Rača

Topić: Deset kompanija želi da gradi auto-put od Vukosavlja do Rače

BANJALUKA - Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je da je za finansiranje, projektovanje i izgradnju auto-puta od Vukosavlja do Rače pristiglo 10 prijava, od čega je devet kompanija izrazilo interesovanje za sva tri lota, a jedna za drugi i treći lot.

Mitrović i Mihajlovićeva u posjeti gradilištu mosta preko Save

SREMSKA RAČA - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović posjetili su danas gradilište mosta preko rijeke Save na dionici auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, koja je dio budućeg auto-puta prema Bijeljini.

Višković: Raspisan tender za dionicu auto-puta od Vukosavlja do Rače

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je preduzeće "Autoputevi Srpske" raspisalo međunarodni javni tender za izgradnju dionice auto-puta od Vukosavlja do Rače, a zainteresovane kompanije mogu da se prijave u roku od 45 dana.

Mitrović obišao lokaciju na kojoj će se graditi novi most na Rači

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović obišao je danas lokaciju na kojoj će se graditi novi most i granični prelaz na Rači između BiH i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija.

Vučić sa mosta u Rači poručio: Pomirenje da, poniženje nikada

SREMSKA RAČA - Samo ujedinjeni možemo sve, razjedinjeni ne možemo ništa, poručio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju stradanja Srba u Hrvatskoj u operaciji "Oluja", na mostu u Sremskoj Rači kojima su prognani došli u Srbiju.

Zatvaraju se karantini u OŠ "Vuk Karadžić" Bijeljina i na Rači

​BIJELJINA - Mićo Mićić, komandant Štaba za vanredne situacije, naveo je da će, nakon što je Republički štab za vanredne situacije stavio van snage mjere koje se odnose na lokalne karantine i karantine pri graničnim prelazima, karantini u OŠ "Vuk Karadžić" i na graničnom prelazu Rača biti ukinuti.

Karantin obavezan za putnike koji ulaze u BiH preko prelaza u FBiH

BIJELJINA - Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u gradu Bijeljina, a ulaze u BiH preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH, dužni su da se jave u karantin Osnovne škole "Vuk Kradžić", gdje će biti pregledani, jasan je Ratomir Draganić, načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije.

Novitović: Šatorski karantin na Rači ispunjava standarde SZO

BIJELJINA - Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je Srni da je šatorski karantin prema graničnom prelazu Rača trenutno predviđen za smještaj lica pod nadzorom koja uđu u zemlju na prelazima Rača, Pavlovića most, Šepak, Karakaj, Bratunac i Skelani, te da ispunjava standarde Svjetske zdravstvene organizacije.

Postavljeni šatori na staroj lokaciji graničnog prelaza Rača

BIJELJINA - Na staroj lokaciji graničnog prelaza Rača kasno popodne postavljena su dva šatora za prihvat putnika koji iz Srbije dolaze u Republiku Srpsku, odnosno BiH, radi sprečavanja širenja virusa korona.

"Prelazi Pavlovića most i Rača funkcionišu normalno"

BIJELJINA - Svi granični prelazi u zoni odgovornosti Terenske kancelarije "Sjeveroistok" sa sjedištem u Bijeljini otvoreni su za saobraćaj, osim skelskog prelaza Jamena u Crnjelovu, rekao je dežurni operativni policajac u ovoj kancelariji.

Najčitanije