Rača

Novitović: Šatorski karantin na Rači ispunjava standarde SZO

BIJELJINA - Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je Srni da je šatorski karantin prema graničnom prelazu Rača trenutno predviđen za smještaj lica pod nadzorom koja uđu u zemlju na prelazima Rača, Pavlovića most, Šepak, Karakaj, Bratunac i Skelani, te da ispunjava standarde Svjetske zdravstvene organizacije.

Postavljeni šatori na staroj lokaciji graničnog prelaza Rača

BIJELJINA - Na staroj lokaciji graničnog prelaza Rača kasno popodne postavljena su dva šatora za prihvat putnika koji iz Srbije dolaze u Republiku Srpsku, odnosno BiH, radi sprečavanja širenja virusa korona.

"Prelazi Pavlovića most i Rača funkcionišu normalno"

BIJELJINA - Svi granični prelazi u zoni odgovornosti Terenske kancelarije "Sjeveroistok" sa sjedištem u Bijeljini otvoreni su za saobraćaj, osim skelskog prelaza Jamena u Crnjelovu, rekao je dežurni operativni policajac u ovoj kancelariji.

Državljanka BiH sakrila automatsku pušku ispod haube

BIJELJINA - Službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili su juče automatsku pušku M-70 i dva okvira, prilikom granične kontrole BMW-a italijanskih registarskih oznaka.

Obustava saobraćaja na graničnom prelazu Rača

BANJALUKA - Na graničnom prelazu Rača danas od 12.00 do 20.00 časova biće obustavljen saobraćaj zbog svečanosti kojom će biti označen početak izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo.

Gužva na Rači i Pavlovića mostu

​BANJALUKA - Na graničnom prelazu Rača pojačan je saobraćaj na izlazu iz BiH prema Srbiji, a na ulazu na prelazu Pavlovića most, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Carinski terminal ostaje na Rači

BANJALUKA - Carinski terminal na graničnom prelazu Rača kod Bijeljine ostaje na istoj lokaciji, ali se moraju naći dodatna sredstva za održavanje ovog graničnog i carinskog terminala.

Prevoznici i špediteri odustali od blokade Rače

BANJALUKA- Predstavnici Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske i špeditera odustali su od potpune blokade graničnog prelaza Rača koju su najavili za četvrtak, a Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine danas će uputiti zahtjev za sastanak u srijedu, 21. avgusta, na kojem žele da razgovaraju o namjerama da izmjeste carinski terminal sa postojeće lokacije.

Blagojević: Što prije riješiti problem sa terminalom na Rači

BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske apelovala je danas da što prije bude riješen problem u vezi sa planiranim izmještanjem carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača, jer blokade za kojima su u znak protesta posegli špediteri već nanose štetu privrednicima.

UIO: Nema razloga za blokadu terminala na Rači

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pozvala je špeditere da ne organizuju blokadu carinskog terminala Rača, jer će biti održan sastanak na kojem će moći da iznesu svoje zahtjeve, nakon čega će biti donesena konačna odluka u vezi sa planiranim izmještanjem ovog carinskog terminala, rekao je Srni portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

Najčitanije