabranjene rakete

MOSKVA - Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da Moskva žali jer je SAD testirala krstareće rakete zabranjene Sporazumom o likvidaciji raketa.

Koje zemlje su najveći dužnici Rusije?

MOSKVA - Tri najveća dužnika Rusije su Bjelorusija, Ukrajina i Venecuela, piše list RBK.

Duma formirala komisiju za ispitivanje stranog miješanja

MOSKVA - Donji dom ruskog parlamenta formirao je danas komisiju, koja treba da ispita navodne slučajeve spoljnog miješanja u vezi sa serijom protesta zbog zabrane pojedinim kandidatima da učestvuju na izborima za moskovsku gradsku Dumu.

Dizel motor iz ruske nuklearke na remontu u Hrvatskoj

ZAGREB - Jedan od najvećih aviona na svijetu, ruski Antonov 124-100, sletio je danas u Zagreb i u Hrvatsku na remont donio dizel motor iz nuklearne elektrane Smolensk, koji je 1978. godine proizveden u pogonima karlovačkog "Adriadiesela".

Koji polovnjak je najpopularniji u Rusiji?

Iako bi se možda očekivalo da to bude neka Lada, najprodavaniji polovni automobil u Rusiji trenutno je Ford Focus.

Ko Rusiji duguje najviše novca?

MOSKVA - Tri najveća dužnika Rusije su Bjelorusija, Ukrajina i Venecuela, piše list "RBK".

Vulin: Sljedeće godine stižu helikopteri iz Rusije

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se sporazum predsjednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića dobro razvija i da će sljedeće godine u Srbiju stići još sedam ruskih helikoptera.

Najčitanije